- vectrapxi1
- OP
- 67 mesaje
- din 05 Apr 2006
- Vectra 2004 Z16XE
- Brasov
vectrapxi1
- Mesaje scrise: 67
- Masina: Vectra 2004 Z16XE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 05 Apr 2006
- Mesaj Privat
Friends,
Frina de mina s-a muiat de tot, se ducea maneta pina sus fara efect. Am tensionat cablul de la frina ( nou de citeva luni ) ca maneta se ridica max. 3 dinti ( dar frina de mina tot nu tine ).
Dupa citeva saptamini maneta a revenit la cursa foarte lunga ( aprox. 10 dinti ) ca si cum cablul s-a fi largit.
Ce sugestii imi dati ? de ce nu a tinut frina cind am reglat cablul la 2 dinti si de ce s-a dereglat din nou cursa frinei de mina dupa citeva saptamini ?
Este vreo problema cu reglajul sabotilor de frina ?
Multumesc,
Frina de mina s-a muiat de tot, se ducea maneta pina sus fara efect. Am tensionat cablul de la frina ( nou de citeva luni ) ca maneta se ridica max. 3 dinti ( dar frina de mina tot nu tine ).
Dupa citeva saptamini maneta a revenit la cursa foarte lunga ( aprox. 10 dinti ) ca si cum cablul s-a fi largit.
Ce sugestii imi dati ? de ce nu a tinut frina cind am reglat cablul la 2 dinti si de ce s-a dereglat din nou cursa frinei de mina dupa citeva saptamini ?
Este vreo problema cu reglajul sabotilor de frina ?
Multumesc,
- alexandrv_b
- **
- 189 mesaje
- din 26 Sep 2006
- Zafira 2003 Y20DTH
- Aiud-Alba
alexandrv_b
- Mesaje scrise: 189
- Masina: Zafira 2003 Y20DTH
- Cont inregistrat: 26 Sep 2006
- Mesaj Privat
Are un sistem mai pacatos de autoreglare cu o siguranta, o tablitza shi un fel de pinion.
In timp tablitza care ar trebui sa fie aproape fixa (sa miste doar sus-jos) incepe sa miste si in lateral pt ca se slabeste sigurantza care o tzine si astfel scapa pintenul de tabla de pe acel pinion si.... iar ai frana de mana lunga!
Asta cred eu ca e explicatzia ! Am patzit-o la o Astra '95 dar la aia se deregla si frana de picior!
Bafta!!!
Ultima modificare făcută de alexandrv_b la Dum 12 Nov, 2006 1:06 pm
In timp tablitza care ar trebui sa fie aproape fixa (sa miste doar sus-jos) incepe sa miste si in lateral pt ca se slabeste sigurantza care o tzine si astfel scapa pintenul de tabla de pe acel pinion si.... iar ai frana de mana lunga!
Asta cred eu ca e explicatzia ! Am patzit-o la o Astra '95 dar la aia se deregla si frana de picior!
Bafta!!!
Ultima modificare făcută de alexandrv_b la Dum 12 Nov, 2006 1:06 pm
- gabonne
- 1,293 mesaje
- din 11 Sep 2006
- Vectra 1993 1.7TD
- braila
gabonne
- Mesaje scrise: 1,293
- Masina: Vectra 1993 1.7TD
- Cont inregistrat: 11 Sep 2006
- Mesaj Privat
- alexandrv_b
- **
- 189 mesaje
- din 26 Sep 2006
- Zafira 2003 Y20DTH
- Aiud-Alba
alexandrv_b
- Mesaj Privat
Rezolvarea ar fi sa demontezi tamburul si sa vezi daca nu cumva s-au deplasat sigurantzele de pe axul mecanismului de reglaj.
Daca da, atunci scotzi axul afara mergi la un strungar (prinzi axul in masina de gaurit) si ii faci un mic canal (sub 0.5mm adancime) in care sa "apuce" sigurantza astfel incat sa dea voie acelui pinten sa aiba doar cursa de sus-jos fara sa mai cedeze.
Montezi totul sus shi ai frana beton!
Bafta multa!!!
Daca da, atunci scotzi axul afara mergi la un strungar (prinzi axul in masina de gaurit) si ii faci un mic canal (sub 0.5mm adancime) in care sa "apuce" sigurantza astfel incat sa dea voie acelui pinten sa aiba doar cursa de sus-jos fara sa mai cedeze.
Montezi totul sus shi ai frana beton!
Bafta multa!!!
- dodo_13
- 4,544 mesaje
- din 11 Apr 2005
- Astra 2008 Z19DTH
- Iasi
dodo_13
- Mesaje scrise: 4,544
- Masina: Astra 2008 Z19DTH
- Cont inregistrat: 11 Apr 2005
- Mesaj Privat
- duradarius@masini.ro
- **
- 88 mesaje
- din 13 Sep 2006
- Astra 1995 1.7 TDI
- Baia de Aries (Alba)
duradarius@masini.ro
- Mesaje scrise: 88
- Masina: Astra 1995 1.7 TDI
- Cont inregistrat: 13 Sep 2006
- Mesaj Privat
- faur_cipri_12
- *
- 12 mesaje
- din 16 Oct 2006
- Vectra 1995 1.7 TD Isuzu
- Deva
faur_cipri_12
- Mesaje scrise: 12
- Masina: Vectra 1995 1.7 TD Isuzu
- Cont inregistrat: 16 Oct 2006
- Mesaj Privat
Grig
- Mesaje scrise: 24
- Masina: Vectra 2001 y20dth
- Cont inregistrat: 18 Apr 2006
- Mesaj Privat
- alexandrv_b
- **
- 189 mesaje
- din 26 Sep 2006
- Zafira 2003 Y20DTH
- Aiud-Alba
alexandrv_b
- Mesaj Privat
faur_cipri_12 a scris:Sa stii ca am si eu aceeasi problema...acum 3 sapt am schimbat sabotii si mi-am reglat frana de mana...si surpriza m-a tinut doar cateva zile,iar acum este ca si inainte sa imi schimb sabotii
Urmareste posturile de la acest subiect si nu ai cum sa nu rezolvi problema. Cat despre aceasta problema...nu va faceti probleme: Nu o avetzi doar voi ci majoritatea celor care au acest tip de mecanism de auto-reglare!
Bafta!!!
- GabiB77
- 2,357 mesaje
- din 05 Jul 2005
- Corsa 2011 A12XER
- Bucuresti
GabiB77
- Mesaje scrise: 2,357
- Masina: Corsa 2011 A12XER
- Cont inregistrat: 05 Jul 2005
- Mesaj Privat
Am schimbat si eu placutele de pe spate, m-a mancat in ... sa desfac si cablul de la frana de mana si acum nu prea mai tine... mai e alt reglaj al cablului in alta parte la Astra G sau tot de langa disc se regleaza? De tinut tine, dar pot pleca cu masina de pe loc uc frana trasa, iar in manta mai mare de 30 de grade se duce masina in spate daca trag numai frana de mana...