- kapp
- OP
- 359 mesaje
- din 17 Apr 2006
- Astra 2000 y20dth
kapp
- Mesaje scrise: 359
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 17 Apr 2006
- Mesaj Privat
Pentru ca unde stau este multa zapada si pante abrupte si cateodata sunt adormit , de multe ori am ramas impotmolit.Cateodata din prostia mea sau ambitia mea, cateodata ca nu se putea inainta.
M am gandit sa imi achizitionez un troliu. Am gasit trolii de 12 v cu sarcina de 2 tone.Isi fac treaba? sa ma agat de un copac sau stalp, sau ce gasesc prin zona?
LA fel alte idei, in afara de covorase sub roti, lemne, crengi etc.
Multumesc
M am gandit sa imi achizitionez un troliu. Am gasit trolii de 12 v cu sarcina de 2 tone.Isi fac treaba? sa ma agat de un copac sau stalp, sau ce gasesc prin zona?
LA fel alte idei, in afara de covorase sub roti, lemne, crengi etc.
Multumesc
- mihai_b18
- **
- 440 mesaje
- din 07 Oct 2009
- Corsa 2004 Z13DT
- Bucuresti
mihai_b18
- Mesaje scrise: 440
- Masina: Corsa 2004 Z13DT
- Cont inregistrat: 07 Oct 2009
- Mesaj Privat
- cangri
- 5,412 mesaje
- din 24 Sep 2010
- Bucuresti
cangri
- Mesaje scrise: 5,412
- Masina:
- Cont inregistrat: 24 Sep 2010
- Mesaj Privat
- kapp
- OP
- 359 mesaje
- din 17 Apr 2006
- Astra 2000 y20dth
kapp
- Mesaj Privat
- SUPERDRAGOS
- 2,664 mesaje
- din 24 Aug 2007
- Frontera 2001 3.O DI
- Bucuresti
SUPERDRAGOS
- Mesaje scrise: 2,664
- Masina: Frontera 2001 3.O DI
- Cont inregistrat: 24 Aug 2007
- Mesaj Privat
kapp a scris:
In primul rand ar trebui sa ai de ce sa-l fixezi..De exemplu o bara fatza metalica,de minim 4-5 mm.Bara de plastic de la G nu cred ca rezista la mai mult de 2 shuturi.. Plus ca ar fi ceva deosebit un G cu troliu.Fie el si la bricheta.
- aurelio1
- **
- 344 mesaje
- din 23 Jun 2009
- Vectra 1996 X1,8XE
- Dolj
aurelio1
- Mesaje scrise: 344
- Masina: Vectra 1996 X1,8XE
- Cont inregistrat: 23 Jun 2009
- Mesaj Privat
- stolniceanulucian
- **
- 286 mesaje
- din 05 Dec 2010
- Astra 2009 Z14XEP
- Sibiu
stolniceanulucian
- Mesaje scrise: 286
- Masina: Astra 2009 Z14XEP
- Cont inregistrat: 05 Dec 2010
- Mesaj Privat
- kapp
- OP
- 359 mesaje
- din 17 Apr 2006
- Astra 2000 y20dth
kapp
- Mesaj Privat
@aurelio- prima data am cautat trolii manuale-ce ai spus tu. problema e de greutate. poate ma poti lumina.. la primu spune 545 kg? masina avand peste 1 tona? sau e vb de alte forte-greutate? iar la al doilea ce greutati ar merge de tras?
@stolniceanulucian- m am gandit si eu la astea dar am gasit undeva pe la 300 euro si nici nu am gasit persoane sa aflu pareri directe.
Lanturile simple intr adevar is greu de montat si cateodata is mai greu de demontat. cam 5-10 minute. nu e mult dar cateodata nu ai chef sau de conditii(viscol, furtuna). Problema care mai e la lanturile simple e ca daca te ai blocat deja in zapada atunci chiar e greu de montat pe roti.
@stolniceanulucian- m am gandit si eu la astea dar am gasit undeva pe la 300 euro si nici nu am gasit persoane sa aflu pareri directe.
Lanturile simple intr adevar is greu de montat si cateodata is mai greu de demontat. cam 5-10 minute. nu e mult dar cateodata nu ai chef sau de conditii(viscol, furtuna). Problema care mai e la lanturile simple e ca daca te ai blocat deja in zapada atunci chiar e greu de montat pe roti.
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888
- Masina:
- Cont inregistrat: 12 Mai 2004
- Mesaj Privat
In doua reprize m-am gandit si eu la asta... prima data cand am plecat Franta Germania la neamuri, de anul nou, eu mergeam pe autostrada la 80 cu frica in mine, pe langa mine treceau rapid... niste Audi Quattro
A doua oara a fost mai recent, a fost la noi zapada de vreo 30 de cm si circulatia aproape paralizata...
Pentru mine solutia este o masina allroad cu cauciucuri adaptate (autoturism cu tractiune integrala, nu neaparat "camion")
De fapt, dupa multe calcule, solutia ideala perntru o familie medie este... doua masini, una mare, combi, benzina, allroad, alta mica, motorina, exclus turbo, de oras...
A doua oara a fost mai recent, a fost la noi zapada de vreo 30 de cm si circulatia aproape paralizata...
Pentru mine solutia este o masina allroad cu cauciucuri adaptate (autoturism cu tractiune integrala, nu neaparat "camion")
De fapt, dupa multe calcule, solutia ideala perntru o familie medie este... doua masini, una mare, combi, benzina, allroad, alta mica, motorina, exclus turbo, de oras...
- l_stoian79
- 601 mesaje
- din 08 Mai 2006
- Astra 2006 Z14XEP
- Timisoara
l_stoian79
- Mesaje scrise: 601
- Masina: Astra 2006 Z14XEP
- Cont inregistrat: 08 Mai 2006
- Mesaj Privat
OFF TOPIC: opaaaa.... Duster anyone ?
teoretic il poti fixa de capetii de lonjeroane .... practic nu prea ai loc unde sa-l inghesui intre radiator si bara/armatura bara (la troliu de pus pe masina ma refer) fara sa decupezi bara fata.
a2a problema ar fi instalatia electrica care sa-ti "duca" consumul unui troliu. se poate folosi un troliu de putere mai mica (1500kg) care "cuplat" cu un cablu mai lung si un scripete ar trebui sa fie deajuns.
a3a problema ar fi greutatea, care este undeva la minim 30kg, deci suspensia fata se va resimti (solutia -> suspensie HD).
a4a: traim in Romania, si intotdeauna sa va gasi vre-un "indian" pasionat de trolii, si in mod special de cel de pe masina ta...
exista troliu portabil/atasabil electrice la 12V, care-l tii in portbagaj si il agheti in inelul de remorcare din bara fata de exemplu cand ai nevoie.
totusi, mult mai eficient (financiar vorbind) mi se par a fi lanturile. si oricum, lanturile au 2-3 kile setul, nu 30-40kg ca si un troliu, deci nu este nevoie sa faci exercitii de sala (ridicare greutati) in fiecare dimineata sau cand ai nevoie de aderenta in plus.
bafta!
Ultima modificare făcută de l_stoian79 la Lun 10 Jan, 2011 3:55 pm
SUPERDRAGOS a scris:
In primul rand ar trebui sa ai de ce sa-l fixezi..De exemplu o bara fatza metalica,de minim 4-5 mm.Bara de plastic de la G nu cred ca rezista la mai mult de 2 shuturi.. Plus ca ar fi ceva deosebit un G cu troliu.Fie el si la bricheta.
kapp a scris:
teoretic il poti fixa de capetii de lonjeroane .... practic nu prea ai loc unde sa-l inghesui intre radiator si bara/armatura bara (la troliu de pus pe masina ma refer) fara sa decupezi bara fata.
a2a problema ar fi instalatia electrica care sa-ti "duca" consumul unui troliu. se poate folosi un troliu de putere mai mica (1500kg) care "cuplat" cu un cablu mai lung si un scripete ar trebui sa fie deajuns.
a3a problema ar fi greutatea, care este undeva la minim 30kg, deci suspensia fata se va resimti (solutia -> suspensie HD).
a4a: traim in Romania, si intotdeauna sa va gasi vre-un "indian" pasionat de trolii, si in mod special de cel de pe masina ta...
exista troliu portabil/atasabil electrice la 12V, care-l tii in portbagaj si il agheti in inelul de remorcare din bara fata de exemplu cand ai nevoie.
totusi, mult mai eficient (financiar vorbind) mi se par a fi lanturile. si oricum, lanturile au 2-3 kile setul, nu 30-40kg ca si un troliu, deci nu este nevoie sa faci exercitii de sala (ridicare greutati) in fiecare dimineata sau cand ai nevoie de aderenta in plus.
bafta!
Ultima modificare făcută de l_stoian79 la Lun 10 Jan, 2011 3:55 pm
- kapp
- OP
- 359 mesaje
- din 17 Apr 2006
- Astra 2000 y20dth
kapp
- Mesaj Privat
Eu la troliu portabil ma refeream. am gasit unul intr o oferta la 219 lei sau ceva in genu. la N...o. Porbatil pentru ca nu stii unde ai nevoie sa agati masina- fata sau spate.
Azi de exemplu iar am ramas suspendat. Urcam o panta acoperita cu gheata- afara ploua-vijeli pur si simplu la un moment pierdut aderenta si vantu suflat masina pe lateral de ajuns roata spate putin pe sant.Aderenta ioc. A venit un tractor 4x4 mare- m am agatat de el da nimic patina si ala *cauciucuri cu tinte. Pana la urma am pus multa multa sare la roti, si dupa pe tot drumul pana sus( sare pentru ca asta avea tractorul acela, imprastia pe strada si trotuare.).
Am cauciucuri cu tinte dar degeaba. Si nu sunt in Romania,pe undeva prin norvegia se intampla astea.pe coasta mai sus langa ocean.
Era azi o furtuna-vijelie-etc. de faceai snowboard in picioare. pur si simplu stateai in picioare si te sufla vantul pe gheata.
Azi de exemplu iar am ramas suspendat. Urcam o panta acoperita cu gheata- afara ploua-vijeli pur si simplu la un moment pierdut aderenta si vantu suflat masina pe lateral de ajuns roata spate putin pe sant.Aderenta ioc. A venit un tractor 4x4 mare- m am agatat de el da nimic patina si ala *cauciucuri cu tinte. Pana la urma am pus multa multa sare la roti, si dupa pe tot drumul pana sus( sare pentru ca asta avea tractorul acela, imprastia pe strada si trotuare.).
Am cauciucuri cu tinte dar degeaba. Si nu sunt in Romania,pe undeva prin norvegia se intampla astea.pe coasta mai sus langa ocean.
Era azi o furtuna-vijelie-etc. de faceai snowboard in picioare. pur si simplu stateai in picioare si te sufla vantul pe gheata.
- l_stoian79
- 601 mesaje
- din 08 Mai 2006
- Astra 2006 Z14XEP
- Timisoara
l_stoian79
- Mesaje scrise: 601
- Masina: Astra 2006 Z14XEP
- Cont inregistrat: 08 Mai 2006
- Mesaj Privat
- CapellaCt
- 1,592 mesaje
- din 27 Nov 2007
- Vectra 2004 Z18XE
- Deutschland
CapellaCt
- Mesaje scrise: 1,592
- Masina: Vectra 2004 Z18XE
- Cont inregistrat: 27 Nov 2007
- Mesaj Privat
- kapp
- OP
- 359 mesaje
- din 17 Apr 2006
- Astra 2000 y20dth
kapp
- Mesaj Privat
- stelea
- 1,721 mesaje
- din 19 Nov 2006
- Frontera 1996
- Dambovita
stelea
- Mesaje scrise: 1,721
- Masina: Frontera 1996
- Cont inregistrat: 19 Nov 2006
- Mesaj Privat
kapp a scris:.... Urcam o panta acoperita cu gheata- afara ploua-vijeli pur si simplu la un moment pierdut aderenta si vantu suflat masina pe lateral de ajuns roata spate putin pe sant.Aderenta ioc. A venit un tractor 4x4 mare- m am agatat de el da nimic patina si ala *cauciucuri cu tinte. Pana la urma am pus multa multa sare la roti, si dupa pe tot drumul pana sus( sare pentru ca asta avea tractorul acela, imprastia pe strada si trotuare.).
La conditiile astea cred ca doar senilele mai fac fata.
- pirvu_daniel
- 4,578 mesaje
- din 22 Feb 2008
- Dolj
pirvu_daniel
- Mesaje scrise: 4,578
- Masina:
- Cont inregistrat: 22 Feb 2008
- Mesaj Privat