- ionita ciprian
- OP
- 15 mesaje
- din 07 Feb 2006
- Vectra 1997 x16xel
- iasi
ionita ciprian
- Mesaje scrise: 15
- Masina: Vectra 1997 x16xel
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 07 Feb 2006
- Mesaj Privat
as vrea si eu sa imi spuna cineva unde sau cum as putea afla care sunt martorii din bord adica beculetele care ar trebui sa se aprinda pt o avarie sau de diagnosticare etc pt ca bordului meu ii cam lipsesc niste becuri asa l-am luat am un opel vectra din 92 cu motor c 20ne abs,oglinzi si trapa electrica fara clima
- b28cxh
- **
- 396 mesaje
- din 22 Jan 2006
- Vectra 1992 C18NZ
- Bucuresti
b28cxh
- Mesaje scrise: 396
- Masina: Vectra 1992 C18NZ
- Cont inregistrat: 22 Jan 2006
- Mesaj Privat
vezi ca un coleg din forum a dat mai de demult un link cu descrierea in engleza a fiecarui martor. oricum uite-te cand bate soarele in bord (sau foloseste o lanterna si vei vedea mai bien grafica fiecarui martor (simbolul). sunt destul de usor de dedus. asta nu inseamna ca toate trebuie sa aiba becuri pt ca bordul e universal, de ex nu vei avea vreodata nevoie de bec si fire pt martorul cutiei de viteze automatice (un pinion daca nu ma insel) sau cel pt diesel.
oricum cand pui contactul se aprind: ABS, ulei, baterie/alternator, si cel al sistemului de diagnoza a injectiei (galben, stanga..celebrul motor cu fulger :lol: )
in principal cam ce tine de injectie se aprinde cel galben. in rest, sunt cam ca la orice masina, chiar si la dacie ai martor pt presiune ulei, baterie etc.
ia-ti manualul vectrei (cel de reparatie) si iti va fi mult mai usor traiul alaturi de vectra ta.
bafta! daca mai ai si alte nelamuriri intreaba fara retineri. :shock:
oricum cand pui contactul se aprind: ABS, ulei, baterie/alternator, si cel al sistemului de diagnoza a injectiei (galben, stanga..celebrul motor cu fulger :lol: )
in principal cam ce tine de injectie se aprinde cel galben. in rest, sunt cam ca la orice masina, chiar si la dacie ai martor pt presiune ulei, baterie etc.
ia-ti manualul vectrei (cel de reparatie) si iti va fi mult mai usor traiul alaturi de vectra ta.
bafta! daca mai ai si alte nelamuriri intreaba fara retineri. :shock:
- ionita ciprian
- OP
- 15 mesaje
- din 07 Feb 2006
- Vectra 1997 x16xel
- iasi
ionita ciprian
- Mesaje scrise: 15
- Masina: Vectra 1997 x16xel
- Cont inregistrat: 07 Feb 2006
- Mesaj Privat
- b28cxh
- **
- 396 mesaje
- din 22 Jan 2006
- Vectra 1992 C18NZ
- Bucuresti
b28cxh
- Mesaje scrise: 396
- Masina: Vectra 1992 C18NZ
- Cont inregistrat: 22 Jan 2006
- Mesaj Privat
nu scrie de martori, intr-adevar, dar scrie cam cum functioneaza sistemele din masina ta (injectie, electric, transmisie etc). din pacate nu beneficiem la vectre A de computere de bord de ultima generatie care sa iti verifice afiseze 1001 de informatii sau sa testeze functionarea lampii de frana de ex,cum e la vectra B2, parca.
dar ti-am spus, cauta adanc pe forum , ca de-acolo am luat si eu in trecut un link.
dar ti-am spus, cauta adanc pe forum , ca de-acolo am luat si eu in trecut un link.