Revin cu detalii
Aveam si eu acest zgomot undeva intre 2050-2100 rpm. Se manifesta cam in orice treapta de viteza la turatia asta, mai ales in frana de motor. La momentul respectiv aveam roti 185x65x15 pe jante de tabla.
Initial suspectam vreun rulment, rola la distributie, etc...
Apoi am pus jante de alu (stock in 7 spite originale opel) cu roti de vara Dunlop sp sport 01 - 195/60/15.
Imedia dupa asta sunetul respectiv a devenit mult mai strident si persistent, si-a schimbat si tonalitatea, mult mai joasa, un fel de baraiala. Se simtea mult mai clar si mai puternic ca vine din dreapta jos (cum stai in masina) si am ajuns la ce a facut coforumistul "leontet" (cititi cateva posturi mai sus).
Cel care mi-a montat respectiva greutate pe bratul planetarei a pus-o fix invers fata de cum zic astia in TIS, adica pe partea cealalta a contragreutatii existente, spre roata, pe motiv ca in partea cealalta vine mult prea aproape de baia de ulei. Ce-i drept ramaneau cam 3-4mm intre greutate si marginea baii de ulei. Asta cu masina ridicata pe elevator, rotile lasate in jos la maxim. Am iesit cu ea la drum... acum vibratia se diminuase simtitor si coborase undeva pe la 1950rpm.
M-am intors inapoi si am insistat sa o puna ca in schitele din TIS, pe partea cealalta fata de contragreutatea deja existanta, cu riscul de a se atinge de baia de ulei. Am iesit din nou la strada, de data asta vibratia era mai puternica, dar oricum mult diminuata fata de ce aveam initial.
In concluzie m-am intors inapoi si am mutat-o inapoi ca prima data, invers fata de cum dau astia in TIS.
Per total sunt multumit de investitie, e mult mai ok fata de cum vibra inainte. Plaja de turatii in care apare vibratia a coborat si s-a micsorat simtitor, mai vibreaza f putin fix inainte de 2000rpm.
Cam asta e experienta mea.
Mentionez ca am mai "ascultat" cu urechea mea de paranoia si alte Astra G si faceau aproximativ la fel cum facea a mea cu cauciucuri de 185/65/15.
Una din ele avea roti de iarna pe 14".. la aia abia abia se putea simti vibratia. Dar respectivul urmeaza sa-si monteze fix ce am pus si eu (jante alu + anvelope noi) ... si o sa vad atunci daca se va schimba ca la mine.