195417
- Mesaje scrise: 26
- Masina: Mokka 2015 A17DTS
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 08 Aug 2010
- Mesaj Privat
- tomde
- **
- 459 mesaje
- din 13 Apr 2010
- Astra 2008 Z17DTJ
- Alta tara
tomde
- Mesaje scrise: 459
- Masina: Astra 2008 Z17DTJ
- Cont inregistrat: 13 Apr 2010
- Mesaj Privat
Salutare,
Poti vedea la sectiunuea "Cum sa...?"sau daca dai search pe forum. Sau cand cumperi un filtru de polen, acesta vine cu instructiuni, cel putin eu asa mi-am schimbat pe al meu. Pana la urma nu e mare scofala, desfaci torpedoul si o sa dai de o usita care e prins cu doua suruburi. Bafta.
Poti vedea la sectiunuea "Cum sa...?"sau daca dai search pe forum. Sau cand cumperi un filtru de polen, acesta vine cu instructiuni, cel putin eu asa mi-am schimbat pe al meu. Pana la urma nu e mare scofala, desfaci torpedoul si o sa dai de o usita care e prins cu doua suruburi. Bafta.
195417
- Mesaje scrise: 26
- Masina: Mokka 2015 A17DTS
- Cont inregistrat: 08 Aug 2010
- Mesaj Privat
- livcro
- 4,575 mesaje
- din 22 Jul 2005
- Grandland X 2018 D20DT
- SIBIU-RM. VALCEA
livcro
- Mesaje scrise: 4,575
- Masina: Grandland X 2018 D20DT
- Cont inregistrat: 22 Jul 2005
- Mesaj Privat
E facut tutorai pt astra h...95% sanse sa fie identic modul.
Uite aici pt zafira a si astra g..e identic cu astra h.
https://www.clubopel.com/vie...=asc&start=20
Uite aici pt zafira a si astra g..e identic cu astra h.
https://www.clubopel.com/vie...=asc&start=20
- bereczki58
- *
- 18 mesaje
- din 18 Dec 2011
- Zafira 2006 Z16XEP
- Cluj
bereczki58
- Mesaje scrise: 18
- Masina: Zafira 2006 Z16XEP
- Cont inregistrat: 18 Dec 2011
- Mesaj Privat
Schimbarea filtrului de aer/polen de la Zafira B 2006 se face astfel:
1) - se indeparteaza masca de sub torpedou scotand cele 2 piese de fixare cu cap semisferic prin rotire la 90 grade (folosind unghia sau surubelnita), vor cadea ;
2) - se indeparteaza torpedoul desuruband cele 4 suruburi : 2 jos si 2 sus (pt. cele de sus, deschide torpedoul) , scoate firele de la iluminat torpedou ;
3) - smulge cu forta tubulatura care aduce aerul cald la picioarele pasagerului din dreapta ;
4) - se indeparteaza capacul filtrului de aer/polen prin scoaterea celor 2 suruburi si ridicand capacul in sus (e bine sa aspiram si sa stergem locasul filtrului );
5) - cu ATENTIE se introduce noul filtru pe ghidajul de jos al deschizaturii fara sa fie fortat, respactand directia aerului indicat pe filtru
( dinspre motor spre schimbatorul de viteza) . Succes.
1) - se indeparteaza masca de sub torpedou scotand cele 2 piese de fixare cu cap semisferic prin rotire la 90 grade (folosind unghia sau surubelnita), vor cadea ;
2) - se indeparteaza torpedoul desuruband cele 4 suruburi : 2 jos si 2 sus (pt. cele de sus, deschide torpedoul) , scoate firele de la iluminat torpedou ;
3) - smulge cu forta tubulatura care aduce aerul cald la picioarele pasagerului din dreapta ;
4) - se indeparteaza capacul filtrului de aer/polen prin scoaterea celor 2 suruburi si ridicand capacul in sus (e bine sa aspiram si sa stergem locasul filtrului );
5) - cu ATENTIE se introduce noul filtru pe ghidajul de jos al deschizaturii fara sa fie fortat, respactand directia aerului indicat pe filtru
( dinspre motor spre schimbatorul de viteza) . Succes.