blibli
- Mesaje scrise: 7
- Masina: Astra y17dt
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 04 Nov 2010
- Mesaj Privat
Daca stie careva va rog ajutati-ma cu acesta problema: pe op-com ultima in lista de masuratori apare acest outside temperature, la mine e -35. Cind am schimbat ieri debitmetrul mi-a aparut valoarea de 7 care corespundea corect cu temperatura de afara, azi am umblat prin zona calculator debitmetru si iar am -35. Ce senzor este responsabil de acest parametru? Nu este senzorul din bara pentru ca l-am decuplat si atunci temperatura afisata linga ceas a parut ca liniute (deci afisajul a vazut senzorul ca e scos), iar pe op-com tot -35 apare, indiferent daca senzorul din bara e bagat sau scos. Cind am -35 motorul oscileaza in relantiu (840-925) iar parametrul pe op-com de relantiu cerut e 900, daca temperatura e normala relantiul cerut e 850 si cel masurat e cam tot atit. Motorul "trage" corect chiar si cu -35 insa daca am calculat corect e marit consumul.
- jE
- 8,418 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,418
- Masina: Astra 2005 Z18XE
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
blibli
- Mesaje scrise: 7
- Masina: Astra y17dt
- Cont inregistrat: 04 Nov 2010
- Mesaj Privat
Multumesc pentru raspuns, am scos si bagat mufle, etc , tot asa. Intrebare, termistorul din debitmetru nu e responsabit de "intake temperature" ? Eu asa am inteles din ce am citit . Acea temperatura e in plaja 29-15 C functie de regim, daca m-am deplasat, etc. Ramine intrebarea ce anume masoara acea "outside temperature" ?