- mariano
- 932 mesaje
- din 13 Jun 2008
- Vectra 2001 Y20DTH
- Bucuresti
mariano
- Mesaje scrise: 932
- Masina: Vectra 2001 Y20DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 13 Jun 2008
- Mesaj Privat
- hous3_natzie
- *
- 4 mesaje
- din 16 Jan 2009
- Corsa 2002 z10xe
- Bucuresti
hous3_natzie
- Mesaje scrise: 4
- Masina: Corsa 2002 z10xe
- Cont inregistrat: 16 Jan 2009
- Mesaj Privat
- mariano
- 932 mesaje
- din 13 Jun 2008
- Vectra 2001 Y20DTH
- Bucuresti
mariano
- Mesaj Privat
- hous3_natzie
- *
- 4 mesaje
- din 16 Jan 2009
- Corsa 2002 z10xe
- Bucuresti
hous3_natzie
- Mesaje scrise: 4
- Masina: Corsa 2002 z10xe
- Cont inregistrat: 16 Jan 2009
- Mesaj Privat
Anyway , mariano , o sa te(va) tin la curent in privinta utilizarii acestui xado si sper sa vezi partea practica a acestui aditiv, a nu se interpreta ca iti spun in mod expres sa utilizezi si tu xado.
p.s. Am facut o revizie la masina pt ca vreau sa plec in Grecia la sf lui august si motivul pt care am ales acest aditiv a fost tocmai asta.,..vreau un motor mai "elastic" daca pot spune asa si sa'l pregatesc pt 1500km dus intors
- Ursu/\82
- 1,943 mesaje
- din 04 Sep 2007
- Vectra 2008 Z19DT
- Galati
Ursu/\82
- Mesaje scrise: 1,943
- Masina: Vectra 2008 Z19DT
- Cont inregistrat: 04 Sep 2007
- Mesaj Privat
dupa care 4buc: http://www.xado.ro/Gel_revi...zant_cilindri.htm
si pentru cand vor fi si mai multi bani una bucata: http://www.xado.ro/Gel_revi...ntare_benzina.htm
Faceti si voi un calcul scurt cat v-ar ajunge si de unde puteti scoate banii, adica puteti renunta la unele vicii sau pofte si ....poate iese ceva.Asa cu scepticismul nu facem nimic si nu evoluam mai ales cand avem produsele cumparate si stam cu ele(fara suparare) si asteptam pe altul sa le incerce atunci de ce le-am mai cumparat?.Daca nu s-ar fi sacrificat pana acum animale ptr testarea a diferite produse nu am fi unde suntem(un exemplu scurt)
De pierdut nu am nimic decat bani care pe parcurs ii voi face(mai greu sau usor) dar daca va da randament, cine va fi fericit? Asa ca hai noroc si fiti dispusi la incercari ca sa aveti pareri de impartit ) si ca sa afle si restu despre ce e vorba. Salutare
- mihai1950
- **
- 365 mesaje
- din 03 Feb 2008
- Frontera 2001 y 22 dth
- Bucuresti
mihai1950
- Mesaje scrise: 365
- Masina: Frontera 2001 y 22 dth
- Cont inregistrat: 03 Feb 2008
- Mesaj Privat
Lefty
- Mesaje scrise: 19
- Masina: Vectra 2002 y20dth
- Cont inregistrat: 05 Nov 2006
- Mesaj Privat
- comnic5
- **
- 193 mesaje
- din 27 Jul 2006
- Omega 2001 y22dth
- Spania
comnic5
- Mesaje scrise: 193
- Masina: Omega 2001 y22dth
- Cont inregistrat: 27 Jul 2006
- Mesaj Privat
- mariano
- 932 mesaje
- din 13 Jun 2008
- Vectra 2001 Y20DTH
- Bucuresti
mariano
- Mesaj Privat
- kosfunny
- **
- 270 mesaje
- din 02 Aug 2007
- Sintra 1996
- Bucuresti
kosfunny
- Mesaje scrise: 270
- Masina: Sintra 1996
- Cont inregistrat: 02 Aug 2007
- Mesaj Privat
Daca cineva vrea ceva de la ei ma poate contacta. Eu le pot obtine ceva mai ieftin decat pe piata.
- darius 15
- 634 mesaje
- din 05 Jun 2010
- Astra 2001 y1.7dti
- Hunedoara
darius 15
- Mesaje scrise: 634
- Masina: Astra 2001 y1.7dti
- Cont inregistrat: 05 Jun 2010
- Mesaj Privat
Dar si uleiul de motor tot Metabond aveti in motarele voastre?,+ aditivul de ulei Metabond? sau...?
Si tu la fel?
corsamare
- Mesaje scrise: 98
- Masina: Corsa 2008
- Cont inregistrat: 28 Mar 2008
- Mesaj Privat
Da, si eu sunt genul sceptic. Pe mine m-ar convinge sa dau banii si sa pun "chestia" in motor o explicatie cat de cat coerenta a modului de actiune. (Eu am o oarecare pregatire tehnica, si am mai studiat si pe cont propriu, asa ca exprimari de genul "reconstructie moleculara" mai rau ma fac sa ma indoiesc...)
Singurul aditiv care avea o explicatie cat de cat coerenta a fost "lubrifiantul solid" (MbS2). In rest, se invoca "secretul" care e in pericol de a fi furat de concurenta....
E plina lumea de escroci.....
Toate cele bune!
- darius 15
- 634 mesaje
- din 05 Jun 2010
- Astra 2001 y1.7dti
- Hunedoara
darius 15
- Mesaje scrise: 634
- Masina: Astra 2001 y1.7dti
- Cont inregistrat: 05 Jun 2010
- Mesaj Privat
Da, si eu sunt genul sceptic. Pe mine m-ar convinge sa dau banii si sa pun "chestia" in motor o explicatie cat de cat coerenta a modului de actiune. (Eu am o oarecare pregatire tehnica, si am mai studiat si pe cont propriu, asa ca exprimari de genul "reconstructie moleculara" mai rau ma fac sa ma indoiesc...)
Singurul aditiv care avea o explicatie cat de cat coerenta a fost "lubrifiantul solid" (MbS2). In rest, se invoca "secretul" care e in pericol de a fi furat de concurenta....
E plina lumea de escroci.....
Toate cele bune!
Si atunci tu ce ai recomanda?
- bazare
- 2,319 mesaje
- din 25 Nov 2008
- Astra 2002 y17dt
- Constanta
bazare
- Mesaje scrise: 2,319
- Masina: Astra 2002 y17dt
- Cont inregistrat: 25 Nov 2008
- Mesaj Privat
- deleted-18977
- 2,339 mesaje
- din 28 Mai 2008
deleted-18977
- Mesaje scrise: 2,339
- Cont inregistrat: 28 Mai 2008
- Mesaj Privat
folosesc de ani grei si ...sute de mii de km.[ numai calitati extrascumpe si marci germane]. never metabond sau duralube
acesti aditivi sau tratamente se folosesc exclusiv pentru intretinerea si mentinerea motoarelor in stare buna.nu fac din opel -mercedes si nici nu-ti dau cai putere din cer.
nu polemizez, dar folosesc de prea mult timp ca sa ma convinga cineva ca gresesc, cu folosirea acestor tratamente.
fiecare i-si intretine masina cum doreste,
n-am segmentat motor in viata mea.
cu precizarea ca nu tin neaparat ca cineva sa ma copieze la capitolul intretinere
- susai razvan
- *
- 1 mesaje
- din 06 Jan 2012
- Astra 1998
- Bucuresti
susai razvan
- Mesaje scrise: 1
- Masina: Astra 1998
- Cont inregistrat: 06 Jan 2012
- Mesaj Privat
- mariano
- 932 mesaje
- din 13 Jun 2008
- Vectra 2001 Y20DTH
- Bucuresti
mariano
- Mesaj Privat
Nu vreau sa polemizez asemeni lui vik 71 - dar sincer nu observ nici o imbunatatire, dar absolut niciuna.
Motorul merge la fel, toarce la fel.
Singura chestie este ca sunt dezamagit total de uleiul GM pe care l-am bagat pentru prima oara in motor. Asa slab ulei credeti-ma nu am vazut nici pe vremea lui Ceausescu - da ce spun atunci se faceau niste uleiuri minerale de toata faima!
In concluzie m-am tepuit cu acest schimb de ulei GM - O PORCARIE!
Ca am facut tratamentul, avand in motor ulei GM - nu cred ca a avut importanta - dar repet nu mi se pare ca s-a schimbat nimic.
astraopel- Suspendat
- 275 mesaje
- din 04 Mai 2011
- Astra 1992 c16nz
- Bucuresti
astraopel- Mesaje scrise: 275
- Masina: Astra 1992 c16nz
- Cont inregistrat: 04 Mai 2011
- Mesaj Privat
Ghinion de nesansa,nu numai ca nu a facut nimic bun dar s-a depus prin tot circuitul de ulei.Cand am desfacut motorul nu-mi venea sa cred,era o depunere ca de adeziv siliconic bucatele cauciucate in pompa de ulei,in sorb,in filtru si in toate canalele prin care circula uleiul,inclusiv la semeringuri si in epurator.Acu binainteles ca cei care au interes sa isi vanda teapa vor sari ca nu am pus cum sau cit trebuie dar am respectat tot ce mi s-a spus.
Motorul l-am desfacut fiindca s-a oprit si se blocase.Concluzia mea:este o mare prosteala la fel ca si cu praful magic care turnat in radiator iti astupa gaurile si nu mai ai probleme cu scurgeri de coolant.
Chestii de genul asta se intampla doar cand cei destepti si culti devin minoritate.
- kallyo
- 1,348 mesaje
- din 16 Jun 2010
- Vectra 2001 z18xe
- Timis
kallyo
- Mesaje scrise: 1,348
- Masina: Vectra 2001 z18xe
- Cont inregistrat: 16 Jun 2010
- Mesaj Privat
- sorinacio70
- *
- 1 mesaje
- din 22 Mar 2012
- Bucuresti
sorinacio70
- Mesaje scrise: 1
- Masina:
- Cont inregistrat: 22 Mar 2012
- Mesaj Privat
Zic astia in prospectele alea (traduse incredibil de prost, am crezut ca mor de ras), ca si pe site-ul lor www.xado.ro de altfel, ca gelul respectiv (17E bucata!) "rezolva" motoarele uzate, acoperind toate imperfectiunile din motor cauzate de uzura, prin aplicarea unui microstrat de ceramica peste partile metalice din motor.
Cum sunt un individ total sceptic la bagat produse straine in motor, am dat o cautare pe net, si am gasit, cu greu, asta:
http://www.3si.org/forum/sh...;page=6&pp=10
Este o discutie enorm de lunga (am dat linkul de pe la sfertul ei), in care mai intai un tip face reclama la XADO, apoi altii musca momeala si isi pun si ei (americani...), iar apoi care mai de care incepe sa laude produsul.
Din vreo 15 oameni de pe acel forum care au incercat produsul, 13 s-au declarat super satisfacuti, raportand linistirea cvasi-imediata a sunetului tachetilor si a intregului motor, mai multa putere si noxe mai mici. Unul a zis ca nu i s-a intamplat absolut nimic, iar altul a zis ca motorul ii merge mai naspa decat inainte, dar ca nu poate baga mana in foc ca e de la produs. Din aia 13, unii spun ca efectele dureaza si dupa vreo 3-5000 km, altii ca nu prea...
Acuma.... un tratament complet pentru un motor pe benzina ar costa 17E x 3(+TVA?). Adica undeva la 2 milioane si un pic. Nu excesiv de scump, da' nici ieftin.
Pentru ca vad ca au intrat si pe piata romaneasca, sunt curios daca a incercat cineva acest produs, si daca a observat vreo diferenta, in rau sau in bine.
Repet, in general nu bag nici un fel de aditivi in motor, dar asta m-ar interesa, daca nu acum, macar in viitor.
Multam de raspunsuri.
da eu folosesc si vreau sa spu ca sunt foarte multumit; toate tratamentele se fac intr-o ordine si cu respectarea unor conditii;