Am si eu o fata intr-a XI-a. E un copil bun, constiincios, nu-mi face probleme, nici la scoala, nici in afara ei.
Intr-a IX-a, a avut un derapaj pe linie scolara - o tentativa de frauda: si-a scris pe banca niste citate la romana, sa le foloseasca la testul anuntat. Li s-a dat test, dar fara legatura cu acele citate. Dupa test, proful a observat (era greu sa n-o faca) "fituica" si, desi n-avea (repet) legatura cu testul, i-a scazut 3 puncte pentru acea tentativa. Adica i-a dat 6 in loc de 9-le apreciat ca fiind meritat pentru lucrare.
Fata mi-a povestit, mi-au trebuit 4 ore s-o opresc din plans. Mi-e rusine s-o spun, dar am suspectat faptul ca n-a stiut la test decat de 6. A doua zi m-am dus la scoala pentru a ma asigura ca mi-a relatat corect cele intamplate. Proful de romana mi-a confirmat 100% povestea ei, in plus spunandu-mi ca este foarte surprins, pentru ca-si formase o alta parere despre ea. Am discutat foarte civilizat cu el, i-am spus de ce l-am cautat, n-am facut nici o incercare de a-i schimba decizia.
In urma discutiei, i-a facut din 6, 7, spunand ca nu-si poate retrage in totalitate pedeapsa din teama ca-si va pierde prestanta.
Ce era sa fac? De ce s-o mai cert? Crede-ma, n-ar repeta gestul ala pentru nimic in lume. Si cred ca-n alea 2-3 zile de suparare (a ei, pe ea insasi, eu m-am comportat ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic) s-a maturizat mai mult decat s-ar fi maturizat ca urmare a unei masuri punitive.
Las-o in pace, e mai matura decat iti inchipui. Pedepsind-o n-ai face decat sa-i arati ca esti mai tare, nu neaparat mai intelept.
Eu, unul, nu regret ca n-am pedepsit-o, dimpotriva, i-am demonstrat ca am incredere in ea. Cred ca ar trebui sa renunti la pedeapsa, nu-si are rostul.
Revin, recunosc ca n-am citit topicul in intregime, ci doar primul post si-nca vreo 3-4, pe sarite.
invest20042001 a scris:va multumesc frumos. 😊 Ce nu v-am spus ... am hotarat sa o expun aici. Impuscam astfel doi iepuri:
... ca voiam sa primeasca incurajari si de la alte persoane total dezinteresate, persoane care nu o cunosc. Eu am facut tot ce a depins de mine pentru a o face sa creada ca nu este un capat de tara. Doar ca....am avut nevoie si de voi, sa confirmati tot ce i-am spus eu. Acum doarme dar maine dimineata am sa o rog sa citeasca mesajele voastre.
@Invest, te-am judecat gresit crezand ca vrei cu-adevarat s-o pedepsesti! Sorry 😳 Iti apreciez strategia, iar fiind moderator, poti sterge postul meu daca consideri ca e neavenit. Oricum, noroc amandurora 😉