Ai uitat parola?


  1. Home
  2. Discuții generale
  • StefanTolos

  • Mesaje scrise: 4,220
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Corsa 2018 B12XER
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 23 Nov 2007

  • Mesaj Privat
Ideile din aceastã prezentare le-am primit prin e-mail. Am fãcut câteva adaptãri, ºi vi le trimit ºi vouã, pentru a vã ajuta pe drumul cãtre o viaþã împlinitã...


Nevoile primare ale oamenilor se considerã a fi:
1.Sãnãtatea
2.Banii (prin intermediul cãrora obþinem alimente, adapost, îmbrãcãminte ºi distracþii)
3.Dragostea

Unul din modurile de a atinge aceste obiective este sã fii bogat ºi prosper.Dupã cum existã oameni bogaþi ºi oameni sãraci, tot aºa, existã þãri bogate ºi þãri sãrace.Diferenþa între þãrile sãrace ºi þãrile bogate nu constã în vechimea lor.
Acest fapt poate fi dovedit dacã dãm ca exemplu þãri precum India sau Egiptul, care existã de mii de ani, dar sunt sãrace.Spre deosebire de acestea, sunt þãri ca Australia sau Noua Zeelandã, care pânã în urmã cu mai puþin de 150 de ani erau necunoscute, iar astãzi sunt þãri dezvoltate ºi bogate.Diferenþa între þãrile bogate ºi cele sãrace nu este legatã de resursele naturale pe care acestea le posedã.
De exemplu, Japonia, care are un teritoriu mic ºi muntos, care nu este deloc potrivit nici agriculturii ºi nici creºterii vitelor, ºi nici nu are petrol sau minereuri, dar este a doua putere economicã mondialã.Teritoriul sãu este ca o mare fabricã plutitoare care importã materie primã din toatã lumea, o prelucreazã, iar produsul rezultat este exportat apoi în toatã lumea, ºi uite aºa, se acumuleazã bogãþia…
Mai avem ºi exemplul Elveþiei, tarã fãrã acces la mare, dar care deþine una din cele mai mari flote maritime din lume. Care nu are cacao, dar are ciocolata cea mai bunã din lume.Care în puþinii ei kilometri pãtraþi creºte vite ºi permite cultura doar 4 luni pe an, deoarece în restul timpului este foarte frig. Care are cele mai bune produse lactate din Europa. Si care, ca ºi Japonia, nu are materii prime, dar exportã produse de o calitate greu de întrecut. O þarã pe care siguranþa, ordinea ºi munca au transformat-o în “casa de bani” a lumii……ºi nu este nici inteligenþa oamenilor cea care face diferenþa între bogãþie ºi sãrãcie…

Aceast fapt este demonstrat de studenþii din þãrile sãrace care studiazã în þãrile bogate ºi obþin rezultate excelente în educaþia lor.
Un alt exemplu poate fi vãzut la managerii din þãrile occidentale care ne viziteazã þara. Vorbind cu ei ne putem da seama cã nu existã nici o diferenþã intelectualã notabilã.
În sfârºit, putem spune cã nici rasa nu face diferenþa între bogaþi ºi sãraci...
În þãrile Europei Occidentale putem vedea cum “leneºii” (hispanici sau africani) demonstreazã cã ei sunt forþa productivã în aceste þãri.

ªi atunci ? Ce face diferenþa ?
ATITUDINEA oamenilor face diferenþa.
Studiind comportamentul persoanelor din þãrile bogate, descoperim cã marea parte a populaþiei respectã urmãtoarele reguli (ordinea nu este importantã):
1. Etica
2. Ordinea ºi curãþenia
3. Integritatea ºi cinstea
4. Punctualitatea
5. Resposabilitatea
6. Dorinþa de perfecþionare
7. Respectul pentru legi ºi regulamente
8. Respectul pentru drepturile celorlalþi
9. Dragostea pentru muncã
10. Efortul pentru a face economii ºi cheltuiala cu chibzuinþã

Are România nevoie de alte legi?
Nu ar fi oare de ajuns sã respectãm cu toþii aceste 10 reguli simple?
În þãrile sãrace, numai o micã parte (nesemnificativã) din populaþie se conduce dupã regulile acestea în viaþa de zi cu zi.
Nu suntem sãraci din cauzã cã þara noastrã n-are resurse naturale sau fiindcã natura este crudã cu noi.Suntem sãraci pur ºi simplu din cauza atitudinii noastre.
Ne lipseºte caracterul pentru a ne comporta dupã aceste principii de bazã ale funcþionãrii societãþii.Dacã vom aºtepta ca Guvernul sã ne rezolve problemele noastre, vom aºtepta toatã viaþa.O atenþie deosebitã acordatã faptelor noastre, împreunã cu schimbarea de atitudine pot semnifica intrarea þãrii noastre pe drumul progresului ºi bunãstãrii.
Valorile acestea vor anima fiecare proces de schimbare pe care îl impulsionãm, fiecare obiectiv care-l vom atinge, ºi în principal stilul de viaþã care-l vom avea.

Împreunã vom putea modela o þarã mai bunã.


Cristian Carstoiu
Skip ads

  • Bunicu

  • Mesaje scrise: 2,192
  • Locatie: Ialomita
  • Masina: Astra 2003 Y20DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Dec 2008

  • Mesaj Privat
Am primit si eu acest e-mail cu ceva vreme in urma si am ajuns la o singura concluzie. Dincolo de atitudinea fiecaruia dintre noi, se afla grupul conducator care de atat amar de ani incoace si-a format deprinderea de a fura, de a face totul pentru el (grup) si nimic pentru ceilalti (masele de votanti). Ce am hotarat? -sa dispar din tara asta . pentru totdeauna.

cu respect.
  • dodo_13

  • Mesaje scrise: 4,544
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra 2008 Z19DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Apr 2005

  • Mesaj Privat
Mailul e un pic cam vechi, intre timp China a devenit a doua putere economica a lumii Smile

In rest, suna frumos, dar...

...nevoile omului sunt...
1. Mancarea
2. Procreerea
3. Puterea

...iar exemplele sunt incorecte pentru ca...
1. Elvetia exista pentru ca toate marile puteri vor un loc neutru si sigur unde sa-si ascunda comorile.
2. Japonia si Anglia au fost protejate natural fiind insule, ceea ce pana acum vreo 200 de ani era ca si cum ai avea ziduri de 100km latime. Asta le-a facut sa se dezvolte fara sa-si bata capul prea mult jucand in aparare. Una e sa fii Romania, la intersectia celor mai mari puteri din lume si alta e sa fii Japonia aparata de vreo 100km de mare din orice directie.
3. Australia imparte bogatii destul de mari la un numar restrans de locuitori. 5% din gazele de sera sunt date de basinile oilor si vacilor din Australia, ceea ce ar trebui sa dea o masura destul de buna a magnitudinii industriei de acolo.
4. India si Egiptul nu sunt sarace, doar ca organizarea feudala in caste le face sa prezinte o discrepanta mai mare intre saraci si bogati. De altfel, India e una dintre cele mai bogate tari din lume. Egiptul a stagnat de cand a aparut industrializarea, pentru ca mecanismele tind sa se strice foarte usor in nisip, lucru aflat pe pielea lor de Aliati si Rommel in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Caracterul nu e un lucru cu care te nasti, ci un lucru pe care ti-l creeaza mediul in care cresti si traiesti. Iar noi traim intr-un mediu lejer, unde poti trai in regim bananier si de asta nici nu aspiram la mai mult. Daca ne e foame, gasim ceva de mancare. Daca ne e sete, gasim de baut ceva. Vrem sa ne incalzim, gasim ce sa ardem. De sex nici nu mai spun, se gaseste destul pe meleagurile noastre. De ce ne-am forma un carcater puternic daca nevoile de baza se satisfac relativ usor?

Sa va pun o intrebare: Cum erau amerindienii inainte sa ajunga albii in America de nord? Fericiti sau nefericiti?

Ce ne lipseste noua nu e atitudinea. Ne lipsesc eroii, acei indivizi care-si dau viata pentru o idee.
  • D_M_G

  • Mesaje scrise: 2,271
  • Locatie: Alta tara
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 13 Feb 2009

  • Mesaj Privat
Am citit, recitit si analizat acele puncte si am ajuns la concluzia ca acest mail nu se adreseaza (cel putin pentru inca 2-3 generatii) romanilor, sau mai bine zis locuitorilor din aceasta tara, pentru ca la o mica analiza comparativa cu istoria, (dreapta sau mincinoasa) care am invatat-o fiecare dintre noi in scoala, nu mai putem asocia cuvantul de roman, majoritatii locuitorilor acestei tari!
La rang de virtute in Romanica este smenul, teapa, sclavia, lipsa totala a perspectivei zilei de maine, toate practicate de politicieni, patroni, sefi de institutii deconcentrate, dar si de marea masa a locuitorilor acestei tari,
notiuni complect contrare acelor 10 puncte din mailul primit de tine! Un exemplu pentru locuitorii Romanicii, ar fi tinerii francezi, elevi si studenti care si-au paralizat tara de o saptamana, numai pentru motivul ca peste ani de zile legea care maine sa va vota (sau nu) in parlamentul lor, le mareste cu doi ani obligativitatea de a munci
(de la 60 la 62 de ani)! La noi aceasta lege este in parlament, retrimisa de chior, iar varsta de pensionare se va mari pentru voi care acum sunteri tineri, la 65 de ani, ca si cum in acesta Romanica speranta de viata ar fi cu mult superioara francezilor! Aici este problema....nu am vazut nici un tanar de acum...proaspat pensionar al anului 2030 sa-si faca vreo problema! Din contra...pe la manifestatiile televizate vad persoane sarite de 40-45 de ani si atunci ma intreb....oare cei vizati, tinerii..unde sunt oare?
Sunt frumoase cele 10 puncte, suna extrem de bine, numai ca si armata este frumoasa...cand o privesti peste gard! Veti constata cu totii ca in 2012 (sau mai devreme) locuitorii acestei unice tari, se vor autocondamna din nou! Va incepe din nou sa zboare pungile pline de malai, sticlele de ulei si alte acareturi prin curtile acestor vajnici locuitori ai Romanicii si cele doua partide Smile ce stau acum pe cai albi in sondaje, vor pune iar manutele lor imaculate pe aceasta tara, iar in 2016 tot aceiasi locuitori nu vor stii cum sa-i dea jos mai repede! Nu suntem o tara mirifica? Polonezii le iau politicienilor glanda pe cutit (astazi a fost in Polonia un asasinat politic) si noi ii aducem iar la butoanele tarii? Voi pune mai jos niste strofe...care cu siguranta nu mai trezesc nici un sentiment in randul locuitorilor acestei tari! Motivul ar fi ca inca imi plac aceste versuri...

A mai trecut un an ºi noi nu ne-am sculat,
Dupã atâta jaf, nemernicie ºi amar,
Ce le’ndurãm cu un suspin adânc ºi rar,
Iar tu Române, nu te-ai sãturat?

S-au cocoþat otrepele în fruntea þãrii iar,
De-atâta asuprire cât-am îndurat,
Ne-a fost strãinãtatea dar amar
ªi tu Române, încã nu te-ai sãturat?

Ne-or blestema copiii într-un viitor,
Care pe apa sâmbetei l-am dat.
Otrava se prelinge din televizor,
Iar tu Române, încã nu te-ai sãturat?

Au prins strãinii-n ghearele hulpave
Iubita noastrã þarã înc-o dat’.
Copiii noºti’ ajung niºte epave
ªi tu Române, încã nu te-ai sãturat?

Te scuipã ‘mbogãþiþii-n cap pe stradã,
Din limuzina ce te-a lãsat aproape lat,
Priveºte lung bãtrânul ce trãgea o ladã,
Cãci el Românul, încã nu s-a sãturat.

Unde-s Românii ca piperul ºi ca sarea,
Tu Horia, Iancule, vitejilor Panduri,
Haiducilor ce-aþi preþuit onoarea,
Mai mult de a ciocoilor fãrâmituri?

Când ajunserãm noi o proastã turmã,
Ce-ºi ia cultura din reviste de scandal,
În vreme ce-alogenul scurmã
Mai multã murdãrie din canal ?

Fii slugã bunã, cãci asta te doreºte
Strãinul ce þi-a luat femeia lângã el,
Cu-n pumn de bani face tot ce pofteºte
În þara celui blând ca ºi un miel.

Când ai ajuns dintr-un Român adevãrat
Nevolnic pentru care moda ºi-un mobil
Înseamnã totul pentru tine, biet labil,
Ce nici o sapã-n mâini nu þii ca un bãrbat?

Prin cloaca ce-i numitã Parlament
Nu colcãie decât putoare ºi ipocrizie
Primul ministru ºi Preºedintele dement,
Cinic ne completeazã aceastã parodie.

Pe Bunul Dumnezeu vã spui curat,
Cã dacã nu ne vom trezi de-ndat’,
Nu va mai fi cin’ sã ne ‘ntrebe:
“Bunicule, de ce nu te-ai sculat”?

Acum ori niciodatã, fraþi Romani,
Cu sfinþii înainte, haideþi s-arãtãm
Istoria nu se scrie niciodat’,
De cãtre cei ce nu s-au sãturat!

Frumoase versuri.....oare sunt adevarate? Sau cel ce a compus aceasta poezie este dement?
Cu bine domnilor...
  • deleted-18977

  • Mesaje scrise: 2,340
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 28 Mai 2008

  • Mesaj Privat
ualeu da ce-ai mai scris frate Very Happy
romanii ca Iancu SI ca Horea au plecat din pacate din aceasta tara
li s-a lehametit si au plecat.sincer ,o duc bine, dar tot regret ca acum vreo 10 ani nu am luat si eu decizia asta.
de ce: pentru ca am observat ca toti care au plecat si au fost seriosi traiesc o viata civilizata.
si un motiv: l-as cita pe Invest2001_2004 : `furatul ,mangla si devalizarea` din aceasta tara
  • StefanTolos

  • Mesaje scrise: 4,220
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Corsa 2018 B12XER
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 23 Nov 2007

  • Mesaj Privat
Mda ,frumoasa poezie iar compozitorul cu siguranta nu este nebun ,pana la urma domnilor,da ,asa este, ne lipsesc acele persoane care au un caracter vertical in tot ceea ce intreprind ei in viata de toate zilele,intotdeauna exista in societatea romaneasca indiferent de natura ei privata sau de stat,persoane care-si dau silinta sa faca sau sa aduca valoare adaugata la un sistem ,desi in acel sistem va intalni multe ziduri,dintre care unele, le va trece cu brio, iar altele vor fi construite din ce in ce mai inalte si mai groase in jurul lui sau ei,pentru a-i ingreuna accesiunea sau expunerea ideilor si apartenentele pentru acele frumoase 10 solutii de atitudine,sunt convins ca fiecare dintre voi a intalnit situatii bizare si ciudate in cele 8 ore de munca,de ce orele de munca, pentru ca timpul alocat muncii este mai mult decat cel care stai cu cei dragi acasa,exista o statistica pe aceasta tema.Incercati cand sunteti la munca sa faceti acest lucru, ridicati-va cumva deasupra tuturor, imaginar, ca si cum ati fi intr-un elicopter si analizatii dintr-o parte pe cei din jurul vostru, in cele 8 ore de munca o sa va dati seama cat de cariat poate fi un sistem bun sau foarte bun adus din afara si aplicat la noi ,cum administratia romaneasca va dezbate cu lux de amanunt cum sa insele acel sistem pentru a beneficia de el la maxim,iar prostimea sa fie inselata intr-un mod jalnic si patetic,probabil nu ma veti intelege,dar voi incerca in limita timpului disponibil si de dispozitia mea interioara,sa va aduc la cunostinta ,unele intamplari despre atitudinea unora care atunci cand se vad pe un scaun de piele si daca aceste atitudini sunt drastice la acest nivel de management ,imi pot inchipui ce se poate intampla la nivel de Guvern, Rolling Eyes ,mai vorbim,ciao.
Skip ads

  1. Home
  2. Discuții generale

Discuții similare

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață




CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR