- deleted-29512
- OP
- 166 mesaje
- din 07 Feb 2009
deleted-29512
- Mesaje scrise: 166
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 07 Feb 2009
- Mesaj Privat
Eu nu am gasit alta solutie
ps: am schimbat si grila si chederul si tot nu se potrivea la fix...asa ca traiasca siliconul 😂
malmo
- Mesaje scrise: 44
- Masina: Astra 1994
- Cont inregistrat: 07 Apr 2010
- Mesaj Privat
- deleted-29512
- OP
- 166 mesaje
- din 07 Feb 2009
deleted-29512
- Mesaje scrise: 166
- Cont inregistrat: 07 Feb 2009
- Mesaj Privat
almarian
- Mesaje scrise: 28
- Masina: Astra 2001 Z16XE
- Cont inregistrat: 31 Oct 2008
- Mesaj Privat
Pentru a o redeschide trebuia sa caut in dreapta casetofonului, pe undeva pe sub torpedou, o supapa de la care scoteam un furtun, ca sa isi traga aer, si apoi sa il pun inapoi in supapa( este vorba de furtunul dinspre compartimentul motor nu dinspre habitaclu). Atunci ramanea sa isi traga aer de afara. Probabil acea supapa ori e pusa invers la mine, ori nu functioneaza cum trebuie( nu mi-am mai batut capu, am lasat-o sa traga aer doar de afara.
Iar legat de problema apei ce se infiltraza de pe parbriz pe sub cheder direct pe filtru de aer eu am rezolvat-o in felul urmator:
O metoda la indemana oricui si deloc costisitoare.
1. Se demonteaza stergatoarele, si dupa ce se desfac cele doua piulite de plastic mari de sub stergatoare si cele 2 holsuruburi, se scoate grila care sta pe parbriz. Acum avem loc de desfasurare.
2. Se ia o bucata de plastic mai mare cu vreo 3-4 cm decat filtru de aer(si pe lungime si pe latime). Eu am folosit un pet de 5 litri de apa plata, (taiate capetele, si apoi taiata longitudinal). Desfasurata a iesit o bucata de plastic care m-a ajutat.
3. Se pune bucata de plastic peste filtrul de polen, cu o parte undeva sub parbriz, lipita cu scotch pentru a nu se misca de acolo, iar cealalata parte sa treaca peste clipsurile ce tin filtru de aer. Vazut din lateral, apare ca un acoperis peste filtrul de aer. Aceasta bucata de plastic are rolul de a prelua apa infiltrata de pe parbriz si a o duce peste filtrul de aer.
4. Se monteaza toate celelalte plastice in ordinea inversa demontarii.
Din pacate nu am avut la indemana un aparat foto cu care a imortalizez momentele principale, insa am facut o schema care sper sa ajute pe multi.
Atasez si o imagine.
Sper ca am fost destul de explicit, daca e cineva care nu a inteles rog sa mi se adreseze.
In speranta ca acest tutorial va juta pe multi dintre cei care au pobleme cu aburitul geamurilor va salut pe toti colegii opelisiti.
P.S.: Tin sa mentionez ca aceasta metoda am aplicat-o si a dat roade pe cele 2 opelul astra F care le-am avut in posesie pana acum.

- mcmmar
- **
- 119 mesaje
- din 16 Aug 2008
- Astra 2004 Z17DTL
- Iasi
mcmmar
- Mesaje scrise: 119
- Masina: Astra 2004 Z17DTL
- Cont inregistrat: 16 Aug 2008
- Mesaj Privat
geosev37
- Mesaje scrise: 62
- Masina: Astra 1993 TC4EE1
- Cont inregistrat: 03 Jan 2009
- Mesaj Privat
In legatura cu aburirea parbrizului mai poate exista o problema. Anume aceea ca radiatorul de caldura (caloriferul de caldura) sa aiba por. Am patit acest lucru. Ca sa iti dai seama daca este acest lucru dai covorasele la o parte si vezi daca e ud sub ele. Aici este putin mai mult de munca, daca are por. Daca vrei lamuriri, tel. 0769.271.577.
- pritu anghel iulian
- *
- 17 mesaje
- din 02 Mai 2010
- Vectra 2004 1.8xe
- Dolj
pritu anghel iulian
- Mesaje scrise: 17
- Masina: Vectra 2004 1.8xe
- Cont inregistrat: 02 Mai 2010
- Mesaj Privat