Am cumparat masina de la o persoana din Bucuresti,care avea ca loc de parcare(atat acasa cat si la servici) un spatiu sub pomi.Acest lucru m-a pus intr-un fel putin pe ganduri.Ma asteptam sa gasesc niste ,,alge,, in compartimentul filtrului de polen si ansamblului stergator.Am prins o zi buna si frumoasa, cu soare si m-am apucat de treaba.
Deci,va prezint mai jos pasii necesari in curatarea compartimentului...
Scule folosite...teu de forta+prelungitor scurt,capete de 8-10-13,patent,surubelnita lata.
1.se deschide capota motorului.
2.se scot capacele(cu surubelnita) si se desfac piulitele de la bratele stergatoare.

3.se desfac piulitele de plastic de la axele bratelor stergatoare(cu patent).
4.se apuca chederul separator de unul dintre capete(nu conteaza) si se trage in sus pana la eliberare.

5.se scoate carcasa de protectie a compartimentului filtrului de polen.

OBS.V-ati speriat?...Eu nu,...ma asteptam sa am asa ceva acolo.Pentru a curata bine compartimentul trebuie sa demontati si subansamblele din compartiment(recomandat) si anume-,,rezervorul,,de vacuum...

carcasa filtrului de polen...

ansamblul stergator...

OBS.Curatati compartimentul cu ajutorul unei pensule(de marime mica) si a unei carpe umezita.
Asamblarea se face invers demontarii.
Poze cu compartimentul curat...

OBS.In speranta ca v-a este de folos acest mic tutorial.
Dragi colegi opelisti,NU LASATI sa se adune o asemenea mizerie in acest compartiment.Multumesc si spor la treaba.