- cata_johnny
- OP
- 24 mesaje
- din 03 Dec 2008
- Astra 2006 z13dth
- Bucuresti
cata_johnny
- Mesaje scrise: 24
- Masina: Astra 2006 z13dth
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 03 Dec 2008
- Mesaj Privat
Salut,
Ce spuneti de ce am patit mergand cu o viteza de 120km/h pe un drum ca in palma care la un moment dat, fara sa fie vreun indicator sau ceva de genul, s-a terminat brusc si a inceput un drum impracticabil? Nici nu stiam ce sa fac...sa franez, sa las masina sa se opreasca singura....am franat usor nu violent dar tot am trecut prin exterem de multe gropi...nu imi vine sa cred nici acum. Surpiza abia acum vine....sa vedeti tocmai ce s-a rupt (ceea ce eu nu imi explic e cum de s-a putut rupe tocmai asta), este vorba de tamponul sau suportul motor din partea dreapta a masini ( unii zic ca e tamponul cu totul altii ca ala e suportul...nici eu nu mai stiu). Va atasez poze ca sa va minunati si voi ca eu si altii ne-am minunat destul. Ma "bucur" ca am platit si mult controversata "rovigneta"! Acum nu merita sa ma duc sa mor cu ei de gat si sa-i pun sa-mi plateasca cei aprox 300 de lei piesa respectiva si aprox 100 de lei toba finala (s-a facut praf si ea bineinteles) + manopera? Sa nu mai vorbesc ca sunt nevoit sa nu mai merg cu masina timp de 4 zile pana vine tamponul/suportul de la Praga pentru ca nici un magazin din Bucuresti nu il are pe stoc. Va astasez poze si astept parerile voastre!
P.S. credeti ca pot schimba singur tamponul si toba?...sau trebuie neaparat mers la service?
Ce spuneti de ce am patit mergand cu o viteza de 120km/h pe un drum ca in palma care la un moment dat, fara sa fie vreun indicator sau ceva de genul, s-a terminat brusc si a inceput un drum impracticabil? Nici nu stiam ce sa fac...sa franez, sa las masina sa se opreasca singura....am franat usor nu violent dar tot am trecut prin exterem de multe gropi...nu imi vine sa cred nici acum. Surpiza abia acum vine....sa vedeti tocmai ce s-a rupt (ceea ce eu nu imi explic e cum de s-a putut rupe tocmai asta), este vorba de tamponul sau suportul motor din partea dreapta a masini ( unii zic ca e tamponul cu totul altii ca ala e suportul...nici eu nu mai stiu). Va atasez poze ca sa va minunati si voi ca eu si altii ne-am minunat destul. Ma "bucur" ca am platit si mult controversata "rovigneta"! Acum nu merita sa ma duc sa mor cu ei de gat si sa-i pun sa-mi plateasca cei aprox 300 de lei piesa respectiva si aprox 100 de lei toba finala (s-a facut praf si ea bineinteles) + manopera? Sa nu mai vorbesc ca sunt nevoit sa nu mai merg cu masina timp de 4 zile pana vine tamponul/suportul de la Praga pentru ca nici un magazin din Bucuresti nu il are pe stoc. Va astasez poze si astept parerile voastre!
P.S. credeti ca pot schimba singur tamponul si toba?...sau trebuie neaparat mers la service?
- bavarezu
- 524 mesaje
- din 22 Dec 2007
- Bucuresti
bavarezu
- Mesaje scrise: 524
- Masina:
- Cont inregistrat: 22 Dec 2007
- Mesaj Privat
- Byke
- Moderator
- 3,358 mesaje
- din 22 Aug 2007
- Cluj
Byke
- Mesaje scrise: 3,358
- Masina:
- Cont inregistrat: 22 Aug 2007
- Mesaj Privat
Nasoala intamplare. Rugamintea mea e sa ne relatezi care e acea portiune de drum, sa evitam sau sa circulam cu atentie.
Si inca ceva. Ai oprit in siguranta, ai injurat, te-ai dat jos, ai verificat...
Cand si cum ti-ai dat seama ca acel tampon e rupt?
La directie, geometrie, telescoape te-ai uitat, sunt ok?
Tin pumnii!
Si inca ceva. Ai oprit in siguranta, ai injurat, te-ai dat jos, ai verificat...
Cand si cum ti-ai dat seama ca acel tampon e rupt?
La directie, geometrie, telescoape te-ai uitat, sunt ok?
Tin pumnii!
- BuBuFaM
- 970 mesaje
- din 20 Jun 2008
- Corsa 2001 Z10XE
- Timis
BuBuFaM
- Mesaje scrise: 970
- Masina: Corsa 2001 Z10XE
- Cont inregistrat: 20 Jun 2008
- Mesaj Privat
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,465 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaje scrise: 16,465
- Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Cont inregistrat: 26 Jun 2006
- Mesaj Privat
Merge si fara cric hidraulic mic. Pui cricul masinii, ridici si pui sub baie caramida/dulap de lemn si musai ceva carpe, lasi jos din cric pana se aseaza motorul
Tamponul motor il gasesti la dezmembrari garla ca nu pica.
Toba finala la fel singur, ridici pe cric, pui capra sau altceva, tai cu flexul si montezi aia noua.
Acum serios, ai avut bafta ca ai ajuns acasa. Motorul tau a mers in 2 tampoane, vezi sa nu fi crapat si ala din spate ! Nu circula asa, il schimbi singur sau cu ceva ajutor ACASA !
Tamponul motor il gasesti la dezmembrari garla ca nu pica.
Toba finala la fel singur, ridici pe cric, pui capra sau altceva, tai cu flexul si montezi aia noua.
Acum serios, ai avut bafta ca ai ajuns acasa. Motorul tau a mers in 2 tampoane, vezi sa nu fi crapat si ala din spate ! Nu circula asa, il schimbi singur sau cu ceva ajutor ACASA !
- livcro
- 4,575 mesaje
- din 22 Jul 2005
- Grandland X 2018 D20DT
- SIBIU-RM. VALCEA
livcro
- Mesaje scrise: 4,575
- Masina: Grandland X 2018 D20DT
- Cont inregistrat: 22 Jul 2005
- Mesaj Privat
- departe
- 786 mesaje
- din 23 Dec 2007
- Corsa 2002 Z12XE
- Galati
departe
- Mesaje scrise: 786
- Masina: Corsa 2002 Z12XE
- Cont inregistrat: 23 Dec 2007
- Mesaj Privat
- don_vlaxter
- *
- 24 mesaje
- din 17 Mai 2009
- Corsa 2001 Y17DT
- Bucuresti
don_vlaxter
- Mesaje scrise: 24
- Masina: Corsa 2001 Y17DT
- Cont inregistrat: 17 Mai 2009
- Mesaj Privat
- daniel_mmc
- **
- 79 mesaje
- din 17 Aug 2009
- Astra 2001 Z16XE
- Prahova
daniel_mmc
- Mesaje scrise: 79
- Masina: Astra 2001 Z16XE
- Cont inregistrat: 17 Aug 2009
- Mesaj Privat
PiltZu
- Mesaje scrise: 52
- Masina: Corsa 2006 C - 1.3CDTI
- Cont inregistrat: 24 Jun 2012
- Mesaj Privat
Nu vad exact din pozele respective dar la prima vedere am impresia ca este vb de tamponul motor de langa radiator (pe partea soferului sau dreapta jos cum stai cu fata la botul masini).
Din propria experienta va spun, eu cand am cumparat masina tamponul respectiv dadea semne de uzura (desi masina are dor 85.000 km si e din 2006).
Geometria lui este foarte firava, este alcatuit din 2 piese (ambele cu bucsi de cauciuc) care sunt tinute intre ele de 4 firicele de cauciuc care au doar cca. 2mm in diametru, ma mir cum de rezista (cu rol in preluarea torsiunilor si fortelor laterale -balanganit- ale motorului).
ATENTIE, cautati bine la mai multe magazine de piese, eu am gasit acel suport de motor pe LAMFORDER la preturi intre 150-320 lei. Pana la urma am luat unul la 180 lei LAMFORDER care este MADE IN GERMANY. Acelasi produs in alte parti era si cu 100 lei mai mult (poate m-a ajutat la pret un pic si reducere aplicata deoarece am facut o comadata destul de mare de piese si cunosteam persoana cu magazinul auto).
Din propria experienta va spun, eu cand am cumparat masina tamponul respectiv dadea semne de uzura (desi masina are dor 85.000 km si e din 2006).
Geometria lui este foarte firava, este alcatuit din 2 piese (ambele cu bucsi de cauciuc) care sunt tinute intre ele de 4 firicele de cauciuc care au doar cca. 2mm in diametru, ma mir cum de rezista (cu rol in preluarea torsiunilor si fortelor laterale -balanganit- ale motorului).
ATENTIE, cautati bine la mai multe magazine de piese, eu am gasit acel suport de motor pe LAMFORDER la preturi intre 150-320 lei. Pana la urma am luat unul la 180 lei LAMFORDER care este MADE IN GERMANY. Acelasi produs in alte parti era si cu 100 lei mai mult (poate m-a ajutat la pret un pic si reducere aplicata deoarece am facut o comadata destul de mare de piese si cunosteam persoana cu magazinul auto).
liviu2004- Suspendat
- 2,323 mesaje
- din 28 Sep 2005
- Galati
liviu2004- Mesaje scrise: 2,323
- Masina:
- Cont inregistrat: 28 Sep 2005
- Mesaj Privat
ariana10
- Mesaje scrise: 3
- Cont inregistrat: 28 Nov 2012
- Mesaj Privat
salut, am o intrebare , spuneti-mi trebuie schimbat tamponul din stanga motor? imi tremura foarte tare si torpedoul, nu mai zic ca usile si si schimbatorul tremura foarte tare, astept un sfat...
Salutare,
va recomand sa cititi acest topic pentru evitarea neplacerilor supuse de regulamentul forumului.
Multumesc frumos pentru colaborare si intelegere,StefanTolos.
30-Nov-12 3:56:05 PM
Salutare,
va recomand sa cititi acest topic pentru evitarea neplacerilor supuse de regulamentul forumului.
Multumesc frumos pentru colaborare si intelegere,StefanTolos.
30-Nov-12 3:56:05 PM
liviu2004- Suspendat
- 2,323 mesaje
- din 28 Sep 2005
- Galati
- Masina:
- Mesaj Privat
ariana10
- Mesaje scrise: 3
- Cont inregistrat: 28 Nov 2012
- Mesaj Privat
liviu2004- Suspendat
- 2,323 mesaje
- din 28 Sep 2005
- Galati
- Masina:
- Mesaj Privat
- mikyboy
- 5,734 mesaje
- din 08 Dec 2006
- Insignia 2014 A20TDH
- Sibiu
mikyboy
- Mesaje scrise: 5,734
- Masina: Insignia 2014 A20TDH
- Cont inregistrat: 08 Dec 2006
- Mesaj Privat
- Shiva
- 1,977 mesaje
- din 22 Aug 2009
- Corsa 2002 Z12XE
- Cluj
Shiva
- Mesaje scrise: 1,977
- Cont inregistrat: 22 Aug 2009
- Mesaj Privat
- jE
- 8,418 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,418
- Masina: Astra 2005 Z18XE
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
- Shiva
- 1,977 mesaje
- din 22 Aug 2009
- Corsa 2002 Z12XE
- Cluj
Shiva
- Mesaje scrise: 1,977
- Cont inregistrat: 22 Aug 2009
- Mesaj Privat
- jE
- 8,418 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,418
- Masina: Astra 2005 Z18XE
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
cu tampoanele e simplu. Se verifica cu ochiu' si cu levieru'
Daca motorul tremura la relanti, poate sa fie dintr-o gramada de motive (gen nu functioneaza motorul cum trebuie, vezi situatia de subturat, etc). Acolo, diagnoza, verificat senzorii daca sunt in parametri, sonda lambda/clapeta acceleratie/egr daca functioneaza cum trebuie, etc, etc, etc
Daca motorul tremura la relanti, poate sa fie dintr-o gramada de motive (gen nu functioneaza motorul cum trebuie, vezi situatia de subturat, etc). Acolo, diagnoza, verificat senzorii daca sunt in parametri, sonda lambda/clapeta acceleratie/egr daca functioneaza cum trebuie, etc, etc, etc