gxg_tm a scris:eu stiam ca senzorul pentru airbag , cel putin la astra g se afla montat undeva in zona franei de mana (sub ea mai exact ) ...
dl. Ldivora ar putea confirma ...
si ma gandesc ca asa e la majoritatea masinilor ... defapt din cate masini am demontat , si am demontat ceva masini ( BMW seriile 3, 5 , 7 , Audi A8 L , Q7 etc. , lucram cu un bun prieten care este vopsitor) .. la nici una nu era senzorul pt airbaguri nicaieri in partea din fata a masiniii
acel senzor masoara forta de decelerare ..
eu zic sa te mai informezi ..
gresesti stimate coleg.senzorul de impact e ok asa?(am zis tamponare dar tot acolo e) daca e pana acolo sunt de fapt o multitudine de senzori.accelerometru, senzori de impact (cei din bara), senzorii de presiune laterala (portiere), senzor ce indica viteza rotii, giroscop, senzor ce masoara presiunea pe pedala de frana, si senzorul ce indica ce scaune sunt ocupate in masina. sa-ti mai explic la ce folosesc senzorii din bara? daca ai viteza si intri frontal in ceva, daca n-ai avea senzori in bara pana iti calculeaza ala forta de decelerare tu esti deja cu masina impachetata si in cel mai bun caz iesit prin parbriz si poate din aer ai vedea cum ti se deschide airbagul. un airbag se declanseaza automat in maxim 30 milisecunde de la primul moment al impactului, tot de la acelas moment in maxim 60 milisecunde airbagul trebuie sa iti fie unflat la maxim. cum respecti timpii astia daca nu cu un contact instant? ar terbui tu sa te documentezi
oricum sa revenim on topic