- All4Opel
- OP
- 292 mesaje
- din 16 Jan 2010
- Astra 2008 Z17DTL
- Ilfov
All4Opel
- Mesaje scrise: 292
- Masina: Astra 2008 Z17DTL
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 16 Jan 2010
- Mesaj Privat
Fiind din bucuresti voi merge pe transfagarasan pentru ca nu am ajuns niciodata pe-acolo si ne dorim tare mult...deci traseul este urmatorul:
1. Prima zi = Bucuresti-Pitesti (A1) - Curtea De Arges - Corbeni - Lacul Vidraru - Balea Lac - Cartisoara--cazare. [cca. 285 km];
2. A 2-a zi = Cartisoara - Fagaras - Codlea - Sf. Gheorghe - Bixad - Lacul Sf. Ana - Bixad - Baile Tusnad - Miercurea Ciuc - Gheorgheni - Lacu Rosu - Bicaz (Cheile Bicazului) - Hangu---cazare. [cca. 387 km];
3. A 3-a zi = Hangu - Ceahlau (Manastirea Ceahlau) - Durau (Manastirea Durau) - Ceahlau - Farcasa - Brosteni - Ostra - Bucsoaia - Voronet (Manastirea Voronet) - Humor (Manastirea Humorului) - Gura Humorului - Vama - Vatra Moldovitei (Manastirea Moldovitei) - Sucevita (Manastirea Sucevita) - Marginea - Vicovu De Jos - Putna (Manastirea Putna)----cazare. [cca. 288 km];
4. A 4-a zi = Putna - Radauti - Suceava - Falticeni - Targu Neamt - Manastirea Neamt - Cetatea Neamtului - Manastirea Secu - Manastirea Sihastria - Targu Neamt - Manastirea Agapia - Manastirea Varatec - Pascani - Targu Frumos - Iasi - Rebricea----cazare la tara. [cca. 375 km];
5. A 5-a zi = stationare.
6. A 6-a zi = intoarcere acasa prin Vaslui - Birlad - Tecuci - Focsani - Ramnicu Sarat - Buzau - Tunari. [cca. 346 km].
- gogo_y17dt
- **
- 486 mesaje
- din 27 Jan 2007
- Vectra 2004 z19dt
- Falticeni sau Iasi
gogo_y17dt
- Mesaje scrise: 486
- Masina: Vectra 2004 z19dt
- Cont inregistrat: 27 Jan 2007
- Mesaj Privat
Din ce stiu despre drumuri : drumul Radauti-Suceava- Falticeni- Tg Neamt aproape perfect. Nu stiu cum e prin zona G. Humorului- Vama - V. Moldovitei. Iti recomand ca la intoarcere sa iei Tg Neamt- Motca - sens giratoriu pe E85-Tg Frumos- Iasi (ocolesti vreo 20 de km dar e mult mai bun drumul si ca timp economisesti 😊 ) deoarece oricum la Ruginoasa Palatul lui Cuza care era misto de vizitat e inchis de vreo 2 ani pentru renovare.
Ca obiective turistice mai ai la Suceava M-rea Dragomirna (cum intri in Suceava dinspre Radauti faci la stanga 14km si drum perfect) care mie imi place si mai ai Cetatea Sucevei. La Tg Neamt mai ai si M-rea Sihla in continuare la Secu si pot sa iti spun ca Cetatea de la Tg Neamt acuma dupa renovare merita. De la Iasi in drum spre Rebricea ai M-rea Hadambu foarte frumoasa (mie mi s-a parut una dintre cele mai bogate manastiri pe care le-am vazut) numai ca drumul nu mai stiu cum e acuma ca e prin padure o parte.
Sper sa te fi ajutat cu ceva 😊 .
- All4Opel
- OP
- 292 mesaje
- din 16 Jan 2010
- Astra 2008 Z17DTL
- Ilfov
All4Opel
- Mesaj Privat
- codrin
- **
- 477 mesaje
- din 30 Dec 2004
- Astra 2001 Z12XE
- Iasi
codrin
- Mesaje scrise: 477
- Masina: Astra 2001 Z12XE
- Cont inregistrat: 30 Dec 2004
- Mesaj Privat
Bicaz - Hangu - Poiana Largului (coada lacului Bicaz) = destul de bun . Atentie mare la denivelarile de pe drum , unele sunt adevarate trambuline . Sa iei in calcul o medie 40-50km/h pe aceasta zona
Poiana Largului - Ceahlau - Durau = bun si f. bun
Poiana Largului - Brosteni - Holda = este bun , zonele cu gropi au fost carpite aproape toate .
Holda - Ostra - Bucsoaia = asfaltat + betonat , acceptabil pe prima jumate de drum si destul de bun pe cealalta jumatate
Bucsoaia - Voronet - Gura Humorului = bun si f.bun
Gura Humorului - Vama = bun si f. bun , exceptand cateva zone neterminate sau unde inca se mai lucreaza la drum
si pragurile lasate intre straturile de asfalt
Vama - Vatra Moldovitei - Sucevita - Marginea = bun si f.bun
Suceava - Falticeni - Targu Neamt = bun si f.bun .
Targu Neamt - Pascani - Tg.Frumos = bun si f.bun .
Tg.Frumos - Iasi = f.bun
Iasi - Rebricea = asfalt , acceptabil , sunt portiuni destul de bune dar si portiuni cu gropi de ti-e mila de masina
Daca ai timp , din drumul spre Rebricea , faci dreapta spre Mogosesti , asfalt peticit si cam valurit , dar ok per ansamblu
Dupa Mogosesti ai asfalt foarte bun pana la Manastirea Hadambu cu cateva scurte portiuni in care a fost afectat de ploi ,
dar care nu pun deloc probleme nici unei masini .
Merita sa vizitezi manastirea , eu cel putin nu ma asteptam sa fie asa de frumos acolo . Duminica trecuta cred erau vreo 100 de masini in parcare .
In total te abati vreo 25 km dus-intors din drumul spre Rebricea , dar merita .
Vaslui - Barlad - Focsani = f.bun
Pe drumurile astea am circulat personal in perioada mai - iulie a.c.
Marginea - Vicovu de Jos - Putna - Radauti - Suceava = anul trecut era bun si f. bun , acum nu mai stiu cum se prezinta dupa inundatii
dar mi se pare ca pe la Marginea era un pod rupt si se circula destul de greu .
- All4Opel
- OP
- 292 mesaje
- din 16 Jan 2010
- Astra 2008 Z17DTL
- Ilfov
All4Opel
- Mesaj Privat
Ma intereseaza daca se poate ajunge cu masina pana la obiectivele pe care mi le-am propus sau sunt nevoit sa imi iau rucsacul in spate si sa-i dau cu pref de mers nu stiu cate sute de metri sau kilometri pana la nu stiu ce manastire sau schit...nu ca mi-ar cadea galoanele, insa acest lucru necesita mult mai mult timp... 🙄
- mitz1982
- **
- 321 mesaje
- din 14 Jan 2007
- Astra 2003 2.0 DTI
- Arges
mitz1982
- Mesaje scrise: 321
- Masina: Astra 2003 2.0 DTI
- Cont inregistrat: 14 Jan 2007
- Mesaj Privat
- All4Opel
- OP
- 292 mesaje
- din 16 Jan 2010
- Astra 2008 Z17DTL
- Ilfov
All4Opel
- Mesaj Privat
Si daca aveti informatii cu zone unde sunt amplasate radare sau camere de supraveghere (bineinteles tot radar) 😎