Dum 04 Jul, 2010 11:30 pm
Eu am contractat un Opel Astra pe data de 20.03. 2010, data la care am achitat integral produsul, prin factura fiscala si bon fiscal aferent, urmand sa-mi fie livrata conform contractului pe 15.06.2010. Plata s-a efectuat conform solicitarii de achizitie semnate la pretul final de vanzare cu TVA de 16300 EUR DDP platiti integral la 20.03. la cursul interbancar din acea zi, solicitat de dealer, eu preferand achitarea integrala tocmai ptr. a fi ferit de vreo eventuala majorare de pret. Am fost informat ca din cauza GM livrarea va intarzia 30 zile, intre timp a crescut si TVA, dar nu concep sa mi se mai adauge ceva in plus la un produs pe a carui factura scrie clar "plata integrala", fara vreo diferenta ramasa. Factura masini este emisa, nu scrie nicaieri ca-i proforma sau ca-i provizorie, eu am luat-o de buna, sa-mi treaca eventual pe ea si VIN-ul, care inca nu exista in acel moment, sa-mi dea masina cand o veni si ...ura si la gara. Am intrebat de repetate ori atunci ce voi mai avea de plata si m-au asigurat ca doar plata cartii nr. provizorii si asigurarea. Nu accept sa-mi intocmeasca o alta factura cu alt pret in ziua livrarii, sau daca tin mortis s-o faca, dar cu aceeasi suma finala (pot sa mareasca un pic discountul sa iasa la cifre, pe mine nu ma intereseaza, eu am platit pretul DDP convenit, ei au incasat si folosit banii cateva luni bune, plus ca livrarea a-ntarziat cu mult). Contractul, factura s-au facut deja trebuia sa fi primit deja si marfa, nu-i vina mea, ce daca a crescut TVA, mi-l cer retroactiv, sau daca s-ar fi scumpit de pilda cauciucurile, ar trebui sa dau eu bani in plus sa le acopar? Daca nu vor, ii dau in judecata ca nu mi-au dat marfa conform platii si le cer toti banii inapoi, inclusiv contravaloarea vaucherelor! Trebuie sa ne aparam drepturile, ca alfel suntem prostiti si pacaliti in tara asta de excroci cu legi idioate date peste noapte!