- secarianu
- OP
- 885 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Omega 2001 Y22DTH
- Constanta
secarianu
- Mesaje scrise: 885
- Masina: Omega 2001 Y22DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 13 Mar 2007
- Mesaj Privat
Salutare, am reusit zilele astea pe cand incercam sa schimb becurile la MID, sa tai cu cutterul din greseala banda flexibila dintre display si placa de circuit, exact pe mijloc, incat a ramas putin atat intr-o parte cat si in cealalta. Acum nu imi mai afseaza exact ce e mai important: computerul de bord!
Am gasit pe net tutoriale, insa banda este scumpa la aprox. 35 $ http://pixelfix.net/eng/opel_vauxhall.html
Se poate inlocui banda cu alta asemanatoare si de unde? Sau se poate sa pun un conector pentru a uni cele doua capete? Sau sa iau din folie putin de la fiecare capat si sa le prind cu scotch?
Aceasta este banda flexibila de sus
Am gasit pe net tutoriale, insa banda este scumpa la aprox. 35 $ http://pixelfix.net/eng/opel_vauxhall.html
Se poate inlocui banda cu alta asemanatoare si de unde? Sau se poate sa pun un conector pentru a uni cele doua capete? Sau sa iau din folie putin de la fiecare capat si sa le prind cu scotch?
Aceasta este banda flexibila de sus
- D_M_G
- 2,271 mesaje
- din 13 Feb 2009
- Alta tara
D_M_G
- Mesaje scrise: 2,271
- Masina:
- Cont inregistrat: 13 Feb 2009
- Mesaj Privat
Nu poti uni printr-un conector aceasta banada! Capetele unde se face conexiunea intre LCD si placa electronica, sunt tratate prin depunere electrochimica cu argint industrial! Restul traseelor nu permite nici macar dezizolarea....indiferent cum te-ai gandi sa o faci...
Deci singura varianta viabila ramane inlocuirea ei! Bafta!
Deci singura varianta viabila ramane inlocuirea ei! Bafta!
- secarianu
- OP
- 885 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Omega 2001 Y22DTH
- Constanta
secarianu
- Mesaj Privat
- bazare
- 2,319 mesaje
- din 25 Nov 2008
- Astra 2002 y17dt
- Constanta
bazare
- Mesaje scrise: 2,319
- Masina: Astra 2002 y17dt
- Cont inregistrat: 25 Nov 2008
- Mesaj Privat
of ... cea mai buna solutie si cea mai ieftina ramane inlocuirea. La cel actual poti incerca mai multe metode dar cu mici sanse de reusita. Chiar daca ai ambele capede ale benzii acea banda nu se poate dezizola fara multa chinuiala. Si chiar daca le dezizolezi trebuie scule de extreme precizie ca sa mai lipesti ceva pe acolo. Sa le pui in contact prin presare si sa speri ca o sa si mearga ...
- D_M_G
- 2,271 mesaje
- din 13 Feb 2009
- Alta tara
D_M_G
- Masina:
- Mesaj Privat
Ba te-ai facut inteles bine si ti-am raspuns la obiect! Nu vei reusi sa refaci acei contacti prin suprapunerea celor doua jumatati! In cel mai bun caz vei avea o tarna de pixeli lipsa! Eu am incercat diferite metode de refacere a unor asemenea benzi...fara rezultate notabile! Ultima metoda a fost o solutie de cupru-argint saturata cu care am incercat o lipire "chimica" prin presare a doua bucati suprapuse....si nu a iesit mare lucru! Nimeni nu te opreste sa incerci sa o "repari"...dar vei concluziona ca ai muncit degeaba in final! Un conector dedicat pentru asemenea benzi nu vei gasi niciunde...Deci cel mai bine cauta o banda sh sau una noua...daca se gasesc la vanzare separat ....Bafta maxima!
L.E. Pe "din doua" poate fi sectionata pe linia rosie sau cea albastra....cum este taiata de fapt?
L.E. Pe "din doua" poate fi sectionata pe linia rosie sau cea albastra....cum este taiata de fapt?
- secarianu
- OP
- 885 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Omega 2001 Y22DTH
- Constanta
secarianu
- Mesaj Privat
- D_M_G
- 2,271 mesaje
- din 13 Feb 2009
- Alta tara
D_M_G
- Masina:
- Mesaj Privat
- secarianu
- OP
- 885 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Omega 2001 Y22DTH
- Constanta
secarianu
- Mesaj Privat
- secarianu
- OP
- 885 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Omega 2001 Y22DTH
- Constanta
secarianu
- Mesaj Privat
- m.nyck
- **
- 318 mesaje
- din 16 Jun 2007
- Bucuresti
m.nyck
- Mesaje scrise: 318
- Masina:
- Cont inregistrat: 16 Jun 2007
- Mesaj Privat
Daca pich-ul (distanta intre pini) este de un 1mm se poate face fara probleme dar daca ti se pare mult 35$ pentru fisa originala pentru a ti-l face cineva prin alta metoda te costa mai mult.
Eu de exemplu ti-as lua triplu asa ca daca gasesti de cumparat fisa, ceea ce nu cred ca va fi simplu (eu intampin probleme la alte tipuri mult mai uzuale) cumpar-o si fa-l tu daca crezi ca poti sau daca te poate ajuta cineva.
Daca era asa de simplu reparau toate centrele de reparatii electronice.
Eu de exemplu ti-as lua triplu asa ca daca gasesti de cumparat fisa, ceea ce nu cred ca va fi simplu (eu intampin probleme la alte tipuri mult mai uzuale) cumpar-o si fa-l tu daca crezi ca poti sau daca te poate ajuta cineva.
Daca era asa de simplu reparau toate centrele de reparatii electronice.
- D_M_G
- 2,271 mesaje
- din 13 Feb 2009
- Alta tara
D_M_G
- Masina:
- Mesaj Privat
Incearca sa-l faci cum doresti si sa ne spui si noua rezultatele! Eu zic ca si cu o banda noua vei avea oarece probleme...si acestea survin la contactii acestei benzi cu LCD-ul! Va trebui sa gasesti o metoda de a aplica o presiune constanta pe toata suprafata de contact a LCD-ului cu banda.....lucru deloc usor! Sper ca nu vei incerca sa "lipesti" cumva banda de LCD! Pina gasesti banda (si ar fi bine sa o iei cu tot cu LCD-ul lipit de ea) curata contactii de pe placa electronica! O poti face cel mai simplu cu scrum de tigara frecand cu degetul! Sa nu dai cu smirghel sau alt material abraziv! (din cate vad in poza ai incercat sa-i cureti...dar nu arata tocmai cum trebuie) Iti doresc multa bafta si putere de concentrare! Pina te hotarasti ce si cum....ia un afrodisiac de la colegu sa-ti mai treca din furie!
Afrodisiac romanesc!
Afrodisiac romanesc!
- secarianu
- OP
- 885 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Omega 2001 Y22DTH
- Constanta
secarianu
- Mesaj Privat
- D_M_G
- 2,271 mesaje
- din 13 Feb 2009
- Alta tara
D_M_G
- Masina:
- Mesaj Privat
- secarianu
- OP
- 885 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Omega 2001 Y22DTH
- Constanta
secarianu
- Mesaj Privat
smile2me
- Mesaje scrise: 17
- Masina: Astra 2003 Y20DTH
- Cont inregistrat: 21 Feb 2008
- Mesaj Privat
secarianu a scris: ms, am gasit un MID sa iau de la un coleg de munca cu 150 lei, de pe vectra b, sunt sigur ca va merge. In concluzie voi avea de vandut (sau un schimb) displayul si circuitele fara panglici, cine e interesat...contactati-ma
Salut,da-mi si mie unde ai gasit tu tutorial de inlocuire sau lipire?ms mult!
freddyfdy
- Mesaje scrise: 8
- Masina: Zafira 2002 z1.6xe
- Cont inregistrat: 21 Feb 2013
- Mesaj Privat