Ai uitat parola?


  1. Home
  2. Discuții generale
  • D_M_G

  • Mesaje scrise: 2,271
  • Locatie: Alta tara
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 13 Feb 2009

  • Mesaj Privat
Dr. in economie Constantin Cojocaru, fost coleg si colaborator cu vestitul economist Anghel Rugina a elaborat un proiect de lege ce se refera la despagubirea reala a cetatenilor romani!
Prin Legea 15/1990 statul roman prin Ion Iliescu, Alexandru Barladeanu Dan Martian si cohorta de comunisto-securisti din Parlamentul Romaniei, a savarsit prima crima impotriva populatiei acestei tari, prin faptul ca toate bunurile nationale, fabrici, uzine, IAS-uri, CAP-uri etc. bunuri ce au fost construite in epoca comunista de catre toti cetatenii tarii, au fost trecute in patrimoniul statului prin simpla cosmetizare a lor in Regii Autonome si Societati Comerciale, acestea fiind ulterior la cheremul lor si efectiv mii din ele devalizate! Romanilor de rand, le-a fost aruncat praf in ochi cu marea cuponiada din care intr-un final nimeni nu a beneficiat de nimic! In acelasi timp cohorta de hoti ordinari abroga Legea 18/1968, lege de care le era frica pina si marilor demnitari comunisti ai lui Ceausescu, aceasta facand referire la averile ilicite! Efectele celor doua legi, 15/90 si 18/68 le gasiti in orice declaratie de avere a tuturor demnitrilor romani actuali, amintind doar faptul ca si aceste declaratii sunt masluite, adevaratele averi fiind trecute pe numele celor din familie!
Trebuie sa se stie de la bun inceput ca legi asemanatoare acestui proiect a lui C-tin Cojocaru, dar si cele referitoare la controlul averilor ilicite, functioneaza atat in UE cat si peste ocean in State!
Voi supune atentiei dv. doua grafice care explica clar saracia acestei natii dupa 20 de ani de amar si chin!
Trei tari, Elvetia superdezvoltata, Slovenia, fosta comunista si Romania! Remarcati parametrii prfiturilor si a salariilor!



In graficul urmator puteti observa dinamica salariilor si a pensiilor raportat la profit!



In acelasi timp se stie ca orice roman care doreste sa acceseze fonduri europene nerambursabile, pentru a crea o microferma, intrepindere mica, etc, trebuie sa se supuna coofinantarii! Adica procent de 40-50% din proiect trebuie finantat de respectivul, restul fiind fonduri europene nerambursabile! Aici intervine foarte la obiect proiectul Legii Cojocaru, care printre altele stipuleaza explicit ca orice cetatean roman major si fara condamnari penale trebuie sa primeasca despagubire de la statul roman in titluri de stat, 20 la numar, fiecare dintre acestea avand valoarea de 1000 Euro! Aceste titluri nu pot face obiectul cumpararii de bunuri personale, casa , masina, sau alte cheltuieli si sunt folosite exclusiv doar pentru investitie intr-o afacere ce va avea in viitor profit...microferme zootehnice, microferme agricole, IMM-uri, etc.! Aceste titluri nu pot fi vandute sau cumparate de terti, ele putand fi lasate doar mostenire! Toate aceste afaceri pot fi individuale sau colective prin asociere cu terti!
De unde vin acesti bani!
Din sumele încasate de statul român din vânzarea acþiunilor ºi activelor aflate în proprietatea sa; dividendele ºi profiturile încasate de statul român pentru capitalurile aflate în proprietatea sa; impozitul progresiv pe avere; impozitul pe averile dobândite în mod illicit; alte surse stabilite prin lege.

Aceste sume vor fi stranse intr-un Fond National de Despagubiri, fond ce nu are nimic comun cu fondul Propietatea sau alte fonduri administrate de politicienii romani!
Aceasta este proiectul Legii Cojocaru!

privind despãgubirea cetãþenilor României, pentru capitalul trecut, prin Legea 15/1990, din proprietatea lor comunã în proprietatea statului român
(Proiect)
Art. 1. – În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Finanþelor Publice va efectua o emisiune de obligaþiuni prin care se va angaja sã restituie cetãþenilor României capitalul trecut în patrimoniul societãþilor comerciale ºi regiilor autonome create prin aplicarea prevederilor Legii 15/1990.

Art. 2. – Valoarea nominalã a unei obligaþiuni este de 1.000 (una mie) euro.

Art. 3. – Fiecare cetãþean major al României este îndreptãþit sã primeascã un numãr de 20 obligaþiuni, fiecare obligaþiune având o valoare nominalã de 1.000 euro, respectiv un total de 20.000 euro.

Art. 4. – Termenul limitã de rãscumpãrare a obligaþiunilor emise în baza prevederilor prezentei legi este de 10 de ani de la data emiterii lor.

Art. 5. – Obligaþiunile emise în baza prezentei legi nu pot fi înstrãinate. Ele pot fi lãsate moºtenire, în conformitate cu prevederile legale în vigoare

Art. 6. – Dobânda la obligaþiunile ce fac obiectul prezentei legi este de 0,5 la sutã pe an ºi se datoreazã începând cu data de 1 ianuarie a anului urmãtor celui în care sunt emise obligaþiunile, urmând sã fi plãtitã odatã cu rãscumpãrarea obligaþiunilor.

Art. 7. – Rãscumpãrarea obligaþiunilor ºi plata dobânzilor aferente se vor face din Fondul Naþional pentru Despãgubiri ºi Investiþii care va avea ca surse: sumele încasate de statul român din vânzarea acþiunilor ºi activelor aflate în proprietatea sa; dividendele ºi profiturile încasate de statul român pentru capitalurile aflate în proprietatea sa; impozitul progresiv pe avere; impozitul pe averile dobândite în mod illicit; alte surse stabilite prin lege.

Art. 8. – Impozitul progresiv pe avere ºi impozitul pe averile dobândite în mod ilicit vor face obiectul unor legi speciale.

Art. 9. – Obligaþiunile emise în baza prezentei legi vor fi rãscumpãrate începând cu anul urmãtor emiterii lor, prin concursuri de proiecte, sumele bãneºti corespunzãtoare fiind utilizate pentru finanþarea de proiecte de investiþii propuse de persoanele fizice autorizate ºi de societãþile comerciale care îi vor avea ca acþionari, sau asociaþi, pe deþinãtorii de obligaþiuni, printr-o metodologie similarã cu cele utilizate pentru finanþãrile nerambursabile acordate de Uniunea Europeanã.

Sursa aici:Legea Cojocaru

Trebuie sa recunosc deschis ca Televiziunea OTV, nu este o televiziune agreata de mine si familie! Dar trebuie sa mai reunosc ca in acelasi timp este singura televiziune care face discutii in direct cu telespectatorii! De asemenea Tudor Barbu moderator OTV a luat initiativa de a strange semnaturi in contexstul initierii unui referendum national pe tema implementarii acestei legi! Trebuie sa nu uitam nici o clipa Constitutia Romaniei unde stipuleaza clar ca "prostimea" este suverana si politicienii trebuie sa se supuna neconditionat acesteia! Va pot spune ca pina in prezentau fost colectate din toata tara, dar si din strainatate cateva sute de mii de semnaturi si campania continua! Numai ieri au ajuns cu Posta Romana la OTV trei saci cu peste 42000 de semnaturi ale "prostimii"! Aceste semnaturi vor fi inmanate intr-un cadru mediat (televizat), personal Presedintelui Romaniei la Cotroceni!
Desi OTV-ul a cautat sa aduca in direct marii economisti ai tarii, macar sa explice daca acest proiect de lege este bun sau nu, toti cei invitati au fugit ca dracu de tamaie, iar pe celelalte canale media se pastreaza linistea mormantala!
Ce avem de facut? Cei care inteleg si care doresc sa semneze pentru acest proiect o pot face downloadand formularul de pe www.variantacojocaru.ro si in urma completarii sa-l trimita prin posta cu confirmare de primire la adresa Televiziunea OTV, B-dul Preciziei Nr.3 Sect.6, Bucuresti!
Personal cred in acest proiect si am strans peste 85 de semnaturi! Este dreptul fiecaruia sa creada sau nu!
De asemeni nu doresc in acest topic polemici care nu isi au rostul sau discutii de genul "Lasa ma ca nu rezolvam nimic..", sfatul fiind ca inainte de a posta, sa studiati putin acest proiect!

La final asi mai aminti ca foarte multi cetateni ai acestei tari au fost despagubiti in urma atrocitatilor statului comunist de catre actualul stat! Regele Mihai, Malaxa si lista este foarte lunga! Acum daca noi "prostimea" suntem cu adevarat uniti, avem sansa ca statul actual, sa ne despacubeasca in urma nemerniciilor facute de el in ultimii 20 de ani!
Intrati pe acest site:http://www.variantacojocaru.ro si studiati cu atentie articolele postate acolo!
Skip ads

  • iani_caranica

  • Mesaje scrise: 19
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Vectra 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 01 Mar 2009

  • Mesaj Privat
foarte bun subiectul.dar nu cred k va iesi cu bine,pentu ca niciodata nu vei vedea ca romani sa fie uniti,
exceptie fiind decembrie 1989.
suntem captivi intr-o jungla numita ROMANIA,unde prostia este in floare
  • Gabi.B.HD

  • Mesaje scrise: 3,437
  • Locatie: Hunedoara
  • Masina: Astra 2011 A16XER
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 15 Mai 2007

  • Mesaj Privat
Plecam de la premiza ca ideea este buna, dar
Trebuia sa existe o nota de fundamentare a acestui proiect de lege, in care sa se specifice cateva detalii, cum ar fi:
1. temeiul de drept in baza caruia romanii sunt indreptatiti sa fie despagubiti. Care a fost dreptul care ne-a fost incalcat prin adoptarea Leg. 15/1990?
2. data de referinta fata de care se calculeaza varsta de 18 ani. La ce data ne raportam cand spunem ca suntem indreptatiti sa primim despagubirea? La data adoptarii leg. 15/90 sau la intrarea in vigoare a legii Cojocaru? Daca ne raportam la legea Cojocaru, celor ce nu erau inca nascuti la data adoptarii leg. 15/90 ce drepturi li s-au incalcat?
3. cuantumul despagubirilor. Care este calculul care a stat la baza determinarii sumei de 20.000 euro precum si la valoarea de 1.000 euro/obligatiune. Cum poti cheltui/consuma/folosi doar o parte a unei obligatiuni avand in vedere valoarea relativ mare a acesteia?
3. cuantumul dobanzilor. Care a fost rationamentul pentru care s-a stabilit dobanda de doar 0,5% pe an?
4. concursul de proiecte. Cat de echitabila este legea si care este ajutorul real primit de beneficiarii ei, daca utilizarea despagurii este conditionata?
Aici putem avea chiar mai multe variante
a) concursurile vor fi doar o formalitate si toata lumea va beneficia de finantare
b) vor fi persoane care nu vor putea elabora un proiect care sa fie viabil si atunci ajutorul nu va fi unul real ci doar scriptic?
  • D_M_G

  • Mesaje scrise: 2,271
  • Locatie: Alta tara
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 13 Feb 2009

  • Mesaj Privat
@iani_caranica
Pe fond ce avem de pierdut? Poate doar suma de bani data pe o scrisoare si zbaterea de a strange macar in familie cateva semnaturi! In democratia romaneasca, sa nu uitam ca Iliescu o numea originala...stia el de ce, nu se mai obtine nimic prin behaituri in fata guvernului/parlamentului! Sunt imuni la astfel de proteste! Dar....in fata unui referendum institutional, devin obligati sa respecte doleantele "prostimii" fara sa carmeasca! Nu o spun eu, o spune insusi Constitutia Romanaiei! Aceasta din urma fiind cea mai eficace masura! Singurul politician care a aceptat sa vina in direct la Tudor Barbu a fost renumitul Mircea Cosa, unul din parintii cuponiadei! Acesta a fost facut praf de intrebarile pertinente ale lui Cojocaru si ale telespectatorilor si cu toate ca a promis o revenire pe post, aceasta nu s-a mai intamplat! Radu Moraru de la Nasu B1TV a promis ca va lua in dezbatere acest proiect, deci initiativa ia amploare! Repet nu am fost niciodata un telesopectator OTV dar aceasta emisiune face exceptie totala de ce inseamna si a insemnat OTV ul!
Cei care cred cu adevarat in acest proiect, cei care gandesc ca parintii lor au trudit din greu o viata pentru a asfalta sosele, a construi blocuri, fabrici , uzine, IAS-uri, etc si acestea le-au fost din nou confiscate si vandute/defrisate de politicienii romani, lasandu-i doar cu un salariu mizerabil sau cu o pensie a foamei, sa puna mana sa stranga semnaturi macar din familiile proprii si sa le trimita! Nimic mai simplu!

@Gabi.B.HD
Fiind doar in stadiul unui proiect, automat acesta va fi dezbatut/ modificat insa fara a pierde din substanta! La unele intrebari nefiind de specialitate nu pot raspunde personal dar acest proiect fiind in dezbatere de aprox. o luna de zile (si trebuie sa recunosc ca nu am urmarit dzbaterea lui zi de zi), cu certitudine sunt raspunsuri la toate intrebarile tale! Retin ca aceste sume vor fi alocate pe o perioada de 10 ani! Nu stiu de ce s-a stabilit o dobanda asa de mica si retin ca orice persoana peste 18 ani acum, dar si cele care in decussul timpului de 10 ani cat se deruleaza acest proiect, implinesc varsta majoratului, beneficiaza de aceasta lege! Este adevarat ca nu toti au capacitatea de a face un proiect si de a accesa fonduri dar acestia au cel putin facilitatea de a se asocia cu cei care o pot face!
Suma de 20 mii de euro a fost calculata pe baze economice functie de profituri, PIB din cate retin eu! Oricum la fiecare problema stiu ca s-a venit cu explicatii bazate !


L.E. Srangand oarecum mai multe semnaturi, m-am confruntat cu un mare paradox! In mediul rural, lumea de la cei tineri pina la cei batrani erau mult mai in tema cu acest proiect, semnand fara ezitare si m-a facut sa cred ca nu prostia i-a indemnat sa semneze! La oras in schimb, multi nu stiau despre acest curent! Am discutat cu oameni simplii de la tara si am ramas cu o impresie extraordinara de ganditrea lor coerenta si de bun simt! Acei oameni pe care noi orasenii de multe ori ii blamam....


Ultima modificare făcută de D_M_G la Mar 23 Feb, 2010 2:44 pm
  • Gabi.B.HD

  • Mesaje scrise: 3,437
  • Locatie: Hunedoara
  • Masina: Astra 2011 A16XER
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 15 Mai 2007

  • Mesaj Privat
Eu m-am uitat pe site-ul dat de tine in primul post si nu am gasit nimic in acest sens. Iar din raspunsul tau, eu inteleg ca de fapt se doreste acordarea unei sanse celor care vor sa faca ceva dar nu au finantarea si nicidecum o reparatie pentru un prejudiciu suferit.
Aceste aspecte contradictorii precum si lipsa undei fundamentari clare vor face ca aceasta lege sa nu fie niciodata promulgata sau daca va fi, va fi catalogata ca o alta lege data doar pentru avantajele clasei politice, ei fiind singurii care au atat capacitatea de a elabora un proiect finantabil si de pe aceea de a-l aproba sau nu.
  • dodo_13

  • Mesaje scrise: 4,544
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra 2008 Z19DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Apr 2005

  • Mesaj Privat
Ca de obicei, se umbla la efect si nu la cauza. In cazul de fata, efectul este ca romanul de rand nu poate accesa fonduri europene. Si se speculeaza in aceasta lege ca romanul de rand nu atrage fonduri europene pentru ca nu are aportul de capital pentru un astfel de proiect. Dar nu se vorbeste de cauza, care este, dupa umila mea parere, frica romanului de a se implica in afaceri. Stiu o gramada de oameni care au luat bani buni pe actiunile obtinute din cupoane si care i-au cheltuit pe o masina in loc sa se apuce de o afacere. De asemenea, stiu o tara intreaga care s-a imprumutat la banci ca sa-si ia masina sau casa, in loc sa investeasca intr-o afacere. Ce va face sa credeti ca s-a schimbat ceva? Sau cumva se spera ca daca i se da omului bani pentru a accesa un program european, se va apuca de afaceri, mort copt.

Aceasta propunere de lege nu e decat o forma de capitalism comunist, unde toti trebuie sa porneasca afaceri mort copt fara nici un risc personal. Si dupa cate stiu, pornirea unei afaceri presupune o forma de risc si din partea celui care o porneste. Pentru ca altfel ce-l va motiva sa reuseasca? Grija zilei de maine? Asta e mai simplu de asigurat cu munca la patron decat cu pornirea unei afaceri.

Propunerea de mai sus nu este o solutie. Da, da bine, are grafice, are manie proletara si contine un fel de solutie foarte generala, dar care nu explica ce o sa se intample cu cele 90% dintre proiectele care vor da inevitabil faliment si care vor genera cheltuieli si inflatii enorme. Solutia ar fi ca romanul sa fie educat sa investeasca. Trebuiesc implementate programe de educatie, programe prin care romanul sa invete sa se autogospodareasca, sa faca economie, sa-si proiecteze cashflow-ul pe cateva luni inainte, sa invete care sunt prioritatile in viata.
  • D_M_G

  • Mesaje scrise: 2,271
  • Locatie: Alta tara
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 13 Feb 2009

  • Mesaj Privat
@dodo_13
Poate ai si tu dreptate dodo! Nu neg nimic din cele spuse de tine!
Cu ani in urma dipunand de pamant la tara si fiind intr-o localitate oarecum vestita pentru productia de legume, m-am apucat de construit doua sere destul de mari, iar in urma unei muncii indracite am reusit cu greu in prima faza si datorita capitalului restrans sa duc la bun sfarsit ce mi-am propus! A fost un topic unde am postat si cateva poze pe acest subiect! Trebuie sa recunosc ca am avut profit in fiecare an, cu toate ca aceste legume pina au ajuns pe masa celor din orase, au trecut prin mana intermediarilor care stii ca dubleaza pretul lor! O afacere ca a mea nu da niciodata faliment! Si o microuzina sau ferma de prelucrare a laptelui in produse derivate cu siguranta nu da faliment! Este foarte adevarat ca sunt domenii unde riscul falimentului este marit, ceea ce nu este cazul la mine! Ca nu exista educatie in randul oamenilor, si asta este adevarat, dar nici nu s-a dorit a fi facuta! Eu doar am postat acest proiect spre a fi facut cunoscut, neimplicandu-ma decat in crezul meu si in strangerea de semnaturi de la familie, vecinii mai apropiati/indepartati de la tara!

Vin acum cu un exemplu diferit de acest topic! Ce autoritate morala are Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale de a impune rovineta pe DN-uri in special, unde in nici o tara europeana nu se practica aceasta taxa? Sunt zeci de directori intr-o caldire, care iau asa cum am postat in alt topic, salarii de cate un miliard si jumtate anual, si care moral nici macar nu au contribuit financiar in vreun fel l Pentru constructia de DN-uri si autostrazi, banii sunt din buzunarele "prostimii" si din fondurile europene! Bun...in loc ca aceasta companie sa investeasca 10 miliarde de roni in infrastructura, acestia fiind tot banii nostrii, ei investesc pentru reteaua de camere video cu care vom fi vanati in curand! Pai daca toate finantele sunt venite de la noi si de la Europa, acestea din urma fiind nerambursabile, cu ce drept instituie acest S.A. taxa pe DN-uri? Suntem dispusi sa-i tinem in carca la nesfarsit? Le-ai citit declaratiile de avere? Majoritatea au cate 4-5 terenuri, cate 4-5 vile, cate 3-4 masini, plus tractoare, combine, semanatori, masini de ierbicidat...daca nu ai fi pe sitele unei companii de drumuri ai crede ca ai ajuns in cel mai mare IAS din tara asta! Intra si documenteaza-te!
  • dodo_13

  • Mesaje scrise: 4,544
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra 2008 Z19DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Apr 2005

  • Mesaj Privat
Nu uita ca, deocamdata, concurenta este redusa pentru tine tocmai pentru ca nu sunt multi care au facut ce ai facut tu. Dar ia sa fie inca vreun milion de afaceri ca a ta in tara asta, crezi ca ai mai avea acelasi succes (adica fiecare sa aiba in medie 15 clienti)? Eu zic ca ai avea probleme mari cu preturile, care ar deveni foarte mici, din cauza cantitatii foarte mari produsa. Si la fel e cu orice fel de afacere: la concurenta serioasa trebuie deja sa vii cu ceva in plus, nu mai este asa simplu. Ia spre exemplu anii 1933 in SUA. Au ajuns saracii fermieri sa arunce laptele in pamant, pentru ca era prea mult si pretul era prea mic. Si au falimentat atunci milioane de fermieri americani, iar inflatia a fost groaznica.

Un alt aspect e balanta de plati: pana nu exporti, nu aduci cu adevarat valoare economiei nationale. Pentru ca atat timp cat vinzi la romani, banii se invart in tara, unde se erodeaza prin cumpararea intr-un final a produselor straine. O astfel de lege ar trebui automat sa aiba rezultat final exportul. Iar la export e cam groasa treaba, trebuie sa concurezi cu olandezii, turcii, francezii, danezii. Iar aia au tehnologie, nu gluma.
Skip ads

  1. Home
  2. Discuții generale

Discuții similare

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață




CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR