dragosellu a scris:
deci nu`mi recomanzi 1.6 ! pe romania nu prea sunt 1.7cdti. am gasit doar pe italia pe autoscout24.it, tot asa cosmo, negru, jante 17,climatronic, 8000 EURO .. dar pana acolo e cale lunga! nici mie nu prea imi convine sa dau o gramada de bani pe benzina! DAR NU MAI POT , VREAU O MASINA
Eu nu-ti recomand un motor sau altul, dar mi s-ar parea normal sa ai o imagine clara asupra ambelor. Din punctul meu de vedere, mi s-a parut cel mai indicat 1.3 cdti-ul, pe care l-am si cumparat dealtfel.
Argumente: toate taxele (impozit, RCA, Casco) mai mici, consumul putin mai mic sau cel mult egal cu 1.7 cdti 101 cai, putere suficienta (90 cp), iar timpii pe care-i scot la drumuri lungi nu sunt mai mari decat cei pe care-i aveam cu Octavia II de 105 cp. Ca ex., un drum Sb - Cj l-am facut cu aceeasi medie (84 km/h) si cu una si cu alta, Vama Veche am facut-o asta vara, cu Astra, cu medie de 94 (autostrada cu 160-170).
Depinde ce astepti de la masina, asta-i tot.
De curiozitate, uita-te in topicul "Ce consum aveti la motoarele pe benzina" si compara cu topicul pentru diesel.
Alegerea-i a ta, o masina presupune un efort si trebuie avut in vedere ca, mai mult ca sigur, nu vei mai lua aceiasi bani la vanzarea ei.
Nu te grabi!