Ai uitat parola?

1. Home
  2. In-car entertainment
  • misu_imv75

• Mesaje scrise: 114
  • Masina: Vectra 2002 z16xe
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 17 Mai 2006

• Mesaj Privat
SAL , stiti cum se poate adapta un MP3 portabil la cass-ul original de pe Astra 2001 ( e un Philips cu telefon si comanda de magazie )...m-ar interesa configuratia mufei de intrare -iesire si cum pot '' insela '' aparatul sa vada magazia Idea
Skip ads

• dinca_marian

• Mesaje scrise: 35
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 22 Apr 2006

• Mesaj Privat
ai putea sa cumperi o caseta cu banda de redare si o conectezi la mp3player prim mufa jack
  • misu_imv75

• Mesaj Privat
M-am gandit si la asta dar e destul de inestetic sa atirne fire pe bord+ ca apare si o alterare a auditiei datorita capetelor de redare ale casetei , casetofonului, etajului de amplif de semnal mic al cass etc : daca reusesc sa identific pinii mufei de intrare semnal din cass as trage un cablu cu mufa jack prin spatele consolei centrale , a schimbatorului de viteze si MP3 -ul ar avea loc in zona franei de mana sau chiar in spatiul din cotiera
  • love4cars

• Mesaje scrise: 1,437
  • Masina: Astra Z14XEP
  • Cont inregistrat: 24 Sep 2005

• Mesaj Privat
daca nu are din default intrare de aux, fie ea jack sau RCA, cam greu sa-l faci sa recunoasca inca un canal de intrare semnal. candva am vrut si eu chestia asta, nu mai stiu pe ce aparat si vreo 2 electronisti m-au descurajat. but... poate gasesti pe cineva sa faca improvizatia asta.
  • misu_imv75

• Mesaj Privat
Eu am facut asa ceva la un Blaupunkt , luasem de pe un site rusesc configuratia mufei de date/intrare cd si a mers f bine , dar acum nu mai stiu adresa respectiva 😭 ....trebuie sa o caut pe un forum de electronica , imposibil sa nu o gasesc
PS : daca reusesc ceva postez si rezultatul aici....cu poze
  • marinelo_99

• Mesaje scrise: 10
  • Masina: Astra 2001 y20DTH
  • Cont inregistrat: 03 Oct 2005

• Mesaj Privat
exista emitator care se monteaza la bricheta si are intrare av. acesta emite pe uus la radio pe diferite canale .
  • Eddie

• Mesaje scrise: 497
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 05 Apr 2006

• Mesaj Privat
Dar vei auzi la o calitate ca aceea a radioului,nicidecum ca aceea a unui CD ! Poate mai bine un MP3 extern alimentat la bricheta, cu caseta adaptoare,se aude mult mai bine,dar te incurci in fire.....
  • sorin666

• Mesaje scrise: 3,888
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 12 Mai 2004

• Mesaj Privat
misu_imv75 a scris:SAL , stiti cum se poate adapta un MP3 portabil la cass-ul original de pe Astra 2001 ( e un Philips cu telefon si comanda de magazie )...m-ar interesa configuratia mufei de intrare -iesire si cum pot '' insela '' aparatul sa vada magazia Idea

*
Un comutator pe firele de semnal audio, magazia fiind conectata, cu CD-uri audio inauntru si functionand in mod "clasic"... E mai greu de descris, decat de facut...
  • misu_imv75

• Mesaj Privat
Problema este ca ....nu am magazie de CD 🙄
Aveam un site rusesc in care erau date configuratiile la toate mufele auto posibile dar am schimbat HDD si am pierdut toata informatia 😭
Stiu ca se folosesc 4 pini: intrare stinga ,intrare dreapta , masa comuna de semnal ( cel mai usor de identificat 😂 ) si un + de comanda ( +5v sau +12v) care face aparatul sa treaca in mod ''magazie CD '' Idea
Imi fac timp zilele astea si dau radio cass-ul jos de pe masina si imposibil sa nu identific firele....
Merci pt . raspunsuri...o sa revin cu rezultatele 😊
  • viorelb

• Mesaje scrise: 92
  • Masina: Astra 2001 Y17DT
  • Cont inregistrat: 07 Apr 2005

• Mesaj Privat
1. Daca asculti MP3-uri pe modulator FM nu pierzi mare lucru deoarece mp3-urile au din start taiate la codare frecventele peste 16 kHz (exceptie cele cu compresie f. mica), iar radioul FM e limitat la 15 kHz.

2. Adaptarea cu caseta e de domeniul trecutului, e incomoda (fire) si da rezultate proaste.

3. Sfatul meu: la 400-500 RON se gasesc playere mp3 auto f. bune (Pioneer, JVC, Alpine, etc.) si inlocuiesti rapid si lejer cass-ul. De obicei toate au intrare de MUTE pentru telefon iar car-kit-ul se intercaleaza pur si simplu pe mufa ISO, indiferent de modelul head-unit-ului. Exista si modele care permit adaptarea cu display-ul de Opel si cu comenzile pe volan, eu personal nu simt necesar acest lucru atat timp cat asezarea HU-lui pe bordul de Opel este ideala, ajungi usor cu mana la el sa setezi tot ce vrei.

4. Cat despre CD-changer, s-a dus si vremea lui. Un CD cu mp3-uri bine facute (VBR cu media peste 160kbps) echivaleaza cu 10 Cd-uri audio, iar un CD-changer "obisnuit" are doar 6 discuri. Personal am reusit sa-mi fac vreo 8 discuri cu mp3-uri selectate la calitate f. buna (echivalentul a 80 de CD-uri audio) si merg cu ele de vreo 2 ani fara sa ma plictisesc.
Daca vrei sa folosesti numai intrarea audio pentru CD-changer, vezi ca unitatile mai noi fac transfer pe bus digital, nu mai ai intrari analogice pe mufa.

Bafta, indiferent de solutia aleasa !
  • misu_imv75

• Mesaj Privat
Am gasit semnificatia pinilor de la mufa CCRT 700, cind o sa am timp o sa fac o proba
Skip ads

1. Home
  2. In-car entertainment

Discuții similare

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR