caling
- Mesaje scrise: 79
- Masina: Kadett 1990 c16nz
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 05 Aug 2009
- Mesaj Privat
Servus bãieþi!
Am un kadett E C16NZ din '90.
Am pus sambata pe el bord electronic, dar: nu ºtiu unde vine legat firul de la vitezometru, pt cã nu imi indicã viteza realã, am urmãrit firul (albastru cu roºu) de pe senzorul de pe cutia de zitezã ce intrã in compiuter, dar daca il leg lºa acele nu imi indica corect!(pe la 50 km/ora <km reali> bordul meu ]mi arata ca merg cu ~97 km/ora), faya cea mai tare a fost când am venit de la Mureº (buminicã) ºi m-am uitat la un moment dat în bord ºi imi indica cã rulez cu 253 km/h Twisted Evil
Wink era prea de tot (cu motoru asta nici o ºansã)
1/-> ce senzor am nevoie si unde trebuie sa il pun ca sa imi arate corect, viteza cu care rulezm?
ªi al doilea lucru care vreu sa intreb este: ce senzor am nevoie, deoarece eu am legat becul care trebuie sã imi indice daca raman fara ulei dar bordul pe langa asta mai arata ºi presiunea la ulei, eu inainte nu aveam nimic care imi arata presiunea
2/-> Deci, a;i avea ce sa ii pun ca sa imi arate presiunea la ulei?
Bordul meu, pana la treapta 3 inclusiv turometru func'ioneazã corect e la treapta 4 in sus nu mai arata mai sus de 3500-4000 de ture (dar motorul se tureazã in continuare ºi viteza creºte în continuare, dar pe vitezometru se opreºte la 253 ºi dupã aceea nu mai cresc pe bord nici una, nici turometru nu mai urca nici viteza nu mai crreste)
3/-> De ce se intampla asta?
Vã rog ajutaþimã!
Vã mulþumesc ºi salut cu respect!
Ultima modificare făcută de caling la Mar 22 Dec, 2009 8:18 am
Am un kadett E C16NZ din '90.
Am pus sambata pe el bord electronic, dar: nu ºtiu unde vine legat firul de la vitezometru, pt cã nu imi indicã viteza realã, am urmãrit firul (albastru cu roºu) de pe senzorul de pe cutia de zitezã ce intrã in compiuter, dar daca il leg lºa acele nu imi indica corect!(pe la 50 km/ora <km reali> bordul meu ]mi arata ca merg cu ~97 km/ora), faya cea mai tare a fost când am venit de la Mureº (buminicã) ºi m-am uitat la un moment dat în bord ºi imi indica cã rulez cu 253 km/h Twisted Evil
Wink era prea de tot (cu motoru asta nici o ºansã)
1/-> ce senzor am nevoie si unde trebuie sa il pun ca sa imi arate corect, viteza cu care rulezm?
ªi al doilea lucru care vreu sa intreb este: ce senzor am nevoie, deoarece eu am legat becul care trebuie sã imi indice daca raman fara ulei dar bordul pe langa asta mai arata ºi presiunea la ulei, eu inainte nu aveam nimic care imi arata presiunea
2/-> Deci, a;i avea ce sa ii pun ca sa imi arate presiunea la ulei?
Bordul meu, pana la treapta 3 inclusiv turometru func'ioneazã corect e la treapta 4 in sus nu mai arata mai sus de 3500-4000 de ture (dar motorul se tureazã in continuare ºi viteza creºte în continuare, dar pe vitezometru se opreºte la 253 ºi dupã aceea nu mai cresc pe bord nici una, nici turometru nu mai urca nici viteza nu mai crreste)
3/-> De ce se intampla asta?
Vã rog ajutaþimã!
Vã mulþumesc ºi salut cu respect!
Ultima modificare făcută de caling la Mar 22 Dec, 2009 8:18 am
biela-manivela- Suspendat
- 2,900 mesaje
- din 25 Nov 2007
- Vectra 2003 Z18XE
- Ialomita
biela-manivela- Mesaje scrise: 2,900
- Masina: Vectra 2003 Z18XE
- Cont inregistrat: 25 Nov 2007
- Mesaj Privat
- ddf
- 1,343 mesaje
- din 01 Apr 2007
- Corsa 2003 z12xe
- Ialomita
ddf
- Mesaje scrise: 1,343
- Masina: Corsa 2003 z12xe
- Cont inregistrat: 01 Apr 2007
- Mesaj Privat
- 2,900 mesaje
- din 25 Nov 2007
- Vectra 2003 Z18XE
- Ialomita
- Mesaj Privat
- ddf
- 1,343 mesaje
- din 01 Apr 2007
- Corsa 2003 z12xe
- Ialomita
ddf
- Mesaje scrise: 1,343
- Masina: Corsa 2003 z12xe
- Cont inregistrat: 01 Apr 2007
- Mesaj Privat
- 2,900 mesaje
- din 25 Nov 2007
- Vectra 2003 Z18XE
- Ialomita
- Mesaj Privat
- pirvu_daniel
- 4,578 mesaje
- din 22 Feb 2008
- Dolj
pirvu_daniel
- Mesaje scrise: 4,578
- Masina:
- Cont inregistrat: 22 Feb 2008
- Mesaj Privat
- 2,900 mesaje
- din 25 Nov 2007
- Vectra 2003 Z18XE
- Ialomita
- Mesaj Privat
- beynur
- **
- 206 mesaje
- din 17 Dec 2007
- Zafira 2006 Y2,2DTI
- Alta tara
beynur
- Mesaje scrise: 206
- Masina: Zafira 2006 Y2,2DTI
- Cont inregistrat: 17 Dec 2007
- Mesaj Privat
- 2,900 mesaje
- din 25 Nov 2007
- Vectra 2003 Z18XE
- Ialomita
- Mesaj Privat
- Lao
- 624 mesaje
- din 03 Dec 2006
- Vectra 2005 Z19DTH
- Dolj
Lao
- Mesaje scrise: 624
- Masina: Vectra 2005 Z19DTH
- Cont inregistrat: 03 Dec 2006
- Mesaj Privat
@Caling: vezi ca in partea superioara a bordului electronic exista un mic switch, de-abia il vezi, tre' sa fii foarte atent. Are 2 pozitii. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa-l muti pe pozitia cealalta, apoi sa testezi viteza.
Pentru a-ti arata presiunea uleiului, va trebui sa schimbi sonda montata pe chiulasa. E foarte greu sa gasesti asa ceva. Doar daca o iei de pe un GSI eventual.
Pentru a-ti arata presiunea uleiului, va trebui sa schimbi sonda montata pe chiulasa. E foarte greu sa gasesti asa ceva. Doar daca o iei de pe un GSI eventual.
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,465 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaje scrise: 16,465
- Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Cont inregistrat: 26 Jun 2006
- Mesaj Privat
caling
- Mesaj Privat
Multumesc! Lao
Nu stiu daca o sa am timp maine si pouimaine ca lucrez de la 8:00 la 20:00, dar dupa aceea am sa ma uit.
ms. inca o data.Eu a;i avea de unde s[ fac rost de piese ca am ceva prieteni opeliºti cu multe piese la mana a doua dar nu stiu ce sa le cer! (ca la probleme tehnice nu prea ma pricep), dar o sã le zic de sonda care mi-ai spus tu, iar referitor la chestia aia din partea superioara a bordului, sincer nu ºtiu la ce te referi dar am sã ma uit cu atentie sã caut ceva ce mi-ar putea atrage atenþia.
Mersi deocamdatã Lao, cu aceastã ocaziea vreau sã îþi sãpun cã eºti singurul care ºtie ceva despre bordurile electronice, cã in rest pe cine am intrebat (chiar ºi electricieni auto) nu se baga cã e foarte complicat de pus cicã! Nu stiu de ce nu se lasã de meserie; le-am spus ºi eu sã fi electrician auto nu inseamnã doar sãlegi douã fire ºi sã ºti sã pui alarme ºi inchideri ºi sã masori tensiunea din fire!!!
Nu stiu daca o sa am timp maine si pouimaine ca lucrez de la 8:00 la 20:00, dar dupa aceea am sa ma uit.
ms. inca o data.Eu a;i avea de unde s[ fac rost de piese ca am ceva prieteni opeliºti cu multe piese la mana a doua dar nu stiu ce sa le cer! (ca la probleme tehnice nu prea ma pricep), dar o sã le zic de sonda care mi-ai spus tu, iar referitor la chestia aia din partea superioara a bordului, sincer nu ºtiu la ce te referi dar am sã ma uit cu atentie sã caut ceva ce mi-ar putea atrage atenþia.
Mersi deocamdatã Lao, cu aceastã ocaziea vreau sã îþi sãpun cã eºti singurul care ºtie ceva despre bordurile electronice, cã in rest pe cine am intrebat (chiar ºi electricieni auto) nu se baga cã e foarte complicat de pus cicã! Nu stiu de ce nu se lasã de meserie; le-am spus ºi eu sã fi electrician auto nu inseamnã doar sãlegi douã fire ºi sã ºti sã pui alarme ºi inchideri ºi sã masori tensiunea din fire!!!
caling
- Mesaj Privat
caling
- Mesaj Privat
Servus biela-manivela
Ma bucur sincer cã mai sunt si oameni caroar le arde de glume, pt ca imi plac acei oameni, dar de data sta chiar am nevoie de ajutor serios, pt ca electricienii auto nu se bagã, servisul nici atat, ºi eu ce sã fac pt cã imi doresc foarte tare sa imi pun bordul-> ultima si singura farianta - scriu pe forum (uni râd, alþii mã ajutã) dar eu îmi doresc foarte tare ºi nu am alta variantã!
Ma bucur sincer cã mai sunt si oameni caroar le arde de glume, pt ca imi plac acei oameni, dar de data sta chiar am nevoie de ajutor serios, pt ca electricienii auto nu se bagã, servisul nici atat, ºi eu ce sã fac pt cã imi doresc foarte tare sa imi pun bordul-> ultima si singura farianta - scriu pe forum (uni râd, alþii mã ajutã) dar eu îmi doresc foarte tare ºi nu am alta variantã!
- 2,900 mesaje
- din 25 Nov 2007
- Vectra 2003 Z18XE
- Ialomita
- Mesaj Privat
caling
- Mesaj Privat
- jE
- 8,418 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,418
- Masina: Astra 2005 Z18XE
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
- Lao
- 624 mesaje
- din 03 Dec 2006
- Vectra 2005 Z19DTH
- Dolj
Lao
- Mesaje scrise: 624
- Masina: Vectra 2005 Z19DTH
- Cont inregistrat: 03 Dec 2006
- Mesaj Privat
caling, macar sa scrii aici daca a functionat sau nu solutia data, poate le mai ajuta si altora pe viitor.
Ai sonda mai jos. Cea mare e model mai vechi, cea mai mica un pic e modelul mai nou. Din cate stiu eu, nu conteaza pe care o alegi, functioneaza amandoua.
P.S. Chestia cu switchul nu dureaza mai mult de 5 minute cu tot cu desfacut.
Ai sonda mai jos. Cea mare e model mai vechi, cea mai mica un pic e modelul mai nou. Din cate stiu eu, nu conteaza pe care o alegi, functioneaza amandoua.
P.S. Chestia cu switchul nu dureaza mai mult de 5 minute cu tot cu desfacut.
- opel kadett
- **
- 289 mesaje
- din 16 Feb 2009
- Calibra 1994 C20ne
- Mures
opel kadett
- Mesaje scrise: 289
- Masina: Calibra 1994 C20ne
- Cont inregistrat: 16 Feb 2009
- Mesaj Privat