felixgeorgescu a scris:
Pentru ca dieselul consuma putin, si motoarele tin multe zeci de mii de km. Eu vreau o masina pe care sa o tin multi ani...
Sincer va spun ca m-au ametit ofertele, nu mai stiu ce sa aleg. Cruze full options... se apropie careva din masinile enumerate de dvs de aceasta?
Eu tind sa cred motorul pe benzina este la fel de fiabil sau chiar mai fiabil decat unul diesel, mai ales la noi in tara unde motorina lasa de dorit, si trebuie mers turat cu masina ca sa ti-o mentii sanatoasa.
un diesel este mult mai pretentios si la mers si la intretinere decat unul pe benzina.
Avantajul unui motor diesel este
consumul scazut
Dezavantajele sunt : motor galagios, iarna se incalzeste doar in mers, intretinere mai mare, plus ia in calcul ca are turbo.
Avantajele unui motor pe benzina sunt: motor silentios, mai usor de condus(aici vorbesc din perspectiva mea), nu este asa sensibil ca cel pe motorina, intretinerea mai ieftina.
Dezavantajele sunt:
consum mai mare.
Acum depinde si de cat mergi tu pe an si mai ales de preferintele tale, eu mi-am luat acum 2 ani si jumate diesel, acum vreau benzina.
Eu zic sa te duci si sa mergi si cu motorul pe benzina de la cruze, s-ar putea sa-ti placa.
Nu zic ca dieselul nu este o optiune, este, mai ales daca vrei consum redus.
Succes in gasirea masinii pe care o cauti.