- silviuionescu
- OP
- 12 mesaje
- din 11 Mai 2006
- Astra 1992 c16nz
- braila
silviuionescu
- Mesaje scrise: 12
- Masina: Astra 1992 c16nz
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 11 Mai 2006
- Mesaj Privat
Am un opel hatchpack din '92,de 1.6litri,cu injectie monopunct.Am inteles ca as putea sa-i fac injectie multipunct iar asta mi-ar mai da cativa caluti in plus la motor,ca nici nu vreau sa-l schimb.Circul f mult cu masina si un motor mai mare mi-ar crea probleme,in general legat de consum,chiar daca eu imi doresc ca masina sa fie ceva mai puternica.Spre exemplu,acum am 75 cp,daca e as ma iau dupa cartea tehnica,insa ma gandeam sa-i fac vreo 90+daca s-ar putea.
Va multumesc si astept raspunsuri.
ps:eu ii bag benzina fara pb(95)si auzisem de la un coleg de munca,ca daca-i bag benzina mai scumpa(...buna)merge mai bine.Am vrut sa fa asta dar ala la peco mi-a zis ca-i stric catalizatoru'...e adevarat?
Va multumesc si astept raspunsuri.
ps:eu ii bag benzina fara pb(95)si auzisem de la un coleg de munca,ca daca-i bag benzina mai scumpa(...buna)merge mai bine.Am vrut sa fa asta dar ala la peco mi-a zis ca-i stric catalizatoru'...e adevarat?
- dgxshpe
- 657 mesaje
- din 03 Sep 2005
- Corsa Z13DTJ
- Bucuresti
dgxshpe
- Mesaje scrise: 657
- Masina: Corsa Z13DTJ
- Cont inregistrat: 03 Sep 2005
- Mesaj Privat
Pai tre sa schimbi motorul ca sa-i pui multipunct.
Tu ai C16NZ, si ar trebui sa-i pui un C16SE sau X16SZ
Cat despre puterea octanica a benzinei, incearca sa-i pui o data '98 si vezi cum iti merge ... Desi ECU stie sa faca amestecul la '95 da cu benzina din RO .. nu se stie sigur care e cifra octanica a benzinei.
Mie nu imi mergea mai bine...
Ci din contra mai rau.
Cat despre catalizator se poate strica din cauza amestecului Benzina/Aer necorespunzator comandata de ECU.
Tu ai C16NZ, si ar trebui sa-i pui un C16SE sau X16SZ
Cat despre puterea octanica a benzinei, incearca sa-i pui o data '98 si vezi cum iti merge ... Desi ECU stie sa faca amestecul la '95 da cu benzina din RO .. nu se stie sigur care e cifra octanica a benzinei.
Mie nu imi mergea mai bine...
Ci din contra mai rau.
Cat despre catalizator se poate strica din cauza amestecului Benzina/Aer necorespunzator comandata de ECU.
- ron
- **
- 297 mesaje
- din 18 Jun 2004
- Astra 2003 Z16SE
- Constanta
ron
- Mesaje scrise: 297
- Masina: Astra 2003 Z16SE
- Cont inregistrat: 18 Jun 2004
- Mesaj Privat
am auzit pe cineva ca a facut o astfel de modificare cu o injectie de cielo, dar pe langa toata electronica trebuie schimbata si galeria de admisie. delcoul parca se potrivea, sigur se mai potriveste si MAP, IAC. la consum o sa ai insa de suferit, injectia de pe cielo nefiind una prea performanta, cele 4 injectoare deschizandu-se in paralel.
- silviuionescu
- OP
- 12 mesaje
- din 11 Mai 2006
- Astra 1992 c16nz
- braila
silviuionescu
- Mesaje scrise: 12
- Masina: Astra 1992 c16nz
- Cont inregistrat: 11 Mai 2006
- Mesaj Privat
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888
- Masina:
- Cont inregistrat: 12 Mai 2004
- Mesaj Privat
Se poate transplanta ansamblul chiulasa-arbore cu came, admisie, evacuare si electronica aferenta pe blocul tau motor (din considerente legale...)
Pt benzina ai in compartimentul motor o "cheie" care selecteaza tipul de benzina (95/9, poti merge fara pb. cu ambele tipuri, concluziile de rentabilitate o sa pe poti trage singur...
Pt benzina ai in compartimentul motor o "cheie" care selecteaza tipul de benzina (95/9, poti merge fara pb. cu ambele tipuri, concluziile de rentabilitate o sa pe poti trage singur...
- CristianTM
- 3,710 mesaje
- din 15 Mar 2006
- Vectra 2005 Z19DTH
- Timisoara
CristianTM
- Mesaje scrise: 3,710
- Masina: Vectra 2005 Z19DTH
- Cont inregistrat: 15 Mar 2006
- Mesaj Privat
Sal !
Si eu am o masina ca a ta. Am experimentat si eu alimentarea cu CO98 in loc de CO95. Diferenta este mare. Alearga mai bine, e mai sprintena la demaraj si parca consuma mai putin Singura diferenta sesizabila e ... la pret. Nu stiu daca e distructiv pentru motor, din spusele multora .. NU.
Toate cele bune.
CristianTM.
Si eu am o masina ca a ta. Am experimentat si eu alimentarea cu CO98 in loc de CO95. Diferenta este mare. Alearga mai bine, e mai sprintena la demaraj si parca consuma mai putin Singura diferenta sesizabila e ... la pret. Nu stiu daca e distructiv pentru motor, din spusele multora .. NU.
Toate cele bune.
CristianTM.
- eduard33
- 1,502 mesaje
- din 24 Nov 2004
- Omega 1997 X20XEV
- Bucuresti
eduard33
- Mesaje scrise: 1,502
- Masina: Omega 1997 X20XEV
- Cont inregistrat: 24 Nov 2004