Marmota
- Mesaje scrise: 2
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 15 Aug 2005
- Mesaj Privat
Am si eu o mare dilema actuala.
Vreau sa-mi iau o masinutza noua, si momentan cam astea ar fi optiunile mele (ar mai fi si altele dar alea mai urca la bani).
Diferenta intre modele ar fi cam 2K euro (la astra nu stiu ce echipare sa dau exemplu, dar cea de la renaul e full option).
Clio este cam 11K iar un astra cat de cat in aceleasi dotari iese cam 12-13.
Pe langa faptu ca clio arata si putin strange pe langa astra, am mai citit si pe forumul renault de "ce nu ne place la clio symbol" si m-am luat durerea de cap.
Acum stiu ca multi dintre voi o sa zica clar ca opel, dar intreb in ambele parti care din optiuni ar fi mai buna pt viitor si daca se poate si niste argumente de la posesori.
Va multumesc.
PS. sper sa nu fi postat gresit topicu, iar daca am deranjat pe cineva imi cer scuze.
Vreau sa-mi iau o masinutza noua, si momentan cam astea ar fi optiunile mele (ar mai fi si altele dar alea mai urca la bani).
Diferenta intre modele ar fi cam 2K euro (la astra nu stiu ce echipare sa dau exemplu, dar cea de la renaul e full option).
Clio este cam 11K iar un astra cat de cat in aceleasi dotari iese cam 12-13.
Pe langa faptu ca clio arata si putin strange pe langa astra, am mai citit si pe forumul renault de "ce nu ne place la clio symbol" si m-am luat durerea de cap.
Acum stiu ca multi dintre voi o sa zica clar ca opel, dar intreb in ambele parti care din optiuni ar fi mai buna pt viitor si daca se poate si niste argumente de la posesori.
Va multumesc.
PS. sper sa nu fi postat gresit topicu, iar daca am deranjat pe cineva imi cer scuze.
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 08 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaje scrise: 1,724
- Masina: Astra 2002 Z20LET
- Cont inregistrat: 08 Mai 2004
- Mesaj Privat
- livcro
- 4,574 mesaje
- din 22 Jul 2005
- Grandland X 2018 D20DT
- SIBIU-RM. VALCEA
livcro
- Mesaje scrise: 4,574
- Masina: Grandland X 2018 D20DT
- Cont inregistrat: 22 Jul 2005
- Mesaj Privat
dak esti mai maruntel...incapi lejer si in clio simbol...dak nu o sa ai oarecari senzatii de claustrofobie...nu ca ar fi cu mult mai mic dar are ceva carente la arhitectura (design) interior si pare mai mic decat este...la partea de fiabilitate asteapta alte pareri mai autorizate...dak ai si familie sau ai de gand sa-ti intemeiezi una cat ai masina...mai pune un punct in favoarea opel...fidji diesel si-a luat un coleg de-al meu si dupa 2 luni a zis ca asteapta sa termine ratele si se baga tot la o masina nemteasca...asta e numai una din opinii...hotatarea finala iti apartine in totalitate...principalul e sa nu dezertezi de la club
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 08 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaj Privat
Eu as zice ca un Renault Clio Symbol se poate compara cu un Opel Corsa, iar un Opel Astra Classic cu un Renault Megane II...
La Renault Clio Symbol optionalele sunt destul de piperate, eu unul as prefera sa mai adaug cei o mie-doua diferenta pentru a cumpara cel mai ieftin Megane II, la care majoritatea optionalelor disponibile la Clio, sunt incluse in echiparea standard.
La Renault Clio Symbol optionalele sunt destul de piperate, eu unul as prefera sa mai adaug cei o mie-doua diferenta pentru a cumpara cel mai ieftin Megane II, la care majoritatea optionalelor disponibile la Clio, sunt incluse in echiparea standard.
Marmota
- Mesaje scrise: 2
- Cont inregistrat: 15 Aug 2005
- Mesaj Privat
maruntzel la 1.90
@roBERT la clio symbol varianta aleasa de mine si anume Fidji e cea full option, fara jante de aliaj (+200€), vopsea metalizata (+200€) si inca ceva.
Deci nici daca as vrea sa mai pun ceva pe el n-as avea de unde (exceptie tunning ).
PS. plus la tunning exterior astra se preteaza mai bine
@roBERT la clio symbol varianta aleasa de mine si anume Fidji e cea full option, fara jante de aliaj (+200€), vopsea metalizata (+200€) si inca ceva.
Deci nici daca as vrea sa mai pun ceva pe el n-as avea de unde (exceptie tunning ).
PS. plus la tunning exterior astra se preteaza mai bine
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 08 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaj Privat
- pif
- 1,312 mesaje
- din 04 Nov 2004
- Vectra 2001 z18xe
- Gaesti/Dambovita
pif
- Mesaje scrise: 1,312
- Masina: Vectra 2001 z18xe
- Cont inregistrat: 04 Nov 2004
- Mesaj Privat
- bogdanbratescu
- **
- 410 mesaje
- din 23 Aug 2005
- Bucuresti
bogdanbratescu
- Mesaje scrise: 410
- Masina:
- Cont inregistrat: 23 Aug 2005
- Mesaj Privat
- sandumbogdan
- 887 mesaje
- din 03 Sep 2004
- Iasi
sandumbogdan
- Mesaje scrise: 887
- Masina:
- Cont inregistrat: 03 Sep 2004
- Mesaj Privat
- chiciuc
- 1,372 mesaje
- din 29 Apr 2004
- Vectra 1997 X20DTL
- Craiova
chiciuc
- Mesaje scrise: 1,372
- Masina: Vectra 1997 X20DTL
- Cont inregistrat: 29 Apr 2004
- Mesaj Privat
ebh
- Mesaje scrise: 47
- Cont inregistrat: 11 Mai 2006
- Mesaj Privat
eu zic sa faci un test drive cu fiecare si iti dai seama singur pe care o vrei.
in mod normal as fi zis imediat astra, dar am vazut un classic la dibas cand mi-am comandat masina si interiorul mi s-a parut oribil. aproape ca arata un pic mai urat decat cielo.
astra g originala nu arata asa nasol, da' asta facuta in polonia e foarte urata la interior. pana si corsa arata mai bine la interior.
la exterior clar astra e peste clio. eu prefer varianta sedan. hatchback e uratel.
in mod normal as fi zis imediat astra, dar am vazut un classic la dibas cand mi-am comandat masina si interiorul mi s-a parut oribil. aproape ca arata un pic mai urat decat cielo.
astra g originala nu arata asa nasol, da' asta facuta in polonia e foarte urata la interior. pana si corsa arata mai bine la interior.
la exterior clar astra e peste clio. eu prefer varianta sedan. hatchback e uratel.
- maiandrei
- 4,710 mesaje
- din 20 Dec 2004
- Insignia 2018 B20DTH
- Bucuresti
maiandrei
- Mesaje scrise: 4,710
- Masina: Insignia 2018 B20DTH
- Cont inregistrat: 20 Dec 2004
- Mesaj Privat
- AcidMan
- 641 mesaje
- din 16 Apr 2004
- Astra 2005 Z14XEP
- Bucuresti
AcidMan
- Mesaje scrise: 641
- Masina: Astra 2005 Z14XEP
- Cont inregistrat: 16 Apr 2004
- Mesaj Privat
- malekAdi2
- **
- 176 mesaje
- din 05 Apr 2006
- Vectra 2004 Z19DT
- Ploiesti
malekAdi2
- Mesaje scrise: 176
- Masina: Vectra 2004 Z19DT
- Cont inregistrat: 05 Apr 2006
- Mesaj Privat
- Eddie
- **
- 497 mesaje
- din 05 Apr 2006
- Insignia 2011
- Bucuresti
Eddie
- Mesaje scrise: 497
- Masina: Insignia 2011
- Cont inregistrat: 05 Apr 2006
- Mesaj Privat
As alege Astra Classic II,chiar daca e facut in POLONIA,Symbol in nici un caz !!!
Ce dotari nemaipomenite are Symbol ? Poate fata de o Astra II Classic,da...
Dotari adevarate are un Renault Clio bicorp(ala nu fabricat in Turcia),ca pe Megane II si in plus e mai ieftin.In plus de astea ai scaune sport cu toate reglajele,de intri in el oricat de inalt ai fii...
P.S.
Clio bicorp este si mai fiabil decat Megane II,asta ar trebui s-o stii daca ai fost pe forumul Reno !
Ce dotari nemaipomenite are Symbol ? Poate fata de o Astra II Classic,da...
Dotari adevarate are un Renault Clio bicorp(ala nu fabricat in Turcia),ca pe Megane II si in plus e mai ieftin.In plus de astea ai scaune sport cu toate reglajele,de intri in el oricat de inalt ai fii...
P.S.
Clio bicorp este si mai fiabil decat Megane II,asta ar trebui s-o stii daca ai fost pe forumul Reno !
- l_stoian79
- 601 mesaje
- din 08 Mai 2006
- Astra 2006 Z14XEP
- Timisoara
l_stoian79
- Mesaje scrise: 601
- Masina: Astra 2006 Z14XEP
- Cont inregistrat: 08 Mai 2006
- Mesaj Privat
am avut aceeasi dilema: Fidji 1.5dci80CP full sau Classic II 1.4benzina hatch la oferta plus inca ceva dotari...dupa drive test totul s-a lamurit
clar in Classic ai mai mult loc (cum spunea cineva mai sus sunt clase diferite). Aspectul nu cred ca mai e cazul sa-l discutam. o alta chestie care a inclinat balanta in favoarea opelului au fost frecventa si costruile reviziilor. La Clio trebuia in primii 2-3 ani (depinde cat e garantia) sa fac revizia tot la 10000 km si m-ar fi costat 5-7 milioane (fiind diesel). la astra in primii 2 ani trebuie sa merg la 15k sau la an si ma costa 3-4 milioane. pe langa asta la Clio trebuie sa schimbi distributia la 60k km , distractia asta costa intre 18 shi 24 de milioane in service autorizat, la Astra e distributie pe lant (cel putin la motoru de 1.4).
in final am ales Astra cu aproape aceleasi dotari ca si Clio (mai putin jante de aliaj si nu am computer de bord - asta sincer imi pare rau dar pot trai si fara) la o diferenta de fix 1000 EUR. CLio m-ar fi costat 10700 DDP iar Astra m-a costat 11700 DDP.
depinde si de cati km faci anual si daca ii faci mai mult in oras ca sa renteze un diesel.
bafta!
clar in Classic ai mai mult loc (cum spunea cineva mai sus sunt clase diferite). Aspectul nu cred ca mai e cazul sa-l discutam. o alta chestie care a inclinat balanta in favoarea opelului au fost frecventa si costruile reviziilor. La Clio trebuia in primii 2-3 ani (depinde cat e garantia) sa fac revizia tot la 10000 km si m-ar fi costat 5-7 milioane (fiind diesel). la astra in primii 2 ani trebuie sa merg la 15k sau la an si ma costa 3-4 milioane. pe langa asta la Clio trebuie sa schimbi distributia la 60k km , distractia asta costa intre 18 shi 24 de milioane in service autorizat, la Astra e distributie pe lant (cel putin la motoru de 1.4).
in final am ales Astra cu aproape aceleasi dotari ca si Clio (mai putin jante de aliaj si nu am computer de bord - asta sincer imi pare rau dar pot trai si fara) la o diferenta de fix 1000 EUR. CLio m-ar fi costat 10700 DDP iar Astra m-a costat 11700 DDP.
depinde si de cati km faci anual si daca ii faci mai mult in oras ca sa renteze un diesel.
bafta!
- TheNewComer
- *
- 13 mesaje
- din 03 Nov 2006
TheNewComer
- Mesaje scrise: 13
- Cont inregistrat: 03 Nov 2006
- Mesaj Privat
- elegance
- 3,083 mesaje