- pamihai
- OP
- 118 mesaje
- din 23 Jul 2004
pamihai
- Mesaje scrise: 118
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 23 Jul 2004
- Mesaj Privat
Am un opel corsa 1,7d din 2000 cu calculator de bord TID (triple info display). Nu stiu cati dinntre noi stim dar atunci cind apesi aproximativ 5s pe ambele butoane de reglat ceasul, calculatorul iti indica tot felul de chestii, intre care si viteza de deplasare.
Atunci cind acul vitezometrului arata 60km/h, TID-ul imi arata 53km/h.
Care credeti ca imi indica real viteza?
Atunci cind acul vitezometrului arata 60km/h, TID-ul imi arata 53km/h.
Care credeti ca imi indica real viteza?
- sandumbogdan
- 887 mesaje
- din 03 Sep 2004
- Iasi
sandumbogdan
- Mesaje scrise: 887
- Masina:
- Cont inregistrat: 03 Sep 2004
- Mesaj Privat
Astra G 2002 1.7dti.
Eu nu am computer de bord, si pe TID sau cum se cheama (eu parca stiam ca e DID - dual...) nu apare viteza.
Dar vitezometrul din bord este electronic la mine si deci chiar daca ar arata si pe TID/DID, ar fi aceeasi valoare pt. ca tot de acolo pleaca informatia.
Masina mea am probat-o cu un Espero 96 si un Passat 2003 si la toate coincid viteze reale cu cele afisate. (cel putin intre ele)
Eu nu am computer de bord, si pe TID sau cum se cheama (eu parca stiam ca e DID - dual...) nu apare viteza.
Dar vitezometrul din bord este electronic la mine si deci chiar daca ar arata si pe TID/DID, ar fi aceeasi valoare pt. ca tot de acolo pleaca informatia.
Masina mea am probat-o cu un Espero 96 si un Passat 2003 si la toate coincid viteze reale cu cele afisate. (cel putin intre ele)
Zuzg7
- Mesaje scrise: 19
- Masina:
- Cont inregistrat: 13 Sep 2004
- Mesaj Privat
Va spun din experienta urmatoarele :
am avut inainte Skoda Octavia 1.9 Tdi 2003 climatronic ; acolo daca apesi 3 butoane concomitent iti intra intr-un menu in care la poz 15 vezi viteza reala - verificata cu RADAR -ul ; aceasta viteza diferea fata de ce afisa bordul cu cca 5km/h pina 100 , dupa diferenta crescind .
E cunoscut faptul ca exista o eroare intentionata ( nu imi cereti explicatii ca nu va pot oferi ) a producatorului la afisarea km/h pe bord .
am avut inainte Skoda Octavia 1.9 Tdi 2003 climatronic ; acolo daca apesi 3 butoane concomitent iti intra intr-un menu in care la poz 15 vezi viteza reala - verificata cu RADAR -ul ; aceasta viteza diferea fata de ce afisa bordul cu cca 5km/h pina 100 , dupa diferenta crescind .
E cunoscut faptul ca exista o eroare intentionata ( nu imi cereti explicatii ca nu va pot oferi ) a producatorului la afisarea km/h pe bord .
- Thanatos
- 1,108 mesaje
- din 24 Aug 2004
- Vectra 2000 X18XE1
- constanta - dk
Thanatos
- Mesaje scrise: 1,108
- Masina: Vectra 2000 X18XE1
- Cont inregistrat: 24 Aug 2004
- Mesaj Privat
- pamihai
- OP
- 118 mesaje
- din 23 Jul 2004
pamihai
- Mesaj Privat
exista si DID si TID.
TID-ul are afisata ora, informatiile casetofonului(in cazul in care schimbi casetofonul original atunci iti apare data) si temperatura exterioara. Cred ca DID-ul nu are temperatura.
In functie de modelul de opel, TID-ul iti afiseaza mai multi parametri. La mine afiseaza doar viteza si face si un test al afisajului (aprinde toate segmentele). Oricum nu va asteptati sa ramana pe viteza setat TID-ul, pt. ca o afiseaza cateva secunde dupa care revine la starea initiala.
Informatiile despre TID le-am luat din TIS.
TID-ul are afisata ora, informatiile casetofonului(in cazul in care schimbi casetofonul original atunci iti apare data) si temperatura exterioara. Cred ca DID-ul nu are temperatura.
In functie de modelul de opel, TID-ul iti afiseaza mai multi parametri. La mine afiseaza doar viteza si face si un test al afisajului (aprinde toate segmentele). Oricum nu va asteptati sa ramana pe viteza setat TID-ul, pt. ca o afiseaza cateva secunde dupa care revine la starea initiala.
Informatiile despre TID le-am luat din TIS.
- Thanatos
- 1,108 mesaje
- din 24 Aug 2004
- Vectra 2000 X18XE1
- constanta - dk
Thanatos
- Mesaj Privat
- pamihai
- OP
- 118 mesaje
- din 23 Jul 2004
pamihai
- Mesaj Privat
- Thanatos
- 1,108 mesaje
- din 24 Aug 2004
- Vectra 2000 X18XE1
- constanta - dk
Thanatos
- Mesaj Privat
TID nu are nici o treaba cu MID, sunt doua unitati diferite. Cum ai un MID in TID??? MID iti indica consum, distanta pe tank, temp. ulei, nivel ulei, temp. apa, placute frana si inca o multitudine de chestii preluate de la ECU. Vezi in TIS mai multe specificatii.
Asa arata un MID
Si asa un TID
Oricum geniala descoperirea; revin cu raspuns imediat dupa ce verific
Asa arata un MID
Si asa un TID
Oricum geniala descoperirea; revin cu raspuns imediat dupa ce verific
- pamihai
- OP
- 118 mesaje
- din 23 Jul 2004
pamihai
- Mesaj Privat
- Thanatos
- 1,108 mesaje
- din 24 Aug 2004
- Vectra 2000 X18XE1
- constanta - dk
Thanatos
- Mesaj Privat
- Sezran
- 1,183 mesaje
- din 01 Jun 2004
- Bucuresti
Sezran
- Mesaje scrise: 1,183
- Masina:
- Cont inregistrat: 01 Jun 2004
- Mesaj Privat
- Thanatos
- 1,108 mesaje
- din 24 Aug 2004
- Vectra 2000 X18XE1
- constanta - dk
Thanatos
- Mesaj Privat
- 4EST
- 686 mesaje
- din 30 Apr 2004
- Brasov
4EST
- Mesaje scrise: 686
- Masina:
- Cont inregistrat: 30 Apr 2004
- Mesaj Privat
- sandumbogdan
- 887 mesaje
- din 03 Sep 2004
- Iasi
sandumbogdan
- Masina:
- Mesaj Privat
Eu am temperatura ext + ceas + informatii de la cass/radio si parca se cheama DID, si daca tin cum zici tu pe ambele butoane mai mult timp incepe sa se regleze data/ceasul, deci la mine nu merge, probabil daca aveam computer de bord ar fi mers, si poate la cele cu comp. de bord se cheama TID, si tot ptobabil, la cele cu navigatie se cheama MID.
- Sezran
- 1,183 mesaje
- din 01 Jun 2004
- Bucuresti
Sezran
- Mesaje scrise: 1,183
- Masina:
- Cont inregistrat: 01 Jun 2004
- Mesaj Privat
- Thanatos
- 1,108 mesaje
- din 24 Aug 2004
- Vectra 2000 X18XE1
- constanta - dk
Thanatos
- Mesaj Privat
deci Bogdane, o veste buna, tu ai TID nu DID. DID era pe astra F. G-eu' vine cu TID, MID, sau navigatie (Communication Center), ceva mai rar asta.
A mai verificat cineva daca i se afiseaza viteza in TID?
Nu exitsa nici un vitezometru' sa arate viteza reala, decat poate cand stai la stop
viteza este intentioant eroanata din motive de siguranta. ECU are viteza reala ( daca pe masina sunt rotile originale), deci ce apare pe TID este viteza corecta.
Ultima modificare făcută de Thanatos la Lun 20 Sep, 2004 8:00 pm
A mai verificat cineva daca i se afiseaza viteza in TID?
Nu exitsa nici un vitezometru' sa arate viteza reala, decat poate cand stai la stop
viteza este intentioant eroanata din motive de siguranta. ECU are viteza reala ( daca pe masina sunt rotile originale), deci ce apare pe TID este viteza corecta.
Ultima modificare făcută de Thanatos la Lun 20 Sep, 2004 8:00 pm
- Slick
- 1,319 mesaje
- din 29 Apr 2004
- Astra 2004 Z20LET
- Prahova
Slick
- Mesaje scrise: 1,319
- Masina: Astra 2004 Z20LET
- Cont inregistrat: 29 Apr 2004
- Mesaj Privat
La vectra mea (vezi modelul jos) nu arata nici o viteza in TID... Daca tin apasat pe cele 2 butoane nu face nimic in 5 secunde... daca tin mai mult incepe sa intre in configurarea datei si dup-aia apare o chestie ciudata care dispare imediat cu RDS nustuce (banuiesc ca ar fi de la casul masinii daca ar fi original) si dispare imediat si se duce la setat ceasul de sus...
- pamihai
- OP
- 118 mesaje
- din 23 Jul 2004
pamihai
- Mesaj Privat
am fost ieri la tara si pe drum am incercat TID-ul. Surpriza mi-a fost cand pana la vreo 50km/h imi indica TID-ul viteza, iar dupa aceea imi indica numai 53km/h chiar daca merg cu 100!!!
TID-ul care il am eu este doar pe astra si pe corsa. Am sa ma uit in TIS sa vad daca e vreo smecherie si pt. cei care au vectra .
TID-ul care il am eu este doar pe astra si pe corsa. Am sa ma uit in TIS sa vad daca e vreo smecherie si pt. cei care au vectra .
- sandumbogdan
- 887 mesaje
- din 03 Sep 2004
- Iasi
sandumbogdan
- Masina:
- Mesaj Privat
- Mikki
- 1,418 mesaje