- steff
- OP
- 144 mesaje
- din 23 Mai 2005
- Vectra 2005 2.2DTI
- IASI
steff
- Mesaje scrise: 144
- Masina: Vectra 2005 2.2DTI
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 23 Mai 2005
- Mesaj Privat
- steff
- OP
- 144 mesaje
- din 23 Mai 2005
- Vectra 2005 2.2DTI
- IASI
steff
- Mesaj Privat
- Ingineru
- 1,086 mesaje
- din 24 Jun 2004
- Vectra 1998 X16XEL
- Bucuresti
Ingineru
- Mesaje scrise: 1,086
- Masina: Vectra 1998 X16XEL
- Cont inregistrat: 24 Jun 2004
- Mesaj Privat
Am si eu o intrebare: cu ce ajuta niste senzori care incep sa sune de la cca. 30 cm de obstacol? dc. as avea Lamborghini sau ceva de genul asta unde tb. sa deschid usa ca sa dau cu spatele as intelege dar la o masina cum e Vectra Caravan distanta asta o percepi doar uitandu-te in oglinzi (presupunand ca ai vederea in spate obturata 100%). Basca gauritul barelor...Daca ar simti la 10 cm, as mai intelege.
- steff
- OP
- 144 mesaje
- din 23 Mai 2005
- Vectra 2005 2.2DTI
- IASI
steff
- Mesaj Privat
ingineru, cred ca nu esti bine informat...
senzori de parcare sau parking sensors, sau Parcking AID nu inseamna ca inlocuiesti oglinda, inseamna ca te ajuta......o data ce ii inveti cum te atentioneaza gradual, parchezi mult mai usor si mai rapid in spatii stramte, fara sa zgarii ceva. e doar un ajutor , nu un inlocuitor...... iar pt mine cel putin are sens....
senzori de parcare sau parking sensors, sau Parcking AID nu inseamna ca inlocuiesti oglinda, inseamna ca te ajuta......o data ce ii inveti cum te atentioneaza gradual, parchezi mult mai usor si mai rapid in spatii stramte, fara sa zgarii ceva. e doar un ajutor , nu un inlocuitor...... iar pt mine cel putin are sens....
- Ingineru
- 1,086 mesaje
- din 24 Jun 2004
- Vectra 1998 X16XEL
- Bucuresti
Ingineru
- Mesaje scrise: 1,086
- Masina: Vectra 1998 X16XEL
- Cont inregistrat: 24 Jun 2004
- Mesaj Privat
- zafirul
- 1,443 mesaje
- din 22 Apr 2004
- Zafira 2001 Z18XE
- Bucuresti
zafirul
- Mesaje scrise: 1,443
- Masina: Zafira 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 22 Apr 2004
- Mesaj Privat
acum citiva ani am avut o surpriza sa vad cum parcheaza parizienii... buf (e adevarat ca incet) in aia din fata , buf in aia din spate... si pe urma ma uitam cu atentie si barele - cam la toate masinile- aveau urme de imprietenire cu bordurile sau cu masinile celelalte. baietii nu-si faceau probleme...
dupa aceea a inceput si prin buc sa fie la fel... nevoia te invata...
asa ca steff vino tata prin buc si exerseaza vreo luna parcari si sa vezi ca nu mai ai nevoie de cheltuiala asta cu senzorii...
ma interesa si pe mine la un moment dat chestia asta dar cind am vazut ca piuitul de "galben" incepe la 50 cm iar cel continuu, de "rosu" la 30 cm am zis ca nu merita...
sa vii sa vezi cum o vîr in spatii cu 15cm in fata si in spate....
dupa aceea a inceput si prin buc sa fie la fel... nevoia te invata...
asa ca steff vino tata prin buc si exerseaza vreo luna parcari si sa vezi ca nu mai ai nevoie de cheltuiala asta cu senzorii...
ma interesa si pe mine la un moment dat chestia asta dar cind am vazut ca piuitul de "galben" incepe la 50 cm iar cel continuu, de "rosu" la 30 cm am zis ca nu merita...
sa vii sa vezi cum o vîr in spatii cu 15cm in fata si in spate....
- steff
- OP
- 144 mesaje
- din 23 Mai 2005
- Vectra 2005 2.2DTI
- IASI
steff
- Mesaj Privat
afiseza distanta de la 150 la 30 centimetri..cam cat ai nevoie cred eu...iar 30 cm este oo limita rezonabila, deja daca parchezi la 20 cm de alta masina sau un stalp e incomod sau periculos.
auzisem ca ar exista niste senzori care au acuratete pana in 10 cm , dar cred ca era doar zvon.
eu, pur si simplu am vrut senzori de parcare...nu f multe motive....as putea sa stau sa iti prezint toate argumentele, dar pe de alta parte daca nu ar fi fost eficienti nu s-ar mai fi folosit atata. Chiar daca nu am niciodata pb de parcare,mi s-a pus mie pata sa-i pun senzori....cred ca sunt cativa care ma inteleg
auzisem ca ar exista niste senzori care au acuratete pana in 10 cm , dar cred ca era doar zvon.
eu, pur si simplu am vrut senzori de parcare...nu f multe motive....as putea sa stau sa iti prezint toate argumentele, dar pe de alta parte daca nu ar fi fost eficienti nu s-ar mai fi folosit atata. Chiar daca nu am niciodata pb de parcare,mi s-a pus mie pata sa-i pun senzori....cred ca sunt cativa care ma inteleg
- steff
- OP
- 144 mesaje
- din 23 Mai 2005
- Vectra 2005 2.2DTI
- IASI
steff
- Mesaj Privat
zafirule, m-am invatzat si eu de curand sa parchez in frantza, la nancy....si asa e se parcheaza bara la bara. pot sa afirm ca am facut o parcare cu spatele din 4-5 miscari ce-i drept dar la 10 cm in spate si 20 in fatza......
btw vin in bucuresti vineri dar cred ca mai mare pb o sa fie traficul de parca esti in stup decat parcarea....
chiar nu ma intelege nimeni cum e cand ti se pune pata sa mai adaugi ceva la masina, chiar daca e cam degeaba?
btw vin in bucuresti vineri dar cred ca mai mare pb o sa fie traficul de parca esti in stup decat parcarea....
chiar nu ma intelege nimeni cum e cand ti se pune pata sa mai adaugi ceva la masina, chiar daca e cam degeaba?
Visse- Suspendat
- 1,464 mesaje
- din 06 Jun 2005
- Alta tara
Visse- Mesaje scrise: 1,464
- Masina:
- Cont inregistrat: 06 Jun 2005
- Mesaj Privat
Senzorii pe care i-am gasit la adresa http://www.autoaccesorii.ro...ory.php?parent=46 din cite vad eu in pozele date de ei , afiseaza si distanta , sper sa nu ma insel , eu consider ca merita montati , nu toata lumea este expeta in a gara masina si in plus mai merg si persoane de gen feminin care nu intotdeauna apreciaza corect distanta din spatele masinii , defect feminin
- codrin
- **
- 477 mesaje
- din 30 Dec 2004
- Astra 2001 Z12XE
- Iasi
codrin
- Mesaje scrise: 477
- Masina: Astra 2001 Z12XE
- Cont inregistrat: 30 Dec 2004
- Mesaj Privat
Visse- Suspendat
- 1,464 mesaje
- din 06 Jun 2005
- Alta tara
Visse- Mesaje scrise: 1,464
- Masina:
- Cont inregistrat: 06 Jun 2005
- Mesaj Privat
- codrin
- **
- 477 mesaje
- din 30 Dec 2004
- Astra 2001 Z12XE
- Iasi
codrin
- Mesaj Privat
- codrin
- **
- 477 mesaje
- din 30 Dec 2004
- Astra 2001 Z12XE
- Iasi
codrin
- Mesaj Privat
In sfarsit am reusit sa-mi cumpar un set si l-am montat . M-a costat 230 RON si este cu patru senzori cu afisaj in oglinda interioara retrovizoare .
Treaba faina este ca nu are doar semnal acustic , ci imi indica si distanta pana la obstacol . Distanta minima sesizata este de 0.4m , iar maxima 2m .
Unitatea centrala am pus-o pe interiorul aripii spate , iar alimentarea am tras-o de la becul de marsarier de la lampa spate dreapta .
Cel mai mult mi-a luat sa trag firul de la oglinda pana in portbagaj pe sub toate ornamentele de plastic din interiorul masinii .
Din pacate la Caravan nu se poate respecta inaltimea minima de montaj fata de sol , de 50cm . Sunt doar la 40cm , sper insa sa nu fie probleme .
O sa fac niste probe minutioase zilele astea ca sa verific si exactitatea distantei indicate de afisaj .
Treaba faina este ca nu are doar semnal acustic , ci imi indica si distanta pana la obstacol . Distanta minima sesizata este de 0.4m , iar maxima 2m .
Unitatea centrala am pus-o pe interiorul aripii spate , iar alimentarea am tras-o de la becul de marsarier de la lampa spate dreapta .
Cel mai mult mi-a luat sa trag firul de la oglinda pana in portbagaj pe sub toate ornamentele de plastic din interiorul masinii .
Din pacate la Caravan nu se poate respecta inaltimea minima de montaj fata de sol , de 50cm . Sunt doar la 40cm , sper insa sa nu fie probleme .
O sa fac niste probe minutioase zilele astea ca sa verific si exactitatea distantei indicate de afisaj .
- CristianTM
- 3,710 mesaje
- din 15 Mar 2006
- Vectra 2005 Z19DTH
- Timisoara
CristianTM
- Mesaje scrise: 3,710
- Masina: Vectra 2005 Z19DTH
- Cont inregistrat: 15 Mar 2006
- Mesaj Privat
Confirm cele spuse de *Codrin.
Si eu mi-am cumparat (de la Selgros ~250RON) un set de 4 senzori + afisare digitala in oglinda retrovizoare + semnal acustic. Foarte COOL !!!
Prima etapa a fost organizarea senzorilor, trasarea locurilor unde urma sa dau gaurile si apoi stabilirea traseelor firelor. Cel mai greu a fost normal tragerea firului care ajunge la oglinda. Eu am demontat tot ce se poate din tavan + ceva plasticarie. O a doua problema a fost trecerea firelor de la senzori din bara din spate (care e din plastic) prin bara de fier.
Pentru operatiunea asta se cere 800mii-1mil. lei. Binenteles activarea sistemului se face cand bagi in marsalier, in plus eu montandu-mi un mic comutator in plafoniera. Senzorii sunt de mai multe culori. In caietul meu de instalare aparea si paleta de culori. Nu am gasit negrii (fiind cei mai ceruti, ci movulii, dar i-am vopsit )
Per general, sunt FOARTE multumit de cum arata si de cum functioneaza. Te ajuta si in cazul in care esti experimentat, pot fi diferite obstacole care nu le observi: un copil mic, un stalp, vreun gard, ..etc.
Toate cele bune.
CristianTM.
Si eu mi-am cumparat (de la Selgros ~250RON) un set de 4 senzori + afisare digitala in oglinda retrovizoare + semnal acustic. Foarte COOL !!!
Prima etapa a fost organizarea senzorilor, trasarea locurilor unde urma sa dau gaurile si apoi stabilirea traseelor firelor. Cel mai greu a fost normal tragerea firului care ajunge la oglinda. Eu am demontat tot ce se poate din tavan + ceva plasticarie. O a doua problema a fost trecerea firelor de la senzori din bara din spate (care e din plastic) prin bara de fier.
Pentru operatiunea asta se cere 800mii-1mil. lei. Binenteles activarea sistemului se face cand bagi in marsalier, in plus eu montandu-mi un mic comutator in plafoniera. Senzorii sunt de mai multe culori. In caietul meu de instalare aparea si paleta de culori. Nu am gasit negrii (fiind cei mai ceruti, ci movulii, dar i-am vopsit )
Per general, sunt FOARTE multumit de cum arata si de cum functioneaza. Te ajuta si in cazul in care esti experimentat, pot fi diferite obstacole care nu le observi: un copil mic, un stalp, vreun gard, ..etc.
Toate cele bune.
CristianTM.
- alygator2000
- **
- 85 mesaje
- din 30 Oct 2006
- Astra 1995 c20xe
- Focsani
alygator2000
- Mesaje scrise: 85
- Masina: Astra 1995 c20xe
- Cont inregistrat: 30 Oct 2006
- Mesaj Privat
- Lorand
- 1,374 mesaje
- din 23 Aug 2008
- Corsa 1997 X14SZ
- Mures
Lorand
- Mesaje scrise: 1,374
- Masina: Corsa 1997 X14SZ
- Cont inregistrat: 23 Aug 2008
- Mesaj Privat
- CapellaCt
- 1,593 mesaje
- din 27 Nov 2007
- Vectra 2004 Z18XE
- Deutschland
CapellaCt
- Mesaje scrise: 1,593
- Masina: Vectra 2004 Z18XE
- Cont inregistrat: 27 Nov 2007
- Mesaj Privat
- Lorand
- 1,374 mesaje
- din 23 Aug 2008
- Corsa 1997 X14SZ
- Mures
Lorand
- Mesaj Privat
http://www.daciaclub.ro/Mon...rcare-t52952.html
pe aici am gasit cate ceva..sper sa va fie de folos si voua..
pe aici am gasit cate ceva..sper sa va fie de folos si voua..
- denisCT
- 1,407 mesaje
- din 17 Sep 2007
- Astra 2001 Z16SE
- Constanta
denisCT
- Mesaje scrise: 1,407
- Masina: Astra 2001 Z16SE
- Cont inregistrat: 17 Sep 2007
- Mesaj Privat
Iti trebuie 2 maini functionale, o bormasina, scule ca sa demontezi bara si manualul. Nu ai treaba cu compartimentul motor. Vad in tutorialul ala ca nu a dat jos bara, e totusi recomandabil ca sa fixezi senzorii bine si sa vezi pe unde ai gaura ca sa treci firele in portbagaj.
Daca mai e cineva interesat explic mai multe, intrebati doar
PS: pe mine m-a costat 70lei la un service de electrica
Daca mai e cineva interesat explic mai multe, intrebati doar
PS: pe mine m-a costat 70lei la un service de electrica
- Lorand
- 1,374 mesaje
- din 23 Aug 2008
- Corsa 1997 X14SZ
- Mures
Lorand
- Mesaj Privat
din pacate nu am manualul...ca"asa" mi-au aranjat baietii...pare sa fie destul de usor..adica trebuie un garaj sa nu inghet si spor la treaba...doar ca bara mea in interior deja atinge intaritura...si unde nu este intaritura nu e destul de dreapta bara..cred ca totusi apelez la cineva cine se pricepe numai sa gasesc pe cineva in mures