- marius_2999
- OP
- 246 mesaje
- din 09 Jan 2006
- Corsa 2005
- Bucuresti
marius_2999
- Mesaje scrise: 246
- Masina: Corsa 2005
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 09 Jan 2006
- Mesaj Privat
- turatii
- **
- 293 mesaje
- din 05 Jun 2005
- Astra 2005 Z17DTL
- Bucuresti
turatii
- Mesaje scrise: 293
- Masina: Astra 2005 Z17DTL
- Cont inregistrat: 05 Jun 2005
- Mesaj Privat
- marius_2999
- OP
- 246 mesaje
- din 09 Jan 2006
- Corsa 2005
- Bucuresti
marius_2999
- Mesaj Privat
- bogdanene
- 695 mesaje
- din 11 Nov 2005
- Astra 2001 Y 20 DTH
- Buzau
bogdanene
- Mesaje scrise: 695
- Masina: Astra 2001 Y 20 DTH
- Cont inregistrat: 11 Nov 2005
- Mesaj Privat
- turatii
- **
- 293 mesaje
- din 05 Jun 2005
- Astra 2005 Z17DTL
- Bucuresti
turatii
- Mesaj Privat
Nu fusei atent. Si eu as merge tot pe Astra (ceea ce am si facut de altfel...). Skoda e mai puternica, mai bine echipata (standard ESP si computer de bord - nedisponibile la Astra Classic, pe diesel), insa Opelul arata mai bine, consuma mai putin, e mai silentios, aerodinamica mai buna. Si e Opel. Deci alegerea mea e Opel.
- emporio_24
- **
- 222 mesaje
- din 30 Dec 2005
- Insignia 2010 A20DTH
- Alta tara
emporio_24
- Mesaje scrise: 222
- Masina: Insignia 2010 A20DTH
- Cont inregistrat: 30 Dec 2005
- Mesaj Privat
- mihnea
- **
- 296 mesaje
- din 26 Oct 2005
- Corsa 2005 Z18XE
- Bucuresti
mihnea
- Mesaje scrise: 296
- Masina: Corsa 2005 Z18XE
- Cont inregistrat: 26 Oct 2005
- Mesaj Privat
- zafirul
- 1,443 mesaje
- din 22 Apr 2004
- Zafira 2001 Z18XE
- Bucuresti
zafirul
- Mesaje scrise: 1,443
- Masina: Zafira 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 22 Apr 2004
- Mesaj Privat
nu asta ar fi motivul... sa intre in clubopel..
Skoda (vorbim de modelul 1) este conceputa in 95 , lansata cam prin 96 pe platforma Golf 4. Astra a fost lansata in 98.. poate conteaza astia 2 ani ca si conceptie
Golf 4: asta inseamna un ampatament MIC.
Mai mult, au extins consolele (deci partea cu botul si partea cu portbagajul) ca s-o faca limuzina. Asta se traduce printr-o tinuta de drum mai slaba... cu tot esp-ul...
Hai sa luam datele:
Skoda - lungime 450 ampatament 250
Astra - lungime 425 ampatament 260
(si aia 25 cm ce mult conteaza in oras la o parcareeeee.... )
stiu multi care au combi si cu ea incarcata si pe la 90 la ora cam au probleme de stabilitate...
e adevarat ca in privinta portbagajului skoda e departe rau... (e imens)
dar nu pt portbagaj iei o masina...
mai putem discuta (pt ca am studiat f. mult exact chestia asta skoda vs. altele)
eu in 2001 eram chitit pe o skoda (si financiar vorbind) si am dat exact aceeasi bani pe zafira
nu regret nici o clipa....
Skoda (vorbim de modelul 1) este conceputa in 95 , lansata cam prin 96 pe platforma Golf 4. Astra a fost lansata in 98.. poate conteaza astia 2 ani ca si conceptie
Golf 4: asta inseamna un ampatament MIC.
Mai mult, au extins consolele (deci partea cu botul si partea cu portbagajul) ca s-o faca limuzina. Asta se traduce printr-o tinuta de drum mai slaba... cu tot esp-ul...
Hai sa luam datele:
Skoda - lungime 450 ampatament 250
Astra - lungime 425 ampatament 260
(si aia 25 cm ce mult conteaza in oras la o parcareeeee.... )
stiu multi care au combi si cu ea incarcata si pe la 90 la ora cam au probleme de stabilitate...
e adevarat ca in privinta portbagajului skoda e departe rau... (e imens)
dar nu pt portbagaj iei o masina...
mai putem discuta (pt ca am studiat f. mult exact chestia asta skoda vs. altele)
eu in 2001 eram chitit pe o skoda (si financiar vorbind) si am dat exact aceeasi bani pe zafira
nu regret nici o clipa....
- Ingineru
- 1,086 mesaje
- din 24 Jun 2004
- Vectra 1998 X16XEL
- Bucuresti
Ingineru
- Mesaje scrise: 1,086
- Masina: Vectra 1998 X16XEL
- Cont inregistrat: 24 Jun 2004
- Mesaj Privat
Cu ce e peste Astra asa de clar? Pana una alta, Octavia I e pe platforma Golf 3 care pe mine nu m-a incantat deloc(tinuta de drum, stabilitate mi se pare mult mai slaba ca Astra). Ce-i drept Octavia are spatiu pt. bagaje imens, dar pt. pasageri e cam aceiasi ciorba. Iar ca motoare, probabil ca tdi-ul de la Octavia e mai valoros, dar la capitolul benzina Skoda n-are cu ce sa se laude (la bani echivalenti, bineinteles)
- zafirul
- 1,443 mesaje
- din 22 Apr 2004
- Zafira 2001 Z18XE
- Bucuresti
zafirul
- Mesaje scrise: 1,443
- Masina: Zafira 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 22 Apr 2004
- Mesaj Privat
- Ingineru
- 1,086 mesaje
- din 24 Jun 2004
- Vectra 1998 X16XEL
- Bucuresti
Ingineru
- Mesaj Privat
- turatii
- **
- 293 mesaje
- din 05 Jun 2005
- Astra 2005 Z17DTL
- Bucuresti
turatii
- Mesaj Privat
- Ingineru
- 1,086 mesaje
- din 24 Jun 2004
- Vectra 1998 X16XEL
- Bucuresti
Ingineru
- Mesaj Privat
- marius_2999
- OP
- 246 mesaje
- din 09 Jan 2006
- Corsa 2005
- Bucuresti
marius_2999
- Mesaj Privat
- pascaru_val
- 1,409 mesaje
- din 07 Jun 2005
- Astra 2006 Z17DTL
- Bucuresti
pascaru_val
- Mesaje scrise: 1,409
- Masina: Astra 2006 Z17DTL
- Cont inregistrat: 07 Jun 2005
- Mesaj Privat
Ce e naspa la Octavia1
Spatiul pt pasageri e mult inferior Astrei (Am mers mult timp cu Octavia si va spun ca stateam incomod chiar si in fatza si in spate)
Piesele sunt mult mai scumpe decit Astra
Ce e bun vs Astra, se duce mai bine - e mai sportiva, vorbesc de variantele diesel.
Ca design , mi se pare ca arata un pic mai bine Octavia
Spatiul pt pasageri e mult inferior Astrei (Am mers mult timp cu Octavia si va spun ca stateam incomod chiar si in fatza si in spate)
Piesele sunt mult mai scumpe decit Astra
Ce e bun vs Astra, se duce mai bine - e mai sportiva, vorbesc de variantele diesel.
Ca design , mi se pare ca arata un pic mai bine Octavia
- valy_berea
- *
- 41 mesaje
- din 14 Nov 2006
- Astra 2005 1.4 TwinPort
valy_berea
- Mesaje scrise: 41
- Cont inregistrat: 14 Nov 2006
- Mesaj Privat
Salut, eu conduc o skoda octavia tour din ianuarie 2006 cu motorizare 1.9 tdi de 90 cai. Masina asta e de la firma. Saptamana asta am facut un testdrive cu un opel astra 1.4 benzina twinport 90 cai din septembrie 2005, care vreau sa o iau de la un prieten.
Concluzii:
Astra: - plus la capitolul directie (mult mai exacta)
- plus la capitolul suspensii (sunt mai tari si nu simit ca te duci in nas daca pui o frana tare sau in curbe)
- plus la capitolul spatiu interior atat pentru pasagerii din fata cat si spate(mi-am reglat scaunu ca sa conduc in fata - 1.80 m si 92 kg- si apoi dupa ce am condus am oprit si m-am dus in spatele meu)
- plus la silentiozitate(asta pt ca era pe menzina)
Octavia tour:
- plus la puterea motorului (desi au acelasi numar de cai, cuplu de la tdi isi spune cuvantul)
- plus la portbagaj.
Eu imi voi lua o astra saptamana asta, nu se merita banii in plus pe skoda octavia tour mai ales ca o voi folosi 90% in Bucuresti.
Concluzii:
Astra: - plus la capitolul directie (mult mai exacta)
- plus la capitolul suspensii (sunt mai tari si nu simit ca te duci in nas daca pui o frana tare sau in curbe)
- plus la capitolul spatiu interior atat pentru pasagerii din fata cat si spate(mi-am reglat scaunu ca sa conduc in fata - 1.80 m si 92 kg- si apoi dupa ce am condus am oprit si m-am dus in spatele meu)
- plus la silentiozitate(asta pt ca era pe menzina)
Octavia tour:
- plus la puterea motorului (desi au acelasi numar de cai, cuplu de la tdi isi spune cuvantul)
- plus la portbagaj.
Eu imi voi lua o astra saptamana asta, nu se merita banii in plus pe skoda octavia tour mai ales ca o voi folosi 90% in Bucuresti.
- eu
- 712 mesaje
- din 15 Jun 2004
- Astra 2006 Z16XEP
- Bucuresti
eu
- Mesaje scrise: 712
- Masina: Astra 2006 Z16XEP
- Cont inregistrat: 15 Jun 2004
- Mesaj Privat
- pascaru_val
- 1,409 mesaje
- din 07 Jun 2005
- Astra 2006 Z17DTL
- Bucuresti
pascaru_val
- Mesaje scrise: 1,409
- Masina: Astra 2006 Z17DTL
- Cont inregistrat: 07 Jun 2005
- Mesaj Privat
- bertone
- 2,294 mesaje
- din 13 Jun 2005
- buzau
bertone
- Mesaje scrise: 2,294
- Masina:
- Cont inregistrat: 13 Jun 2005
- Mesaj Privat
Octavia 1.9Tdi vs astra 1.7 Dti .
Octavia :
cu cei 90 de CP se duce mai bine la viteze mari ca Astra .
- pe macadam se tine mai bine .
- in prima curba luata tare cu pachetul de drumuri grele te rastorni...( zici ca-i papucul meu ) . Adica pe Urziceni daca iei o curba mai tare simkti ca se apleaca spatele de transpiri instantaneu .
- motorul fiind un disel clasic toarce zgomotos .
Astra :
- consumul mic fata de Skoda . Adica daca o mangai pe skoda scoti 5.5% . La Astra nu tre' sa te chinui sa scoti 5%
- tinuta de drum si directia mult mai bune .Orice Opel are o directie tare , insa fata de Skoda Astra sta in curbe chiar bine de tot .
- motor silentios ( common rail ).
- interior mai cald ( parere subiectiva ) .
Si acu mai ramane partea de fiabilitate la care nu-mi dau cu parerea pt. ca eu nu cunsoc pe cineva cu Opel nou . insa Octavia noua exploatata mediu , in 70.000 de km n-a schimbat nimic .
Octavia :
cu cei 90 de CP se duce mai bine la viteze mari ca Astra .
- pe macadam se tine mai bine .
- in prima curba luata tare cu pachetul de drumuri grele te rastorni...( zici ca-i papucul meu ) . Adica pe Urziceni daca iei o curba mai tare simkti ca se apleaca spatele de transpiri instantaneu .
- motorul fiind un disel clasic toarce zgomotos .
Astra :
- consumul mic fata de Skoda . Adica daca o mangai pe skoda scoti 5.5% . La Astra nu tre' sa te chinui sa scoti 5%
- tinuta de drum si directia mult mai bune .Orice Opel are o directie tare , insa fata de Skoda Astra sta in curbe chiar bine de tot .
- motor silentios ( common rail ).
- interior mai cald ( parere subiectiva ) .
Si acu mai ramane partea de fiabilitate la care nu-mi dau cu parerea pt. ca eu nu cunsoc pe cineva cu Opel nou . insa Octavia noua exploatata mediu , in 70.000 de km n-a schimbat nimic .
- alex_arhire
- 988 mesaje
- din 10 Sep 2006
- Astra 2001 Z20LET
- Bucuresti
alex_arhire
- Mesaje scrise: 988
- Masina: Astra 2001 Z20LET
- Cont inregistrat: 10 Sep 2006
- Mesaj Privat
Octavia are un motor consacrat de vreo 10 ani ( 1.9 TDI 90 CP), deci nu sunt dubii in privinta fiabilitatii. Acelasi lucru e valabil si pentru Astra.
Spatiu: paradoxal, Octavia e mai mare la exterior, dar mai mica in interior. E drept, are portbagajul de "neam prost". Cei de la Opel au renuntat la un portbagaj mare in favoarea interiorului. Bvo lor!!! Doar nu stau in portbagaj. Apoi e tinuta de drum: aceeasi greutate, putere aproximatix egala; Octavia e mai mare, deci mai putin stabila. E grea alegerea... Octavia parca e mai frumoasa, dar dpdv al experientei de condus, Astra e in fata. Daca Skoda mai lasa ca optional tractiunea integrala (am impresia ca 4x4 de la Skoda e aceeasi treaba cu 4Motion de la VW), as fi ales Octavia, dar cu 101 CP sau mai mult si cutie in 6+1 trepte.
Spatiu: paradoxal, Octavia e mai mare la exterior, dar mai mica in interior. E drept, are portbagajul de "neam prost". Cei de la Opel au renuntat la un portbagaj mare in favoarea interiorului. Bvo lor!!! Doar nu stau in portbagaj. Apoi e tinuta de drum: aceeasi greutate, putere aproximatix egala; Octavia e mai mare, deci mai putin stabila. E grea alegerea... Octavia parca e mai frumoasa, dar dpdv al experientei de condus, Astra e in fata. Daca Skoda mai lasa ca optional tractiunea integrala (am impresia ca 4x4 de la Skoda e aceeasi treaba cu 4Motion de la VW), as fi ales Octavia, dar cu 101 CP sau mai mult si cutie in 6+1 trepte.