Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Vectra
  • Ciprik

• Mesaje scrise: 0
  • Masina: Vectra 2005 Z19DT
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 27 Dec 2008

• Mesaj Privat
Salut, am si eu o problema.
De ceva vreme imi ramane etrieru dreapta spate blocat.
Am fost cu ea la un mecanic...a dat cu nush ce spray..nu sa mai blocat vreo saptamana.
Acu iar a ramas blocat...da blocat bine..adica la o viteza de 20 km/h in juma de km era discu rooooosu.
Stie cineva ce ar putea fii?
Sper sa nu fie nevoie sa schimb etrieru...dar daca trebuie schimbat , cam cati bani ar fii unu?
Sar,na mult.
  • Suller Istvan

• Mesaje scrise: 434
  • Masina: Kadett 1986 1,3
  • Cont inregistrat: 17 Apr 2007

• Mesaj Privat
nu trebiue schimbat, stai linistit....
ceea ce trebuie sa faci e sa scoti pistonasul din etrier, sa-l slefuiesti cu hartie abraziva fina pana nu mai vezi urme de rugina, si daca tot ai scos pistonul, atunci schimba si garnitura si burduful, ca probabil is cat de cat duse.
  • mctoto

• Mesaje scrise: 1,839
  • Masina: Calibra 1993 C20NE
  • Cont inregistrat: 16 Mai 2006

• Mesaj Privat
Eu stiu ca pistonasele nu se curata si in general ansamblele de frana nu se curata cu nimic altceva decat alcool izopropilic sau doar lichid de frana.In nici un caz smirghel. Daca e ruginit pistonasul atunci acesta trebuie schimbat + lichid nou de frana , pt ca inseamna ca are apa in el.
  • dansusca

• Mesaje scrise: 52
  • Masina: Vectra 2002 z18xe
  • Cont inregistrat: 24 Mar 2008

• Mesaj Privat
salut.Intai trebuie identificat ce anume ramane blocat la etrier:1-pistonasul;2-mecanismul de la frana de mana
Eu le-am patit pe amandoua dar pe rand si la acelasi etrier.rezolvare 1:se scoate pistonasul si se curata cu o bucata de lemn de esenta tare rizurile care au aparut pe suprafata lui si din care cauza nu se mai poate retrage -atentie la garnitura de protectie ca nu se poate schimba si daca o rupi nu mai ai ce face cu etrierul .2-mecanismul de la frana de mane se poate debloca daca ramane blocat punand pe tija care intra in etrier spray cu vazelina siliconica si miscand mecanismul cu mana de mullte ori pana 'isi da drumul"(aceasta operatie e mai usor de facut cu pistonasul scos din etrier. Bafta!
  • Ciprik

• Mesaje scrise: 0
  • Masina: Vectra 2005 Z19DT
  • Cont inregistrat: 27 Dec 2008

• Mesaj Privat
Sar'na mult de raspunsuri....era din cauza pistonasului.
Am scos o galeata de mizerie de acolo....acu merge ca uns
Skip ads

1. Home
  2. Opel Vectra

Discuții similare

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR