- BuBuFaM
- 970 mesaje
- din 20 Jun 2008
- Corsa 2001 Z10XE
- Timis
BuBuFaM
- Mesaje scrise: 970
- Masina: Corsa 2001 Z10XE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 20 Jun 2008
- Mesaj Privat
donovidiu
- Mesaje scrise: 36
- Masina: Astra 2002
- Cont inregistrat: 18 Jul 2006
- Mesaj Privat
- dorin-b
- 1,820 mesaje
- din 06 Sep 2007
- Astra 2000 Y20DTH
- Sibiu
dorin-b
- Mesaje scrise: 1,820
- Masina: Astra 2000 Y20DTH
- Cont inregistrat: 06 Sep 2007
- Mesaj Privat
RAR-ul nu omologheaza nimic. Ei doar au dreptul sa faca modificari (completari) in Cartea de Identitate a Vehiculului dupa niste date pe care trebuie sa le prezinti de la constructor. Aceste date constau intr-o adeverinta semnata si stampilata de la o reprezentanta autorizata de catre constructor in care sunt trecute dimensiunile cauciucurilor cu care poate fi echipata masina. Odata facuta modificarea in CI nu mai trebuie sa modifici talonul pentru ca mai nou nu se mai trec dimensiunile cauciucurilor. ATENTIE!!! esti obligat sa ai la tine copie dupa CI pentru a putea arata organelor de control ca masina este echipata cu cauciucuri corespunzatoare.
- Cipiotul
- 2,753 mesaje
- din 30 Dec 2008
- Astra 2000 Y20DTH
- Iasi
Cipiotul
- Mesaje scrise: 2,753
- Cont inregistrat: 30 Dec 2008
- Mesaj Privat
- BuBuFaM
- 970 mesaje
- din 20 Jun 2008
- Corsa 2001 Z10XE
- Timis
BuBuFaM
- Mesaj Privat
ART. 180
Conducatorul de autovehicul sau tramvai este obligat:
1. Sa aiba asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de inmatriculare sau de inregistrare si, dupa caz, atestatul profesional, precum si celelalte documente prevazute de legislatia in vigoare.
Conducatorul de autovehicul sau tramvai este obligat:
1. Sa aiba asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de inmatriculare sau de inregistrare si, dupa caz, atestatul profesional, precum si celelalte documente prevazute de legislatia in vigoare.
Acum ce inseamna celelalte documente prevazute in legislatia in vigoare cine stie cum interpreteaza ei.
donovidiu
- Mesaj Privat
dorin-b a scris:RAR-ul nu omologheaza nimic. Ei doar au dreptul sa faca modificari (completari) in Cartea de Identitate a Vehiculului dupa niste date pe care trebuie sa le prezinti de la constructor. Aceste date constau intr-o adeverinta semnata si stampilata de la o reprezentanta autorizata de catre constructor in care sunt trecute dimensiunile cauciucurilor cu care poate fi echipata masina. Odata facuta modificarea in CI nu mai trebuie sa modifici talonul pentru ca mai nou nu se mai trec dimensiunile cauciucurilor. ATENTIE!!! esti obligat sa ai la tine copie dupa CI pentru a putea arata organelor de control ca masina este echipata cu cauciucuri corespunzatoare.
acum eu te intreb> de unde si au luat ei dimensiunile la anvelope cand mi au facut CIV? Nu tb sa le ia de pe o comunicare a constructorului ? ca oricum nu le au luat de pe masina. ptrca masina de la intrare in tara pana in prezent are aceleasi dimensiuni, total diferite de cele ramase in CIV. Mda. si acum mai storc niste bani (recunosc ca am fost fraier in 2005, dar eram atat de bucuros ca am scapat si am obtinut actele..prima masina, ma intelegeti). Oricum, maine ma duc la RAR sa intreb. si va tin la curent. salutare
- BuBuFaM
- 970 mesaje
- din 20 Jun 2008
- Corsa 2001 Z10XE
- Timis
BuBuFaM
- Mesaj Privat
- dorin-b
- 1,820 mesaje
- din 06 Sep 2007
- Astra 2000 Y20DTH
- Sibiu
dorin-b
- Mesaj Privat
eu am zis doar ca nu omologheaza nu ca sunt si prosti. Daca tu te duci cu o masina a carei jeanta are 4 suruburi de prindere si diametrul depaseste R15 este clar ca bate la ochi. La fel cu cele pe 17 . Orice mecanic stie ca prinderea in 4 prezoane nu poate depasi 15 toli iar in 5 prezoane nu poate depasi 16 toli. Tot ce depaseste aceste dimensiuni sunt considerate speciale si trebuie aprobare de la constructor.
in ce priveste copia CI este obligatorie avand in vedere ca in noul talon nu sunt trecute toate datele despre autovehicul si ma refer aici la : jenti, modificari exterioare, modificari la admisie sau la evacuare, s.a.).
incetul cu incetul suntem obligati sa omologam fiecare modificare pentru a fi siguri ca Asigurarea o sa faca platile in caz de accident.
in ce priveste copia CI este obligatorie avand in vedere ca in noul talon nu sunt trecute toate datele despre autovehicul si ma refer aici la : jenti, modificari exterioare, modificari la admisie sau la evacuare, s.a.).
incetul cu incetul suntem obligati sa omologam fiecare modificare pentru a fi siguri ca Asigurarea o sa faca platile in caz de accident.
- BuBuFaM
- 970 mesaje
- din 20 Jun 2008
- Corsa 2001 Z10XE
- Timis
BuBuFaM
- Mesaj Privat
- Cipiotul
- 2,753 mesaje
- din 30 Dec 2008
- Astra 2000 Y20DTH
- Iasi
Cipiotul
- Mesaj Privat
dorin-b a scris:in ce priveste copia CI este obligatorie avand in vedere ca in noul talon nu sunt trecute toate datele despre autovehicul si ma refer aici la : jenti, modificari exterioare, modificari la admisie sau la evacuare, s.a.).
asta am intrebat si eu ... ce lege te obliga sa porti copii la CIV dupa tine. nu s-a facut public (sau nu s-a mediatizat prea tare) nici cand s-a schimbat tipul de talon ... si atat timp cat nu vad negru pe alb ca e musai, chiar de am toate actele masinii la mine, nu le am
la fel a fost si cu rovigneta anul asta ... se faceau razii prin orase si in afara oraselor si taxau pe toti pe care-i prindea ... in oras pe drumurile nationale (ca ziceau ei ca acolo tre sa platesti) ... si cum romanu citea mai rar legea, nu stia ca pe DN-urile ce trec prin localitati nu se plateste rovigneta ... si scotea banu ...
asa ca ... daca ei au ales sa modifice formatul talonului trebuiau sa specifice ca e musai sa purtam si alte copii dupa noi ... sau sa fi lasat talonul vechi ...
- BuBuFaM
- 970 mesaje
- din 20 Jun 2008
- Corsa 2001 Z10XE
- Timis
BuBuFaM
- Mesaj Privat
- Dariescu Claudiu
- 686 mesaje
- din 30 Jun 2008
- Astra 2003 Z18xe
- Iasi
Dariescu Claudiu
- Mesaje scrise: 686
- Masina: Astra 2003 Z18xe
- Cont inregistrat: 30 Jun 2008
- Mesaj Privat
CIV-ul nu este obligatoriu de prezentat la control conform legii. Nu exista nici o prevedere legala care sa te oblige sa ai CIV_ul.La ce spuneau colegii mai sus, despre art 180 sunt in discutie alte documente cum ar fi: Rovigneta, RCA-ul, autorizarea RAR pentru geamuri fumurii, autorizarea RAR pentru masini persoane cu handicap sau masini de scoala. Pentru abuzuri exista instante, in care in 90% din cazuri politia pierde. Asta o spun cu certitudine si stiu ce spun. Drumuri bune si puteti lasa linistiti CIV-ul acasa!
- dorin-b
- 1,820 mesaje
- din 06 Sep 2007
- Astra 2000 Y20DTH
- Sibiu
dorin-b
- Mesaj Privat
aveti dreptate sa fiti nervosi. Nimanui nu-i convine situatia de acum in care legile se schimba de la o zi la alta si mai ales le interpreteaza fiecare dupa bunul plac (ma refer la autoritati). Ce v-am relatat eu mai sus este din proprie experienta si anume: am fost la Huber (reprezentanta Opel) de unde am obtinut o adeverinta cu tipurile de anvelope recomandate pentru masina mea dupa care am fost la RAR pentru a face modificare (completare) in CI. Odata facuta treaba asta m-am dus la procuratura pentru a face modificarea si in talonul masinii. Acolo mi s-a spus ca nu trebuie sa faca aceasta mentiune in talon deoarece in tipul nou de talon nu se mai trec dimensiunile de anvelope dar sunt obligat sa am asupra mea o copie a CI pentru a putea justifica faptul ca anvelopele cu care este echipata masina corespund cu indicatiile constructorului. Acuma eu nu stiu sa va spun unde scrie chestia asta dar tind sa cred ca este adevarat si te miri ce Ordonanta de Urgenta va sta la baza acestei afirmatii.
- Dariescu Claudiu
- 686 mesaje
- din 30 Jun 2008
- Astra 2003 Z18xe
- Iasi
Dariescu Claudiu
- Mesaje scrise: 686
- Masina: Astra 2003 Z18xe
- Cont inregistrat: 30 Jun 2008
- Mesaj Privat
- BuBuFaM
- 970 mesaje
- din 20 Jun 2008
- Corsa 2001 Z10XE
- Timis
BuBuFaM
- Mesaj Privat
- dorin-b
- 1,820 mesaje
- din 06 Sep 2007
- Astra 2000 Y20DTH
- Sibiu
dorin-b
- Mesaj Privat
- Cipiotul
- 2,753 mesaje
- din 30 Dec 2008
- Astra 2000 Y20DTH
- Iasi
Cipiotul
- Mesaj Privat
- marian_sro
- 3,791 mesaje
- din 08 Apr 2007
- Vectra 1999 x20xev
- piatra neamt
marian_sro
- Mesaje scrise: 3,791
- Masina: Vectra 1999 x20xev
- Cont inregistrat: 08 Apr 2007
- Mesaj Privat
donovidiu
- Mesaj Privat
marian_sro a scris:serviciul de inmatriculari apartine de prefectura.asta e legatura.
cat despre obligativitatea prezentarii copiei dupa CIV nici eu nu stiu de vreo lege care sa prevada asa ceva.
cat despre obligativitatea prezentarii copiei dupa CIV nici eu nu stiu de vreo lege care sa prevada asa ceva.
of ca o dam in diverse. are dreptate dorin din sibiu. si eu maine ma duc la RAR cu tidula de la reprezentanta opel, dar nu mai dau tura pe la inmatriculari. Si o sa am la mine copie dupa Cartea masini...ca doar nu va cantari o tona. insa pe mine ma enerveaza altceva - De ce trebuie noi sa platim pentru greselile RAR? sa isi faca treaba pana la capat. Asta e problema.
sa aveti parte de drumuri bune.
- BuBuFaM
- 970 mesaje
- din 20 Jun 2008
- Corsa 2001 Z10XE
- Timis
BuBuFaM
- Mesaj Privat