- george_wap
- OP
- 119 mesaje
- din 07 Mar 2005
george_wap
- Mesaje scrise: 119
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 07 Mar 2005
- Mesaj Privat
De curand, am schimbat toata muzica din mashina.
La volum redus aud in boxe un tiuit ( cred ca de la alternator, ca se modifica frecventa proportional cu apasarea pedalei de acceleratie ).
Iar radio nu mai merge ( am o antena electronica care e alimentata din casetofon, iar de pe acelasi fir al casetofonului pleaca firul de remote la statii si la condensator.
Cablul de alimentare e destul de gros ( de 20 ) iar RCA urile sund DIETZ dar am tras cablul de alimentare si RCAurile pe aceeasi parte a masinii. Sa fie asta problema ?
Fisele de la bujii sunt noi si siliconice ?
Care ar fi solutia ? sa ma apuc sa dau jos pragurile , sa ridic mocheta si sa mut alea din nou ? sau sa caut un condensator antiparaziti ?
La volum redus aud in boxe un tiuit ( cred ca de la alternator, ca se modifica frecventa proportional cu apasarea pedalei de acceleratie ).
Iar radio nu mai merge ( am o antena electronica care e alimentata din casetofon, iar de pe acelasi fir al casetofonului pleaca firul de remote la statii si la condensator.
Cablul de alimentare e destul de gros ( de 20 ) iar RCA urile sund DIETZ dar am tras cablul de alimentare si RCAurile pe aceeasi parte a masinii. Sa fie asta problema ?
Fisele de la bujii sunt noi si siliconice ?
Care ar fi solutia ? sa ma apuc sa dau jos pragurile , sa ridic mocheta si sa mut alea din nou ? sau sa caut un condensator antiparaziti ?
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 08 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaje scrise: 1,724
- Masina: Astra 2002 Z20LET
- Cont inregistrat: 08 Mai 2004
- Mesaj Privat
- Corsa_1.2
- **
- 155 mesaje
- din 06 Oct 2005
- Corsa 2002
Corsa_1.2
- Mesaje scrise: 155
- Cont inregistrat: 06 Oct 2005
- Mesaj Privat
- jonny
- **
- 483 mesaje
- din 23 Apr 2005
- Astra 2001 Z16SE
- Cluj-Napoca, Romania
jonny
- Mesaje scrise: 483
- Masina: Astra 2001 Z16SE
- Cont inregistrat: 23 Apr 2005
- Mesaj Privat
- george_wap
- OP
- 119 mesaje
- din 07 Mar 2005
george_wap
- Mesaj Privat
Deci sa recapitulez.
In masina am pe spate 2 dif coaxiale iar pe fata sistem ( dif plus tweeter separat plus fltre ).In toate 4 dau cu statia. Mai am o statie pe 2 canale numai pt subwoofer.
Cablul de curent vine direct de la baterie la condesator si apoi pleaca la cele doua statii. Minusul este foarte scurt ( 20cm). Semnalul pt difuzoare pleaca din preamplificarea casetofonului prin 2 cabluri RCA care trec pe langa cel de curent si se duc in statia de 4 canale. tot de aici mai pleaca si cablul RCA pt subwoofer care se duce in a 2a statie si trece pe langa acelasi cablu de curent.
Paraziti am in toate difuzoarele.
De la casetofon pe firul pt alimentare antena pleaca la statii si la condensator firul de remote si tot de el am legata si alimentarea antenei ( una electronica ).
radio nu prind nici un post.
Casetofonul este legat de firul lui care era din fabrica si am o siguranta pusa de mine pt el.
In masina am pe spate 2 dif coaxiale iar pe fata sistem ( dif plus tweeter separat plus fltre ).In toate 4 dau cu statia. Mai am o statie pe 2 canale numai pt subwoofer.
Cablul de curent vine direct de la baterie la condesator si apoi pleaca la cele doua statii. Minusul este foarte scurt ( 20cm). Semnalul pt difuzoare pleaca din preamplificarea casetofonului prin 2 cabluri RCA care trec pe langa cel de curent si se duc in statia de 4 canale. tot de aici mai pleaca si cablul RCA pt subwoofer care se duce in a 2a statie si trece pe langa acelasi cablu de curent.
Paraziti am in toate difuzoarele.
De la casetofon pe firul pt alimentare antena pleaca la statii si la condensator firul de remote si tot de el am legata si alimentarea antenei ( una electronica ).
radio nu prind nici un post.
Casetofonul este legat de firul lui care era din fabrica si am o siguranta pusa de mine pt el.
- zafycom
- **
- 130 mesaje
- din 03 Jan 2005
- Agila 2001 Z10EX Parca
- Braila
zafycom
- Mesaje scrise: 130
- Masina: Agila 2001 Z10EX Parca
- Cont inregistrat: 03 Jan 2005
- Mesaj Privat
Condensatorul e de preferat sa il ai cat mai aproape de statii iar firul de alimentare sa fie destul de gros ; daca ai si firul de semnal de buna calitate (ecranat bine)nu mai are de ce sa bazaie . A si inca o chestie nu te baza pe instalatia masinii ca e destul de veche eu am o astra din 93 si tot bazaie cd-ul din cauza firelor , nu am avut kef sa le schimb si nici nu o sa o fac prea curand.
- Corsa_1.2
- **
- 155 mesaje
- din 06 Oct 2005
- Corsa 2002
Corsa_1.2
- Mesaje scrise: 155
- Cont inregistrat: 06 Oct 2005
- Mesaj Privat
- george_wap
- OP
- 119 mesaje
- din 07 Mar 2005
george_wap
- Mesaj Privat
Iceman
- Mesaje scrise: 24
- Masina: Vectra 1993 C18NZ
- Cont inregistrat: 20 Feb 2007
- Mesaj Privat
Nu de condensator ai tu nevoie...
Ce iti trebuie se numeste \"noisekiller\" / \"atenuator de zgomot\" se monteaza pe cablu de alimentare inaintea amplificatorului.
Atenuatorul de zgomot reduce zgomotele generate de alternator sau alte surse ce pot ajunge in sistemul audio prin sursa de alimentare.
Am citit si eu chestea asta undeva. Nu sunt expert. Dar cred ca te va ajuta!
Am citit si eu chestea asta undeva. Nu sunt expert. Dar cred ca te va ajuta!
- 897 mesaje
- din 16 Mar 2006
- Astra 2010
- Bucuresti
andrei006
- Mesaje scrise: 897
- Masina: Astra 2010
- Cont inregistrat: 16 Mar 2006
- Mesaj Privat
- lucian
- **
- 368 mesaje
- din 29 Apr 2005
- Astra 2005 Z17DTL
- tulcea
lucian
- Mesaje scrise: 368
- Masina: Astra 2005 Z17DTL
- Cont inregistrat: 29 Apr 2005
- Mesaj Privat
- zafycom
- **
- 130 mesaje
- din 03 Jan 2005
- Agila 2001 Z10EX Parca
- Braila
zafycom
- Mesaje scrise: 130
- Masina: Agila 2001 Z10EX Parca
- Cont inregistrat: 03 Jan 2005
- Mesaj Privat
- pufulet
- **
- 303 mesaje
- din 03 Feb 2006
- Astra 2006 Z16XEP
- Bucuresti
pufulet
- Mesaje scrise: 303
- Masina: Astra 2006 Z16XEP
- Cont inregistrat: 03 Feb 2006
- Mesaj Privat
- n3v001
- **
- 286 mesaje
- din 11 Jun 2004
- Astra 2001 Z20LET
- Bucuresti
n3v001
- Mesaje scrise: 286
- Masina: Astra 2001 Z20LET
- Cont inregistrat: 11 Jun 2004
- Mesaj Privat
i feel you. si eu am tiuitul respectiv, e adevarat destul de atenuat cu tot cu amplificator, rca-uri dublu ecranate, condensator, etc. Urmatorul lucru care il voi incerca (sau poate incerci tu inaintea mea si-mi zici daca a avut rezultat) este o solutie cu filtre izolatoare cum sunt cele de aici: http://www.be-loud.ro/produ...ica/Stinger/SGLI/
- george_wap
- OP
- 119 mesaje
- din 07 Mar 2005
george_wap
- Mesaj Privat