Copy-paste:
Ce spune legislaþia?
Potrivit legislaþiei – Ordinul ministrului Transporturilor, Construcþiilor ºi Turismului nr. 2132/2005, pentru aprobarea Reglementãrilor privind omologarea individualã –, autovehiculele trebuie echipate cu geamuri omologate cu o transparenþã de minimum 75% pentru parbriz ºi minimum 70% pentru lunetã ºi geamurile laterale. Marca de omologare care trebuie sã existe pe geamuri atestã faptul cã iniþial acestea au avut transparenþã de minimum 75% pentru parbriz ºi minimum 70% pentru lunetã ºi geamurile laterale.
Acum,sa revenim!Majoritatea autoturismelor Opel,vin din fabrica cu sticla "Temperat 75 %".Adica transparenta 75 % pe laterale,atat fata cat si spate.Legal deci,am mai putea aplica o folie cu grad obturare 5% pe laterale spate/luneta.5% este fix...
!Cu ce ma ajuta "Omologarea RAR",cand daca Garcea ma opreste si-mi retine certificatul de inmatriculare ,ca nu este el convins de transparenta,si ma trimite la RAR pentru confirmare,unde platesc inspectia si-mi spune inginerul "da-ti foliile jos,ca nu pot trece 75%,tu ai 25%...,ca sa-ti dau hartia sa-ti iei certificatul... "? Pentru ca RAR face o constatare si-ti scrie exact cat ai,adica peste limita legala!Degeaba am atunci eu certificatul in mana!Platesc si amenda,platesc si reconfirmarea RAR,pierd si timp.Situatie prin care am trecut,incontestabila!Daca vrea Garcea sa ti-o traga,ti-o trage cu certificatul omologare in mana,pentru ca indiferent ce folie-ti aplici ,esti peste limitele legale! Am si acum folii,"omologate RAR",dar la prima discutie mai aprinsa pe tema lor cu Garcea,le voi da jos neconditionat!Pentru ca tot legea spune ca nu este amendata "defectiunea" indepartata la fata locului...