Ai uitat parola?

1. Home
  2. Discuții generale
  • DB77AAA

• Mesaje scrise: 6,682
  • Masina: Vectra 2005 Z19DTH 200CP
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 19 Jan 2007

• Mesaj Privat
Ce parere aveti ca simpli cetateni despre aceasta marire? Se va da sau nu.
Legea exista, fiind votata recent de facatorii dormitori de legi (probabil nici nu siau dat seama ce au votat sau este un fel de pomana electorala cum a fost cu tichetele cadou), urmand a intra in vigoare cu 1 octombrie, dar numai dupa ce va fi aprobata de presedinte. Binenteles ca aceasta marire nu este totcmai conforma, avand reactii adverse asupra economiei, in opinia unora. Nu se tine cont ca regresul economiei este facut de plimbarile aiurea cu elicopterul, de investitiile aiurea(un calculator mediocru ca dotare in invatamant poate costa si 1500 euro, cel putin asa se vehiculeaza), de lipsa infrastructurii tarii, bani cheltuiti in scopuri ciudate, etc.
Inainte de alegerile locale s-a adoptat o lege prin care se putea primi tichete cadou in invatamant, asta numai daca voia consiliul local, implicit primarul. Daca ma votezi iti dau. In unele locuri s-au dat aceste tichete, eu unul nu am pupat decat doua evenimente fata de 7 cat s-a luat in sectorul lu vanghelie.

Ar mai trebui sa va spun ca eu nu sunt profesor, ci informatician, deci didactic auxiliar. acesta marire daca se va da probabil va fi mai mica pentru mine. Am mai tinut si cateva ore la catedra, deci pot spune ca mai cochetez cu meseria de profesor. Un profesor la inceput este incadrat undeva la 1000 ron, cu ceva sporuri ajunge sa ia in mana aceiasi bani. Mai se pot face mici pupaturi in c x r la direcxtor si sa ai pe undeva la o norma jumate, dar asta se face mai rar si in general la profesorii mai in varsta. Oricum e ciudat ca un profesor debutant sa ia 10 mil si unul cu experienta de trei ori mai mult.
Skip ads

• Gabi.B.HD

• Mesaje scrise: 3,437
  • Masina: Astra 2011 A16XER
  • Cont inregistrat: 15 Mai 2007

• Mesaj Privat
Nu o sa se dea si asta pentru ca romanica este guvernata prin ordonante si nu prin legi, intelegandu-se aici faptul ca guvernul razgandeanu va da o ordonanta prin care va amana pana la pastele cailor aplicarea legii.
Perceptia ca dascalii castiga mult este falsa. Si eu am sotia in invatamant iar in vara asta a dat gradul 2 si abia a trecut de pragul celor 1000 de lei.
  • ddf

• Mesaje scrise: 1,343
  • Masina: Corsa 2003 z12xe
  • Cont inregistrat: 01 Apr 2007

• Mesaj Privat
Guvernantii astia sunt niste incompetenti : au ajuns sa dezbine o tara intreaga pe tema asta . Mai acu cateva zile vazusem pe IRealitatea un reportaj in care scria mare de tot : Salariu unui profesor 2800 Euro. Aiureli , baliverne .Sotia lucreaza in invatamant , are gradul didactic I, peste 10 ani vechime , dirigentie si ia 12 mil in mana ! Iar mincinosii astia de reporteri spun numai aiureli , nici maca nu se informeaza. Dar de ce alte categorii de bugetari au si 30 de mil ?
  • indy

• Mesaje scrise: 1,087
  • Masina: Astra 2007 Z17DTL
  • Cont inregistrat: 22 Feb 2007

• Mesaj Privat
1-sunt de acord ca profesorii (si medicii si alte categorii de bugetari) sunt platiti insuficient
2-cresterea se poate face DOAR ca urmare a cresterii normale si firesti a economiei (nu e cazul) sau daca se ia din alta parte de la buget (de la aparare de exemplu); in rest, fara sustenabilitate, orice crestere de-asta genereaza HAOS
  • ludi_f

• Mesaje scrise: 363
  • Masina: Astra 2007 Z13DTH
  • Cont inregistrat: 17 Jul 2007

• Mesaj Privat
Dar ce parere aveti despre diferenta ENORMA intre salariile profesorilor din preuniversitar si cei din universitar? Adica cel cu gradul I, vechime, sporuri ajunge pe la 2000 ron iar profesorul universitar are si 5000 ron si mai mult? Ziceau de Ecaterina Andronescu - ea ajunge la 15000 ron cu marirea asta de 50% - undeva la nu stiu ce post.
Explicatia mea: toti bazatii sunt profesori universitari. In parlamentul ala de adormiti nu stiu daca exista un profesor preuniversitar, in shimb universitari....gramada. Deci, intr-o tara de rahat, e normal ca ei sa isi voteze mariri peste mariri, fiecare sa traga la spuza lui.
Nu cred ca se va acorda marirea (desi as vrea) din cauza de politica - guvernantii sunt incapabili sa faca un lucru bun pana la capat.
  • DB77AAA

• Mesaj Privat
Se pare ca fondurile alocate ministerului invatamantului nu au fost cheltuite nici pe jumatate, dar banii se intorc inapoi la buget, in loc sa se foloseasca la cresterea salarilor.
Pana acum la voturi este 0 pentru da, nici macar eu nu mai am speranta.
  • krashy22

• Mesaje scrise: 1,202
  • Masina: Vectra 2000 x20dth
  • Cont inregistrat: 25 Jun 2007

• Mesaj Privat
mai bine decat sa le dea la profesori 50%, da cate puntin la fiecare minister in parte in functie de nevoi. eu lucrez in aparare sunt sfoer si de 3 ani merg pe acelasi salariu(700 ron) la care se adauga ore suplimentare(150 ron) si norma de hrana(350 ron) in plus ca avem si niste cazaturi de masini ce se strica din ora in ora . mai peste tot s-au marit salariile in schimb la aparare nu prea. asta este tara nu ma mai uimeste nimic din ce fac burtosii astia care o conduc .
  • D@ny

• Mesaje scrise: 369
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 28 Jun 2007

• Mesaj Privat
Nu prea stiu,si nici nu-s prea in masura sa dau sfaturi...
Eu sunt elev, dar parerea mea e ca pt un profesor e cam putin 1000 RON/luna.(saracii profi cate trebuie sa suporte din partea noastra, mai ales ca nu suntem tocmai cuminti)
Daca medicilor de familie le-au marit salarile cu 100%(adica dublate!), de ce n-ar mari si profilor cu 50% ?
  • iulius

• Mesaje scrise: 1,798
  • Masina: Insignia 2019
  • Cont inregistrat: 09 Jun 2004

• Mesaj Privat
La ce iese acum din scoala..., cum se descurca toti sa faca rost de diplome..., citi analfabeti si-au luat doctorate...nu prea vad de ce sa le mareasca salariile profesorilor. Invatamintul nostru continua sa produca "DACIA 1300" dar vor sa fie platiti ca si cum ar produce "MERCEDES". Nu sunt de acord
  • deleted-5946

• Mesaje scrise: 1,737
  • Cont inregistrat: 13 Mai 2007

• Mesaj Privat
As fi de acord sa se mareasca salariile profesorilor ce merita DOAR!.

Adica sa se testeze periodic abilitatiile fiecaruia.
Trebuie sa recunoastem ca tot mai multi profesori revin din facultatiile fara frecventa sau in cadrul caruia informatia e mai putin importanta decat taxa de scolarizare.
  • pif

• Mesaje scrise: 1,312
  • Masina: Vectra 2001 z18xe
  • Cont inregistrat: 04 Nov 2004

• Mesaj Privat
Personal nu am nimic cu profesorii dar nu cred ca marirea se va acorda, mai ales ca si alte categorii de bugetari se zbat de mult timp pentru astfel de mariri si nu de 50% mai mici si nu se acorda. Daca se va da profesorilor 50% atunci or sa iasa si alte categori in strada si or sa ameninte cu greva. Cred ca o marire cu 20% era justificata si acordata si nu red ca se iscau atatea discutii. In concluzie am votat NU.
  • DB77AAA

• Mesaj Privat
Intrebarea mea era daca voi credeti ca se aproba, nu daca sunteti deacord.
Legea e deja votata, trebui aprobata de Basescu si pusa in aplicare.
  • lupu_sandu

• Mesaje scrise: 599
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 25 Aug 2007

• Mesaj Privat
Nu cred ca se aproba.
  • Tzepozzz

• Mesaje scrise: 795
  • Masina: Astra 2001 Y 17DT
  • Cont inregistrat: 06 Sep 2007

• Mesaj Privat
si eu tot NU am votat....pronosticul meu 15 % maxim
  • schmitz

• Mesaje scrise: 38
  • Masina: Astra 2006 Z14XEP
  • Cont inregistrat: 23 Sep 2006

• Mesaj Privat
Nu sunt de acord cu asa ceva. Invatamantul la noi e de toata jena. Dupa ce platesc o gramada de impozit mai dau bani si pe pregatiri in particular ca sa se prinda ceva de odrasla (si credeti-ma, nu odrasla e de vina). Profesorii nu-si fac treaba la ore, calitatile lor vazandu-se doar la pregatirile particulare. Asa ca nu prea i-as plange. Eu lucrez la o multinationala de dimineata pana seara si maririle mele de salar de la an la an sunt in jur de 4% in conditiile in care la evaluari sunt catalogat la "peste asteptari". Unde nu mi-ar da si mie cineva 50% marire? Profesorii muncesc in medie 6 ore pe zi, vacantele sunt vacante, atentii, atentii etc.
  • ovidium

• Mesaje scrise: 1,016
  • Masina: Astra 2001 Z16SE
  • Cont inregistrat: 05 Jan 2006

• Mesaj Privat
Off topic
@schmitz
daca n-ai fi din Bacau as zice ca lucram la aceeasi multinationala Smile
Ai draq si mie tot 4% anu asta... Sad

On:
Nu cred ca se va aplica legea
  • schmitz

• Mesaj Privat
Off topic. Sunt din Bacau, dar lucrez in Ploiesti.
  • gabonne

• Mesaje scrise: 1,293
  • Masina: Vectra 1993 1.7TD
  • Cont inregistrat: 11 Sep 2006

• Mesaj Privat
@schmitz: te inseli daca crezi ca un cadru didactic nu lucreaza decat cat este in unitatea de invatamant; sotia lucreaza in invatamant si crede-ma ca zilnic mai are si acasa de lucru 2-3 ore
desi imi doresc ca aceasta marire sa se concretizeze, ma indoiesc ca va fi aplicata Sad
  • ovidium

• Mesaje scrise: 1,016
  • Masina: Astra 2001 Z16SE
  • Cont inregistrat: 05 Jan 2006

• Mesaj Privat
No shit! Hai ca-i misto!
La ce plurinationala? Smile

Scuzati off-topicul!
  • schmitz

• Mesaj Privat
@gabonne - nu cred ca toti profesorii sunt constiinciosi ca si sotia ta. Sunt sigur ca unul dintre cei care merita marirea ar fi intr-adevar ea. Din pacate alte mii de profesori care putoresc pe banii mei ar beneficia de aceasta marire, si din acest motiv nu sunt de acord cu ea, sau cel putin nu in aceasta forma. Cred ca ar trebui diferentiata putin in functie de rezultatele fiecaruia. Nu cred ca sotiei tale i-ar pica bine ca si colegul ei puturos sa aiba parte de acelasi salar ca si al ei.

@ovidium - n-am sa spun public (si poate nici in PM) - desi sunt aproape convins ca lucram la aceeasi "uninationala" Smile)
Skip ads

1. Home
  2. Discuții generale

Chestionar

O sa se mareasca salariile personalului din invatamant cu 50% ?
DA 14%
NU 85%
136 voturi

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR