bisisica
- Mesaje scrise: 5
- Masina: Astra 2003
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 10 Mai 2005
- Mesaj Privat
am o intrebare..am un opel astra cu abs...miam schimbat placutzele de frana....care sunt produse in Anglia. mia schimbat mecanicu placutzele( parea cam incompetent tipu') si dupa doua zile tot tine frana cand apas de mai multe ori ca sa tina. aer nu cred ca are si lichid de frana am. ori trebuie sa mai astept pana se aseaza placutzele ori mia pus ala placutzele rau?
- cristian_wushu
- *
- 27 mesaje
- din 06 Oct 2005
- Vectra 1995 x16sz
- Bucuresti
cristian_wushu
- Mesaje scrise: 27
- Masina: Vectra 1995 x16sz
- Cont inregistrat: 06 Oct 2005
- Mesaj Privat
- balog
- **
- 198 mesaje
- din 24 Jul 2005
balog
- Mesaje scrise: 198
- Cont inregistrat: 24 Jul 2005
- Mesaj Privat
Daca trebuie sa apesi de mai multe ori ca sa tina frina inseamna ca sigur ai probleme la sistemul de frinare -nu are legatura cu placutele de frina.
Fi mai explicit cum adica ''tine frina cind apesi de mai multe ori ca sa tina''. Adica nu tine iar dupa ce apesi de mai multe ori se blocheaza pe frinare. Daca asa patesti inseamna ca ti se blocheaza pistonasele de la etriere, desfa-le si curatale probabil garniturile antimizerie sunt sparte.
- Verifica racordurile flexibile de frina daca nu cumva sunt imbatrinite (fisuri mici in cauciuc).
- Aeriseste instalatia.
- Daca niciuna din cele zise mai sus nu au avut efect si pedala este elastica si frina nu tine schimba lichidul de frina din instalatie probabil e contaminat sau inbatrinit.
Nu se lasa capacul de la pompa de frina desfacut pentru ca lichidul absoarbe umezeala din aer si devine neeficient.
Fi mai explicit cum adica ''tine frina cind apesi de mai multe ori ca sa tina''. Adica nu tine iar dupa ce apesi de mai multe ori se blocheaza pe frinare. Daca asa patesti inseamna ca ti se blocheaza pistonasele de la etriere, desfa-le si curatale probabil garniturile antimizerie sunt sparte.
- Verifica racordurile flexibile de frina daca nu cumva sunt imbatrinite (fisuri mici in cauciuc).
- Aeriseste instalatia.
- Daca niciuna din cele zise mai sus nu au avut efect si pedala este elastica si frina nu tine schimba lichidul de frina din instalatie probabil e contaminat sau inbatrinit.
Nu se lasa capacul de la pompa de frina desfacut pentru ca lichidul absoarbe umezeala din aer si devine neeficient.
- Corneliu Panait
- **
- 268 mesaje
- din 25 Nov 2004
- Zafira 2003 Z18XE
- Constanta
Corneliu Panait
- Mesaje scrise: 268
- Masina: Zafira 2003 Z18XE
- Cont inregistrat: 25 Nov 2004
- Mesaj Privat