Partea interesanta si balciul acum incep: parcarea are o mica inclinatie iar masina ei (opel corsa c) a alunecat incet spre seat (altea) oprindu-se fix in placuta lui de inmatriculare.
Se da nenea jos din masina, ii bate ii geam si o atentioneaza ca l-a lovit. Ea coboara...se uita...nu vede nimic grav si isi vede de treaba. Intre timp ajung si eu in parcare (intamplator) si asist la afirmatiile "distinsului vecin" - "domnisoara...ai casco? ca daca nu ai mie RCA-ul tau nu-mi repara masina...ca e masina de 28.000 Eur si numai bara asta ma costa 2000 Eur sa o repar" ... "domnisoara eu zic sa o rezolvam altfel ca daca mergem la politie iti ia permisul" ... masina mea era intacta...pana sa intri tu in mine acum" etc.
Acum intru si eu in peisaj: dau tarcoale...ma uit la corsa, ma uit la seat si nu imi puteam imagina cum de s-a putut zgaria bara in halul ala in conditiile in care bara lui era zgariata adanc jos de tot pe centru iar bara din spate a corsei nu avea absolut nimic. Nenea sustinea sus si tare ca ea a zgariat-o si am inceput masuratorile. Am luat niste coli de hartie, le-am facut sul si am incput sa masor distanta de la asfalt pana la zgarietura lui si apoi pana la bara spate a corsei: diferenta ~10-12 cm...deci practic imposibil sa il fi atins ea si mai ales sa ii faca o zgarietura atat de adanca. In plus, bara fata de la seat era in mai multe locuri zgariata, jos mai mult ca sigur luase vreo bordura iar placuta de inmatriculare era sifonata rau. Amabilul vecin nici nu vroia sa se uite la ce masuram eu si o tot tinea pe-a lui ca el merge la politie.
Buuuunnn...hai la politie zic (increzator fiind ca nenea agent constatator isi va da seama ca e practic imposibil sa lovesti masina in acel punct din cauza diferentei de inaltime a barelor)
Acum incepe cel de-al doilea balci: ajungem la politie, eu eram atat de indignat de tupeul aluia care pentru prostia lui isi gasise tzap ispasitor si ii umpleam frigiderul aluia fara sa stiu ca ma aude nevasta-sa. Si de aici un intreg scandal cu injurii (numai din partea mea) cu vreo 4-5 politisti spectatori plus altii care venisera cu avarii.
In fine...s-au mai linistit apele pana a venit nenea agent sa constate (pt cei din sect 5 care au avut incidente si au mers la candiano popescu- stimatul domn Calota - sa va feriti de el si de prostia lui) . Se uita el cu lanterna la seat, si incepe sa insire pe foaie: bara sparta, bandou zgariat, capota zgariata, placuta inmatriculare lovita 😶 si toate astea doar ca s-a proptit corsa in ea. Eu am intervenit repede sa ii atrag atentia gaborului ca e practic imposibil sa loveasca bara jos si sa ii spun ca numarul era deja lovit-dupa cum a recunoscut si "vecinul amabil". In secunda urmatoare am fost expediat de "mult prea stimatul gabor imputit calota" pe motiv ca nu sunt eu implicat asa ca sa tac 😠 . Am insistat din nou sa punem seat-ul in spatele corsei sa face proba...sa vada prostii ca e imposibil sa se intample asa...nici pe capota nici pe bara, dar fara rezultat. Constata si la corsa o zgarietura f mica deasupra placutei pe bara (locul in care a lovit placuta lui) si atat.
Deznodamantul e simplu: idiotul ala de vecin "care ma ruga sa il respect ca el e director samd" a plecat multumit si fericit ca isi repara propriile lovituri pe asigurarea prietenei mele iar prietena mea s-a ales cu 2 puncte penalizare si 4 de amenda (200Ron).Dupa toate astea am dat buzna peste gabor in birou sa imi zica si mie numele ca sa pot face o contestatie legata de modul cum constata el avariile. Gaborul ranjea ca un dobitoc si imi zice pe un ton de zeflemea: calota..."scrie si in piept!".calota si atat .
Ehh...acum e acum, m-am simtit umilit si nedreptatit de un dobitoc cu bani care se coboara la trucuri d-astea ieftine sa isi repare masina si de un gabor mult prea jegos si corupt (probabil cunostinta de-a aluia) care nu numai ca nu si-a facut treaba cum a trebuit dar a fost si sarcastic si zeflemist. Chiar nu stiu ce sa fac acum si cum sa procedez ...un lucru stiu sigur ca nu o sa vada ala copia de pe asigurare cat de curand, sau poate o sa i-o dau infipta in portiera intrun cui 😃
Atasez si poze sa va faceti o idee. din pacate nu am poze si cu calota ca sa va feriti de el.
In poze se poate vedea ca cea mai proeminenta parte a seat-ului e placuta de inmatriculare
![](http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/2013.clubopel.com/images/2013/blank.gif)
![](http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/2013.clubopel.com/images/2013/blank.gif)