viorelb
- Mesaje scrise: 92
- Masina: Astra 2001 Y17DT
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 07 Apr 2005
- Mesaj Privat
Pentru cei ce doresc sa faca concedii in Austria (si nu numai pentru ei), iata cateva sugestii de obiective de vizitat:
Ghetarul de la Hintertux (3250m), urcare din 3 tronsoane de telecabina:
Solden si Pasul Timmelsjoch (iesire prin Italia):
Dorfgastein si Taxenbach (cheile Kitzlochklamm):
Urmeaza si alte obiective in curand...
Ghetarul de la Hintertux (3250m), urcare din 3 tronsoane de telecabina:
Solden si Pasul Timmelsjoch (iesire prin Italia):
Dorfgastein si Taxenbach (cheile Kitzlochklamm):
Urmeaza si alte obiective in curand...
- octav_bz
- 1,047 mesaje
- din 17 Jun 2005
- Astra 2009 A17DTR
- Buzau
octav_bz
- Mesaje scrise: 1,047
- Masina: Astra 2009 A17DTR
- Cont inregistrat: 17 Jun 2005
- Mesaj Privat
- dady_vale
- 893 mesaje
- din 03 Feb 2006
- Astra 2007 Z16xp1
- Brasov
dady_vale
- Mesaje scrise: 893
- Masina: Astra 2007 Z16xp1
- Cont inregistrat: 03 Feb 2006
- Mesaj Privat
viorelb
- Mesaj Privat
Inainte de a mai pune niste poze (scuze dar nu am foarte mult timp liber ca sa le micsorez de la 12Mp si sa le fac upload pentru voi) va dau cateva sugestii pentru un concediu reusit in Austria.
Cea mai buna metoda este de a lua cazare pe cate o saptamana intr-un singur loc si de acolo se pot vizita imprejurimile pe o raza destul de mare, maxim 2-300 km pe zi. E cel mai odihnitor. Nu va luati cazare intr-o fundatura de drum ci undeva cu acces rapid la drumurile principale (autostrazi, drumuri expres). Cazarea costa intre 20-24 euro cu mic dejun si 32-42 de euro cu demipensiune de persoana in regim de 3 stele. Este mai proasta ideea de a sta cate o singura noapte intr-un singur loc, multi hotelieri prefera sederi de minim 3-7 zile si atunci ofera preturi bune, plus ca se pierde mult timp cu "mutatul cu cortul" in loc de a face turism. Cel mai bine este sa luati harta sau internetul in brate, va stabiliti o locatie din care puteti vizita multe locuri frumoase sau puteti pur si simplu sa stati cu burta la soare daca n-aveti chef de drumetii. Daca nu vreti sa apelati la o agentie puteti suna direct la hotelul vizat sau sa confirmati rezervarile pe e-mail, multi sunt foarte receptivi si nici macar nu cer garantii cu carte de credit.
De exemplu anul acesta am stat o saptamana la Oberau (langa Worgl) si apoi o saptamana la Rauris (intre Zell am See si Bad Gastein). Locatii bune sunt si la Salbach, Arlberg, Abtenau, Wagrain, Mayrhofen, Fusch, Imst, Pertisau si lista poate continua. Puteti deschide Google Maps si vedeti acolo pe unde vin acestea.
Dati o cautare pe net dupa "ubernachtung -numele localitatii-" si nu se poate sa nu gasiti cazare. ATENTIE ! Iarna este mai dificil de gasit cazare din cauza multimii de schiori care dau navala, deci rezervati din timp.
Pentru cei mai comozi sau cu bani suficienti apelati cu incredere la agentiile Eximtur sau Edelweiss Travel. Eu am luat cazari si prin agentii si prin rezervari direct la hotel.
Pentru zona Salzburg exista Salzburgerland Card, pentru 6 sau 12 zile (39 respectiv 49 euro) cu care puteti folosi o multime de telecabine fara a mai plati altceva. Altfel o urcare+coborare cu telecabina e intre 6 si 21 de euro de persoana, dar poate fi si de 49 euro (asta la Zugspitze).
Deci, in curand alte amanunte si alte poze.
Cea mai buna metoda este de a lua cazare pe cate o saptamana intr-un singur loc si de acolo se pot vizita imprejurimile pe o raza destul de mare, maxim 2-300 km pe zi. E cel mai odihnitor. Nu va luati cazare intr-o fundatura de drum ci undeva cu acces rapid la drumurile principale (autostrazi, drumuri expres). Cazarea costa intre 20-24 euro cu mic dejun si 32-42 de euro cu demipensiune de persoana in regim de 3 stele. Este mai proasta ideea de a sta cate o singura noapte intr-un singur loc, multi hotelieri prefera sederi de minim 3-7 zile si atunci ofera preturi bune, plus ca se pierde mult timp cu "mutatul cu cortul" in loc de a face turism. Cel mai bine este sa luati harta sau internetul in brate, va stabiliti o locatie din care puteti vizita multe locuri frumoase sau puteti pur si simplu sa stati cu burta la soare daca n-aveti chef de drumetii. Daca nu vreti sa apelati la o agentie puteti suna direct la hotelul vizat sau sa confirmati rezervarile pe e-mail, multi sunt foarte receptivi si nici macar nu cer garantii cu carte de credit.
De exemplu anul acesta am stat o saptamana la Oberau (langa Worgl) si apoi o saptamana la Rauris (intre Zell am See si Bad Gastein). Locatii bune sunt si la Salbach, Arlberg, Abtenau, Wagrain, Mayrhofen, Fusch, Imst, Pertisau si lista poate continua. Puteti deschide Google Maps si vedeti acolo pe unde vin acestea.
Dati o cautare pe net dupa "ubernachtung -numele localitatii-" si nu se poate sa nu gasiti cazare. ATENTIE ! Iarna este mai dificil de gasit cazare din cauza multimii de schiori care dau navala, deci rezervati din timp.
Pentru cei mai comozi sau cu bani suficienti apelati cu incredere la agentiile Eximtur sau Edelweiss Travel. Eu am luat cazari si prin agentii si prin rezervari direct la hotel.
Pentru zona Salzburg exista Salzburgerland Card, pentru 6 sau 12 zile (39 respectiv 49 euro) cu care puteti folosi o multime de telecabine fara a mai plati altceva. Altfel o urcare+coborare cu telecabina e intre 6 si 21 de euro de persoana, dar poate fi si de 49 euro (asta la Zugspitze).
Deci, in curand alte amanunte si alte poze.
- dady_vale
- 893 mesaje
- din 03 Feb 2006
- Astra 2007 Z16xp1
- Brasov
dady_vale
- Mesaj Privat
viorelb
- Mesaj Privat
viorelb
- Mesaj Privat
- thrill
- 860 mesaje
- din 29 Jul 2008
- Vectra 2003 z18xe
- Constanta
thrill
- Mesaje scrise: 860
- Masina: Vectra 2003 z18xe
- Cont inregistrat: 29 Jul 2008
- Mesaj Privat
- octav_bz
- 1,047 mesaje
- din 17 Jun 2005
- Astra 2009 A17DTR
- Buzau
octav_bz
- Mesaje scrise: 1,047
- Masina: Astra 2009 A17DTR
- Cont inregistrat: 17 Jun 2005
- Mesaj Privat
- dady_vale
- 893 mesaje
- din 03 Feb 2006
- Astra 2007 Z16xp1
- Brasov
dady_vale
- Mesaj Privat
- likehell23
- **
- 134 mesaje
- din 15 Sep 2008
- Vectra 2003 Y22DTR
- Galati
likehell23
- Mesaje scrise: 134
- Masina: Vectra 2003 Y22DTR
- Cont inregistrat: 15 Sep 2008
- Mesaj Privat
viorelb
- Mesaj Privat
Sa facem un calcul: maxim 500 euro 1 saptamana cazare 3 stele cu demipensiune pentru 2 persoane, 2-300 euro combustibil (depinde de consumul masinii si de traseele alese), 80 euro cazari pe drum, 26 euro vignete, 400 de euro bani de cheltuit. TOTAL= 1200-1300 euro, adica maxim 4900 RON la cursul de azi. E bine sa mai ai 300 de euro in plus in buzunar pentru situatii neprevazute. Distractie placuta !
- danutz22
- **
- 189 mesaje
- din 27 Jun 2008
- Signum 2005 Z19DTH
- Brasov
danutz22
- Mesaje scrise: 189
- Masina: Signum 2005 Z19DTH
- Cont inregistrat: 27 Jun 2008
- Mesaj Privat
Viorel... tot respectul si toata admiratia pt ce ai facut... BRAVOS!
Si eu, ca si daddy_vale sunt inebunit dupa peisajele montane...(mai ales ale Austriei). Ceva de vis...eu la iarna vreau sa merg la ski pe undeva prin Austria, dar la vara clar, acelea sunt locurile in care vreau sa ajung.
Am fost si eu acum 2 veri prin Europa cu niste prieteni si am ramas extrem de impresionat de paisajele dintre Coasta de Azur si Italia... voi reveni cu poze (ceva de vis - stanga munte si nori si ceata si dreapta marea calma si cer senin)
Numai bine!
Si eu, ca si daddy_vale sunt inebunit dupa peisajele montane...(mai ales ale Austriei). Ceva de vis...eu la iarna vreau sa merg la ski pe undeva prin Austria, dar la vara clar, acelea sunt locurile in care vreau sa ajung.
Am fost si eu acum 2 veri prin Europa cu niste prieteni si am ramas extrem de impresionat de paisajele dintre Coasta de Azur si Italia... voi reveni cu poze (ceva de vis - stanga munte si nori si ceata si dreapta marea calma si cer senin)
Numai bine!
- frumushel
- **
- 329 mesaje
- din 02 Oct 2008
- Astra 2008 Z14XEP
- Braila
frumushel
- Mesaje scrise: 329
- Masina: Astra 2008 Z14XEP
- Cont inregistrat: 02 Oct 2008
- Mesaj Privat
in primul rand te felicit ptr alegerea facuta (Austria) si in al doilea rand pentru detaliile si pozele pe care ni le-ai dat.
Singurul oras care l-am vizitat din Austria este chiar capitala,Viena.Am zis ca nu exista oras mai frumos ca Viena.Am vizitat ulterior Parisul,Atena si Bruxells si vreau sa va spun ca tot la aceiasi concluzie am ajuns.
Dar acum,dupa ce am vazut pozele facute de viorelb vreau sa va spun ca imi doresc sa vad si partea ce tine de "Mama Natura" a austrieii nu numai civilizatia urbana.
felicitari inca o data
Singurul oras care l-am vizitat din Austria este chiar capitala,Viena.Am zis ca nu exista oras mai frumos ca Viena.Am vizitat ulterior Parisul,Atena si Bruxells si vreau sa va spun ca tot la aceiasi concluzie am ajuns.
Dar acum,dupa ce am vazut pozele facute de viorelb vreau sa va spun ca imi doresc sa vad si partea ce tine de "Mama Natura" a austrieii nu numai civilizatia urbana.
felicitari inca o data
- deleted-22328
- **
- 125 mesaje
- din 02 Sep 2008
deleted-22328
- Mesaje scrise: 125
- Cont inregistrat: 02 Sep 2008
- Mesaj Privat
Sandor84
- Mesaje scrise: 9
- Masina: Corsa 2013 A14XER
- Cont inregistrat: 04 Jan 2009
- Mesaj Privat
wolferin0
- Mesaje scrise: 16
- Masina: Corsa 2009 B14XEL
- Cont inregistrat: 08 Jul 2007
- Mesaj Privat
In Septembrie 2008 am fost in Austria si am retinut locuri de cazare pe internet. 10 euro/persoana/zi + 25 curatenia finala + 0,14 /Kw.
Pentru 4 persoane X 5 zile (4 nopti) total 192 euro. Micul dejun 3,5/zi.
Este vorba despre o pensiune tip ferma turistica, dar cu dotarile si curatenia specifice nemtilor, la 50 km de Viena, distanta pe care o parcurgi in maxim 40 minute pe autostrazile lor.
Zona superba de munte, dar nu pentru ski, pentru ca este deschis doar in sezonul cald.
Daca va intereseaza este vorba despre :
Ms Gertrude Gruber ,Schrattenbach 5
2733 Grünbach am Schneeberg, Austria
Tel.: +43(2637)3300 ,Tel.: +43(699)10232555
Fax: +43(2637)3300 , E-Mail: ferienhof.gruber@aon.at
WWW: http://www.tiscover.at/ferienhof.gruber.
Sper sa revin in curand cu cateva imagini din Viena si informatii folositoare.
Pentru 4 persoane X 5 zile (4 nopti) total 192 euro. Micul dejun 3,5/zi.
Este vorba despre o pensiune tip ferma turistica, dar cu dotarile si curatenia specifice nemtilor, la 50 km de Viena, distanta pe care o parcurgi in maxim 40 minute pe autostrazile lor.
Zona superba de munte, dar nu pentru ski, pentru ca este deschis doar in sezonul cald.
Daca va intereseaza este vorba despre :
Ms Gertrude Gruber ,Schrattenbach 5
2733 Grünbach am Schneeberg, Austria
Tel.: +43(2637)3300 ,Tel.: +43(699)10232555
Fax: +43(2637)3300 , E-Mail: ferienhof.gruber@aon.at
WWW: http://www.tiscover.at/ferienhof.gruber.
Sper sa revin in curand cu cateva imagini din Viena si informatii folositoare.
- mishu_b
- 1,669 mesaje
- din 16 Jul 2007
- Astra 2000 Y20DTH
- Prahova
mishu_b
- Mesaje scrise: 1,669
- Masina: Astra 2000 Y20DTH
- Cont inregistrat: 16 Jul 2007
- Mesaj Privat
- d3c3n3u