popi
- Mesaje scrise: 28
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 04 Nov 2006
- Mesaj Privat
- f1specialfx
- 610 mesaje
- din 23 Nov 2006
- Corsa 1.4 90HP
- Bucuresti
f1specialfx
- Mesaje scrise: 610
- Masina: Corsa 1.4 90HP
- Cont inregistrat: 23 Nov 2006
- Mesaj Privat
- Corsafuhrer
- 869 mesaje
- din 26 Mai 2006
- Corsa 2003 Y17DT
- Bucuresti
Corsafuhrer
- Mesaje scrise: 869
- Masina: Corsa 2003 Y17DT
- Cont inregistrat: 26 Mai 2006
- Mesaj Privat
- f1specialfx
- 610 mesaje
- din 23 Nov 2006
- Corsa 1.4 90HP
- Bucuresti
f1specialfx
- Mesaje scrise: 610
- Masina: Corsa 1.4 90HP
- Cont inregistrat: 23 Nov 2006
- Mesaj Privat
smorc23
- Mesaje scrise: 6
- Masina:
- Cont inregistrat: 24 Jan 2007
- Mesaj Privat
popi
- Mesaj Privat
Triunghiurile de presemnalizare auto sunt reglementate de Regulamentul nr.27 CEE-ONU (Comisia Economica pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite). Din punct de vedere tehnic, acest tip de produs poate fi comercializat legal daca dispune de Comunicare de omologare internationala acordata de oricare dintre autoritatile administrative din tarile semnatare ale Acordului de la Geneva din 1958. Un triunghi de presemnalizare omologat international poate fi recunoscut dupa marca de omologare, reprezentata de litera E si codul tarii care a acordat omologarea încadrate într-un cerc, precum si o serie de identificare.
În România trusele sanitare auto sunt reglementate de Ordinul Ministerului Sanatatii nr.623/1999. Conform art.2 din O.M.S. nr.623/1999, punerea pe piata a trusei sanitare auto se autorizeaza pentru fiecare furnizor în parte.
În România stingatoarele sunt reglementate de Legea nr. 307/2006 privind apararea împotriva incendiilor. Conform art.50 din Legea nr. 307/2006, punerea pe piata a acestui tip de produs se face pe baza evaluarii conformitatii fata de reglementarile Inspectoratului General al Corpului Pompierilor, pe baza Metodologei de certificare a conformitatii aprobata prin Ordin al Ministerului Administratiei si Internelor.
Din punctul de vedere al RAR, conform art.1 alin.8 din Ordonanta Guvernului nr.34/2005, aprobata prin Legea nr.375/2005, de la data aderarii României la U.E. produsele fabricate si comercializate legal în tari membre ale U.E., altele decît România, care nu fac parte dintr-un sistem sau echipament care este reglementat printr-o directiva/printr-un regulament a/al Uniunii Europene sau printr-un regulament CEE–ONU (cazul truselor sanitare auto si stingatoarelor), sunt exceptate de la obligativitatea omologarii RAR în vederea introducerii pe piata, daca acestea furnizeaza un nivel echivalent de protectie a sigurantei circulatiei sau de protectie a mediului în raport cu cerintele nationale de introducere pe piata, nivel demonstrabil pe baza unor documente oficiale.
Pentru vestele reflectorizante nu exista reglementari nationale/internationale privitoare la conditii tehnice de introducere pe piata. În România acest produs este obligatoriu numai la vehicule peste 3,5 tone.
În România trusele sanitare auto sunt reglementate de Ordinul Ministerului Sanatatii nr.623/1999. Conform art.2 din O.M.S. nr.623/1999, punerea pe piata a trusei sanitare auto se autorizeaza pentru fiecare furnizor în parte.
În România stingatoarele sunt reglementate de Legea nr. 307/2006 privind apararea împotriva incendiilor. Conform art.50 din Legea nr. 307/2006, punerea pe piata a acestui tip de produs se face pe baza evaluarii conformitatii fata de reglementarile Inspectoratului General al Corpului Pompierilor, pe baza Metodologei de certificare a conformitatii aprobata prin Ordin al Ministerului Administratiei si Internelor.
Din punctul de vedere al RAR, conform art.1 alin.8 din Ordonanta Guvernului nr.34/2005, aprobata prin Legea nr.375/2005, de la data aderarii României la U.E. produsele fabricate si comercializate legal în tari membre ale U.E., altele decît România, care nu fac parte dintr-un sistem sau echipament care este reglementat printr-o directiva/printr-un regulament a/al Uniunii Europene sau printr-un regulament CEE–ONU (cazul truselor sanitare auto si stingatoarelor), sunt exceptate de la obligativitatea omologarii RAR în vederea introducerii pe piata, daca acestea furnizeaza un nivel echivalent de protectie a sigurantei circulatiei sau de protectie a mediului în raport cu cerintele nationale de introducere pe piata, nivel demonstrabil pe baza unor documente oficiale.
Pentru vestele reflectorizante nu exista reglementari nationale/internationale privitoare la conditii tehnice de introducere pe piata. În România acest produs este obligatoriu numai la vehicule peste 3,5 tone.
popi
- Mesaj Privat
vioara80
- Mesaje scrise: 7
- Masina: Corsa 2008
- Cont inregistrat: 09 Aug 2008
- Mesaj Privat
vioara80
- Mesaj Privat
- StefanTolos
- 4,220 mesaje
- din 23 Nov 2007
- Corsa 2018 B12XER
- Constanta
StefanTolos
- Mesaje scrise: 4,220
- Masina: Corsa 2018 B12XER
- Cont inregistrat: 23 Nov 2007
- Mesaj Privat
vioara80
- Mesaj Privat
- strutzzy
- **
- 236 mesaje
- din 19 Jul 2007
- Corsa 2008 Z14XEP
- Bucuresti
strutzzy
- Mesaje scrise: 236
- Masina: Corsa 2008 Z14XEP
- Cont inregistrat: 19 Jul 2007
- Mesaj Privat
Ce protectie la capota? Daca te referi la paturica aia de pe interiorul capotei, aia vine numai la diesel.
Trusa si stingatorul nu vin in standard. La tine in contractul pe care l-ai facut cu dealerul nu scrie asta? Daca ai negociat cu dealerul sa iti vina trebuiau sa le ai trecute in contract. Deci intrebarea este: le ai trecute in contract sau nu?
Trusa si stingatorul nu vin in standard. La tine in contractul pe care l-ai facut cu dealerul nu scrie asta? Daca ai negociat cu dealerul sa iti vina trebuiau sa le ai trecute in contract. Deci intrebarea este: le ai trecute in contract sau nu?
- ceribros
- 520 mesaje
- din 07 Mar 2008
- Corsa 2008
- Bucuresti
ceribros
- Mesaje scrise: 520
- Cont inregistrat: 07 Mar 2008
- Mesaj Privat
Eu le-am cerut, la un 1.3 dar daca nu le cerean eu cred ca nu imi dadeau. Dar stai linistit ca oricum nu iti dau originale, mie nici covorase originale nu mi-au dat, mi-au dat niste jeguri Pufi pe care le-am schimbat cu prima ocazie. Eu stiu ca orice masina trebuie sa vina cu trusa si triunghi, sa zicem ca daca pleci de la dealer cu masina si ai un accident sau iti ia foc ce faci vi cu stingatorul si trusa de acasa? Asta nu cred ca trebuie specificat in contract si e chestie de legislatie.
- Neouber
- 596 mesaje
- din 26 Nov 2007
- Corsa 2008 Z12XEP
- Timis
Neouber
- Mesaje scrise: 596
- Masina: Corsa 2008 Z12XEP
- Cont inregistrat: 26 Nov 2007
- Mesaj Privat
i0nutz83
- Mesaje scrise: 70
- Masina: Corsa Z12XEP
- Cont inregistrat: 14 Mar 2007
- Mesaj Privat
Asta e o problema care ar trebui sa se discute la inceput cu dealerul, pentru ca majoritatea ofera/sau ar trebui sa ofere acest pachet gratuit. La mine lucrurile au stat foarte simplu, mi s-a spus din momentul precomenzii ca trusa+triunghiurile+extinctorul+ covorasele sunt moca. Pe de alta parte, un consilier de vanzari de la o alta reprezentanta (nu Opel) mi-a povestit la o bere ca si la ei pachetul legislativ este gratuit, dar pentru ca lumea nu stie prefera sa procedeze in consecinta
- mihail.dragoi
- **
- 267 mesaje
- din 28 Mar 2007
- Astra 2010 2.0
- Bucuresti
mihail.dragoi
- Mesaje scrise: 267
- Masina: Astra 2010 2.0
- Cont inregistrat: 28 Mar 2007
- Mesaj Privat