Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Vectra
  • deleted-18718

• Mesaje scrise: 317
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 21 Mai 2008

• Mesaj Privat
Buna tuturor,
Sunt nou pe acest forum, motivul pt care m-am alaturat e ca in curand voi fii fericitul posesor al unui VECTRA C nou 1.8i - 140 cp, sper pana in data de 07.06.2008 cel putin asa am promisiune de la reperezentanta din Cluj, asi vrea sa stiu de la cei care detin un asemenea autoturism cum se comporta ,in oras ,afara, consum REAL, putere motor,etc. E model ELEGANCE, echiparea standard e destul de bogata, am adaugat numai park pilotul + culoarea neagra din optionale Cost total : 16.400 euro cip (19.500 ddp) sper ca merita acesti bani.
Skip ads

• DB77AAA

• Mesaje scrise: 6,682
  • Masina: Vectra 2005 Z19DTH 200CP
  • Cont inregistrat: 19 Jan 2007

• Mesaj Privat
Din punctul meu de vedere, vectra cu face lift(2006 incoa) este o masina foarte stralucita cu o tinuta exemplara, mai ales in varianta z18xer(140 cp) si z19dth(150 cp) si inainte de toate au un pret de achizitie / intretinere destul de potrivit.
Am condus ambele variante, mai mult pe cea de 1.8(are o ruda)
Cea de 1.8 pe care am mers, varianta coaja, are in plus o cutie esytronic, o cutie adaptabila la stilul de mers, fara nspemii de programe, are un consum mediu de 8.6, un consum foarte bun pentru puterea si gabaritul masinii si cel mai important lucru, puntea spate odata cu face-lift-ul este mult mai adaptata drumurilor noastre fata de varianta precedenta(nu mai e saltareata implicit sta mai bine pe drum), lucru care duce la mai bune performante in in utilizarea pe drumurile patriei (cine are vectra b si c1 stie despre ce vorbesc)
Ca minusuri, mi se pare mai slab calitativ interiorul comparativ cu a mea, dar acest lucru probail este din cauza variantei de echipare, cam ciudat in utilizare climatronicul(daca are), cotiera amplasata aiurea daca nu ai maini lungi, dar e bine ca se poate regla.
Cel mai mare minus la ea este folosirea manetei semnalului, nu mi se pare o idee foarte buna cum e conceput, necesitand o perioada mai mare de acomodare(fata de esytronic care ste mul mai usor de folosit inca de la inceput)
Personal as prefera varianta hatch, care mi se pare mie arata foarte bine.
  • deleted-18718

• Mesaj Privat
da,designul m-a cucerit si pe mine.tinuta de drum o cunosc si eu aprox.pt ca acum un an am avut un vectra C 2,0 dti 2004 Y20DTH ,101cp,dar acest model era destul de slabut la motor.sper ca acest motor pe benzina si 140cp va fi altceva (am inteles ca e ceva motorizare noua v v t,sau ceva de genul...). nu am avut sansa sa-l conduc pt ca nu era disponibil la drive-test.
As vrea sa stiu daca senzorii de parcare sunt fata-spate sau numai spate,pt ca cei de la reprezentanta nu au stiut sigur(ciudat...).
  • oltean_d

• Mesaje scrise: 36
  • Masina: Vectra 2008 1.8 140cp
  • Cont inregistrat: 24 Feb 2008

• Mesaj Privat
De vreo luna am si eu un vectra c elegance cu motor de 1.8 140CP. Motorul se comporta incantator pentru mine (eu venind de pe un logan). Despre consum este sa zicem rezonabil pentru un motor si o masina atat de mare. Consumul in oras (Brasov) este de aproximativ 11 litri, la un stil de condus cam mixt. Adica cateodata ma mai apuca si pe mine sa ii dau talpa la stop si cateodata o conduc ca un bosorog. In afara in jur de 6.5 la suta cu un stil de condus lejer cu viteza maxima de 140 km/h. In rest masina e minunata, o gramada de loc in ea, xenoanele daca ti le-ai pus fac toti banii, parktronicul e fata si spate si are un sistem inteligent adica cand te apropii de un obiect in fata piuie in difuzorul din fata si cand te apropii de un obstacol in spate piuie cel din spate. Un lucru nu-mi place aici nu se activeaza automat cand cobori sub 20km la ora trebuie sa-l activezi tu din buton. In general sunt multumit de masina.
Un singur lucru nu imi place scaunele. Nu reusesc nici cum sa imi gasesc o pozitie confortabila. Ma doare spatele mereu in masina.
Per ansamblu nu o sa fii dezamagit de masina. Eu am dat 22k euro pe ea asa ca tu ai prins-o cu discount frumos. Sa ai grija de ea si sa ai cat mai putine evenimente cu ea.
  • deleted-18718

• Mesaj Privat
multumesc pt lamurirea cu parktronicul.am profitat de aceasta oferta: Opel Vectra Elegance 1.8 140 CP de la 15.600 Euro fără TVA
- jante din aliaj uÅŸor 16"
- ESP (Electronic Stability Program)
- climatizare electronică duală
- geamuri electrice faţă şi spate
- proiectoare ceaţă
- sistem de spălare a farurilor prin presiune
- duze spălător parbriz încălzite
- senzor de ploaie
- scut motor
- volan îmbrăcat în piele
- comenzi audio pe volan
- radio cu CD player compatibil MP3 cu 7 difuzoare
- computer de board
- sistem automat de control al vitezei (tempomat)
- airbag-uri frontale, laterale şi cortină
- ABS
- tetiere active
- închidere centralizată cu telecomandă
- oglinzi acţionate electric şi încălzite
- scaune sport (combinaţie textil şi piele artificială) reglabile pe înălţime în 6 direcţii pentru şofer şi în 4 direcţii pentru pasager, suport lombar pentru şofer .

am ales culoarea neagra,cred ca vor arata bine xenoanele in aceasta combinatie.
vroiam sa mai intreb cum se aude muzica pt radio cu CD player compatibil MP3 cu 7 difuzoare .
  • deleted-18718

• Mesaj Privat
discount nu prea am obtinut, m-am tot rugat de dealer sa i-mi dea parktronicu cadou dar nu a vrut, oricum nu prea m-a interesat pt ca eu platesc pt masina doar pretul cip (16.400 euro) tva-ul find cadou de la un unchi care are o baga pe firma lui ,cit costa primele revizii ?
  • oltean_d

• Mesaj Privat
kzz a scris:
am ales culoarea neagra,cred ca vor arata bine xenoanele in aceasta combinatie.
vroiam sa mai intreb cum se aude muzica pt radio cu CD player compatibil MP3 cu 7 difuzoare .

Neagra cu xenoane nu da f bine si asta iti spun pt ca am si eu. Era mai frumoasa cu farurile normale le are toate cromate dar xenonul face toti banii. A si mai primesti si semnalizatoarele spate fumurii nu albe ca la cele fara xenon.
Cd playerul se aude rezonabil. Nu e ceva super dar e ok.
Te-ai invartit bine la pret. Eu am dat 22.000 cu tot cu tva si cam cu toate dotarile care se pot pune. Am obtinut vopseaua de la dealer. A si sa nu uit ceva maruntisuri, un set de presuri, stingatorul si trusa de prim ajutor (dar cred ca acestea oricum trebuia sa mi le dea).
  • deleted-18718

• Mesaj Privat
Apropo de setu de presuri, cand cautam masina, am fost si pe la Skoda, unde presurile se plateau cu 30 euro+tva, dupa ce dadeam o groaza de bani pe masina ma puneau sa platesc si presurile,stingatorul si trusa de prim ajutorse se plateu iara separat, am o parere foarte proasta despre asemenea lucruri. Puteam sa mai adaug si eu niste optionale ( incalzire in scaune, geam atermic , senzor lumina) si ajungeam si eu la 22.000 euro , probabil tu le ai toate astea, Ce nu stiu e modelu de jante 16" originale care o sa mi le puna pe masina, pt. ca nici asta nu mi le puteau arata cei de la reprezentanta
  • oltean_d

• Mesaj Privat
Setul de presuri de material (covorase) il primesti cu masina si e cadou de la opel. Adica asa vine masina cu covorase.
Iti dai seama ca jentile o sa fie cele mai ieftine adica cele in sapte spite plate. Arata chiar bine pe masina mea. Iata-le in poza.

• michelis

• Mesaje scrise: 1
  • Masina: Vectra 2008 Z18XER
  • Cont inregistrat: 08 Jun 2008

• Mesaj Privat
Salut,

Am intrat de curand in categoria detinatorilor de Opel (Vectra) si pe acest forum Smile si as vrea sa-mi spuna cineva care este turatia "optima" de mers, eventual la ce turatie schimbati voi intr-o treapta superioara. Pana acum am condus un Chevy care se conducea mai turat undeva inte 3500-4000. Multumesc!
  • dodo_13

• Mesaje scrise: 4,544
  • Masina: Astra 2008 Z19DTH
  • Cont inregistrat: 11 Apr 2005

• Mesaj Privat
S-a mai raspuns, foloseste cu incredere functia cautare. Pe scurt, intre 2500 si 5000, functie de situatie.
  • oltean_d

• Mesaj Privat
michelis a scris:Salut,

Am intrat de curand in categoria detinatorilor de Opel (Vectra) si pe acest forum Smile si as vrea sa-mi spuna cineva care este turatia "optima" de mers, eventual la ce turatie schimbati voi intr-o treapta superioara. Pana acum am condus un Chevy care se conducea mai turat undeva inte 3500-4000. Multumesc!

Ca sa nu sapi foarte mult in forum raspunsul ar trebui sa fie cam asa:
Daca vrei sa schimbi vitezele pentru un consum cat mai bun trebuie sa schimbi vitezele la o turatie cat mai apropiata de cuplul maxim al motorului, undeva in jur de 3000. Turatiile depind si de regimul in care conduci (adica in localitate sau in afara). Ai grija sa nu mergi cu masina subturata. Cu cat vrei sa mergi mai sportiv cu atat schimbi mai tarziu vitezele.
Daca mai cauti pe forum sunt sigur ca o sa mai gasesti si alte pareri. Ce sfat iti dau eu este sa conduci masina si sa experimentezi pe tine. Sa vezi unde se simte ea mai bine.
  • deleted-18718

• Mesaj Privat
aproximativ cati km trebuiesc rodate motoarele noi ?
  • oltean_d

• Mesaj Privat
1000 km trebuie sa ai un pic grija de masina.
  • deleted-18718

• Mesaj Privat
Bucurie mare, m-au sunat de la Opel Cluj, masina mea a ajuns in Ungaria, peste vro 10-12 zile au spus ca o sa ajunga si la mine ( sper)
  • biela-manivela

• Mesaje scrise: 2,900
  • Masina: Vectra 2003 Z18XE
  • Cont inregistrat: 25 Nov 2007

• Mesaj Privat
De ce dureaza atat? O imping pana in Cluj?
  • oltean_d

• Mesaj Privat
la mine a durat 2 saptamani din momentul in care masina a ajuns in Ungaria si pana a ajuns la mine.
  • deleted-18718

• Mesaj Privat
Eu am semnat contractul in data de 20.05.2008. sunt multumit de termenul de livrare,oricum i-am " amenintat" ca am bilet la mare in data de 14.07.2008 si iau masina de test drive daca nu o aduc pina atunci. Mai dureaza pt ca leasingul trbuie sa plateasca la Opel, si apoi Opelu la fabrica , si plati se fac din 3 in 3 zile, cel putin asa am inteles, dar nu ma consum , mai bine ma duc sa matur in garaj. Oare trebuie sa astept pana se aduna mai multe masini pe trailer sa o trimita incoace, sau vin si cu o masina ?
  • biela-manivela

• Mesaje scrise: 2,900
  • Masina: Vectra 2003 Z18XE
  • Cont inregistrat: 25 Nov 2007

• Mesaj Privat
Daca ai avea trailer, te-ai deplasa cu o singura masina?
  • ticadaniel

• Mesaje scrise: 170
  • Masina: Vectra 2008 z19dt
  • Cont inregistrat: 08 Dec 2007

• Mesaj Privat
va salut pe toti. stiu ca trebuie sa ajung mai intai la dealer dar poate ma mai informati si voi ,intrebarile mele este urmatoarele la motorul de 1.8 benzinavarianta elegance pretul pleaca de la 20200 cu tva ce discount se aplica la valoarea asta de catre dealer ca tot vad fel si fel de discounturi ?culoarea se plateste ?
taxa de prima inmatriculare c-am cat ?si ca durata c-am cat dureaza pana cat vine masina ?pe mine ma intereseaza daca pot sa scot pretul la 16000 sau 16999 de e bineinteles cu mega reducere pe care o acorda.
astept cu interes raspunsurile voastre .
Skip ads

1. Home
  2. Opel Vectra

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR