- mihai_b
- OP
- 746 mesaje
- din 12 Feb 2008
- Vectra 2003 Z16XE
- Bucuresti
mihai_b
- Mesaje scrise: 746
- Masina: Vectra 2003 Z16XE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 12 Feb 2008
- Mesaj Privat
Posibil ca subiectul urmator sa mai fi fost deschis vreodata...am cautat ce am cautat si nu am gasit ce vroiam..asa ca incerc sa deschid o noua discutie.Daca subiectul a mai fost tratat pe undeva, rog respectuos sa mi se atraga atentia...daca nu, atunci sa vedem ce iese
Am citit mai deunazi un topic cu cineva care, baut fiind, a lovit o masina...dupa care, bineinteles...ca pe orice forum respectabil au urmnat discutii pro si contra.Mi-am adus aminte de cativa prieteni d-ai mei care spuneau "n-are mosule nimic daca bei o bere, doua...."...chestii d-astea...
In aceeasi ordine de idei, am vazut pareri si idei multiple...am vazut..."calculatoare de alcoolemie" care iti spun daca te poti sui la volan...una-alta.
Intrebarea mea : "unde ati vazut ca exista o limita de alcoolemie in legislatia romaneasca, asa cum vezi in aproape toata europa" S-ar putea sa gresesc, insa eu stiam ca asa ceva NU exista! Mai eram noi, ucrainienii parca, albanezii...numai state d-astea "Super-dezvoltate" Daca aveti alte pareri, daca stiti mai bine legea...daca aveti ceva concret...va rog...cu incredere...nu de alta dar doresc sa stabilesc odata care e adevarul cu aceasta "limita legala de alcoolemie"
Va multumesc!
Am citit mai deunazi un topic cu cineva care, baut fiind, a lovit o masina...dupa care, bineinteles...ca pe orice forum respectabil au urmnat discutii pro si contra.Mi-am adus aminte de cativa prieteni d-ai mei care spuneau "n-are mosule nimic daca bei o bere, doua...."...chestii d-astea...
In aceeasi ordine de idei, am vazut pareri si idei multiple...am vazut..."calculatoare de alcoolemie" care iti spun daca te poti sui la volan...una-alta.
Intrebarea mea : "unde ati vazut ca exista o limita de alcoolemie in legislatia romaneasca, asa cum vezi in aproape toata europa" S-ar putea sa gresesc, insa eu stiam ca asa ceva NU exista! Mai eram noi, ucrainienii parca, albanezii...numai state d-astea "Super-dezvoltate" Daca aveti alte pareri, daca stiti mai bine legea...daca aveti ceva concret...va rog...cu incredere...nu de alta dar doresc sa stabilesc odata care e adevarul cu aceasta "limita legala de alcoolemie"
Va multumesc!
- Hordy
- **
- 307 mesaje
- din 23 Nov 2007
- Vectra 1990 C20NE
- Bistrita-Nasaud
Hordy
- Mesaje scrise: 307
- Masina: Vectra 1990 C20NE
- Cont inregistrat: 23 Nov 2007
- Mesaj Privat
Legea vorbeste de alcolemia in aerul respirat si alcolemia in sange. O valoare peste 0,8 g alcool la litrul de sange te arunca in categoria infractorilor cu o pedeapsa intre 1 pana la 5 ani, pasii sunt urmatorii control,retinere permis, constatare "Fapt Penal" rezulta anularea permisului.
Ramaneti fara permis 90 de zile si platiti o amenda din clasa a-IV-a (de la 9 la 20 puncte-amenda adica intre 351 si 780 lei) daca conduceti sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune (aveti o concentratie de alcool sub 0.4 miligrame/Litru in aerul respirat, adica mai putin de 0.8 grame in sange)
Ramaneti fara permis 90 de zile si platiti o amenda din clasa a-IV-a (de la 9 la 20 puncte-amenda adica intre 351 si 780 lei) daca conduceti sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune (aveti o concentratie de alcool sub 0.4 miligrame/Litru in aerul respirat, adica mai putin de 0.8 grame in sange)
- goganfelix
- **
- 61 mesaje
- din 18 Jun 2007
- Astra 1993 C16NZ
- Timis
goganfelix
- Mesaje scrise: 61
- Masina: Astra 1993 C16NZ
- Cont inregistrat: 18 Jun 2007
- Mesaj Privat
- Hordy
- **
- 307 mesaje
- din 23 Nov 2007
- Vectra 1990 C20NE
- Bistrita-Nasaud
Hordy
- Mesaje scrise: 307
- Masina: Vectra 1990 C20NE
- Cont inregistrat: 23 Nov 2007
- Mesaj Privat
- Tzepozzz
- 795 mesaje
- din 06 Sep 2007
- Astra 2001 Y 17DT
- Prahova
Tzepozzz
- Mesaje scrise: 795
- Masina: Astra 2001 Y 17DT
- Cont inregistrat: 06 Sep 2007
- Mesaj Privat
- ZouZou
- 715 mesaje
- din 28 Sep 2007
- Corsa 2004 Z13DT
- Bucuresti
ZouZou
- Mesaje scrise: 715
- Masina: Corsa 2004 Z13DT
- Cont inregistrat: 28 Sep 2007
- Mesaj Privat
si stie careva care este exact legea respectiva ? pana una alta stiu ca s-au mai schimbat treburile dar acu ceva vreme mai articulam cate o bere cand era vara si eram cu masina (cate una inseamna exact una si nu mai multe). o data am fost oprit pt un control de rutina si am fost intrebat daca sunt d'acord sa suflu in etilotest. dupa ce am suflat a iesit 0.05 si mi s-a spus ca pot sa merg linistit, afland atunci ca permisul mi se suspenda la 0.11. intre timp am renuntat de tot la alcool asa ca nu m-am mai interesat cum sta treaba.
- Tzepozzz
- 795 mesaje
- din 06 Sep 2007
- Astra 2001 Y 17DT
- Prahova
Tzepozzz
- Mesaje scrise: 795
- Masina: Astra 2001 Y 17DT
- Cont inregistrat: 06 Sep 2007
- Mesaj Privat
- mihai_b
- OP
- 746 mesaje
- din 12 Feb 2008
- Vectra 2003 Z16XE
- Bucuresti
mihai_b
- Mesaj Privat
- goganfelix
- **
- 61 mesaje
- din 18 Jun 2007
- Astra 1993 C16NZ
- Timis
goganfelix
- Mesaje scrise: 61
- Masina: Astra 1993 C16NZ
- Cont inregistrat: 18 Jun 2007
- Mesaj Privat
- mihai_b
- OP
- 746 mesaje
- din 12 Feb 2008
- Vectra 2003 Z16XE
- Bucuresti
mihai_b
- Mesaj Privat
Din punctul meu de vedere, situatia este foarte clara.O mica problema totusi as mai avea:cu ce tupeu exista asa zise "calculatoare de alcoolemie" care, dupa ce ai consumat...nu conteaza cat, pur si simplu te "invita" sa conduci, spunand ca totul e in regula...aceste "calculatoare" pot fi accesate de oricine are internet si,acest "oricine",dupa ce citeste, zice "hai ca merge!"...ce parere aveti despre asa ceva? ( sau ar fi trebuit sa creez un nou topic? )
- mihdoi
- 720 mesaje
- din 30 Mai 2006
- Meriva 2016 B14NEL 77kW
- Bucuresti
mihdoi
- Mesaje scrise: 720
- Masina: Meriva 2016 B14NEL 77kW
- Cont inregistrat: 30 Mai 2006
- Mesaj Privat
Tzepozzz a scris:http://www.codulrutier.ro/codul_rutier_infractiuni_si_pedepse.php
articolul 87
articolul 87
Completez:
Art.102. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:
..........
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
a) conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune;
Citat dupa link dat de Tzepozzz
Mai departe fiecare face cum si cat il "duce" capul
OFF : am un amic, caruia NU i s-a acordat prioritate (avea verde), dar "gustase". A ramas si el pieton 90 de zile.