- Daniel
- OP
- 2,852 mesaje
- din 06 Dec 2004
- Astra 2012 A17DTJ
- Bucuresti
Daniel
- Mesaje scrise: 2,852
- Masina: Astra 2012 A17DTJ
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 06 Dec 2004
- Mesaj Privat
Salut !
ieri mi-am luat placute pt masina din semnatura. pe fata le-am schimbat.
pe spate nu am reusit sa le desfac. am gasit un singur surub de 13 pe care l-am desfacut dar nu iese etrierul. stie cineva cum...? e sistem de franare bosh.
si mai am o problema. mi se pare cam elastica pedala. dupa ce fac 2-3 pedale se intareste. ma gandeam sa o aerisesc si eventula sa schimb lichidul. la astea se procedeaza tot ca la dacie...? e vreo diferenta...? ca la alta masina decat dacie nu am mai umblat pe la frane...
ieri mi-am luat placute pt masina din semnatura. pe fata le-am schimbat.
pe spate nu am reusit sa le desfac. am gasit un singur surub de 13 pe care l-am desfacut dar nu iese etrierul. stie cineva cum...? e sistem de franare bosh.
si mai am o problema. mi se pare cam elastica pedala. dupa ce fac 2-3 pedale se intareste. ma gandeam sa o aerisesc si eventula sa schimb lichidul. la astea se procedeaza tot ca la dacie...? e vreo diferenta...? ca la alta masina decat dacie nu am mai umblat pe la frane...
- virgil
- **
- 273 mesaje
- din 12 Mar 2005
- Astra 2002 Y17DT
- Bucuresti
virgil
- Mesaje scrise: 273
- Masina: Astra 2002 Y17DT
- Cont inregistrat: 12 Mar 2005
- Mesaj Privat
eu am sistem lucas, tot un surub de 13 si dupa ce am desfacut surubul, am scos si etrierul..... par asemanatoare
uite si aici pt aerisire :
https://www.clubopel.com/vie...ighlight=aerisire
uite si aici pt aerisire :
https://www.clubopel.com/vie...ighlight=aerisire
- Daniel
- OP
- 2,852 mesaje
- din 06 Dec 2004
- Astra 2012 A17DTJ
- Bucuresti
Daniel
- Mesaj Privat
- virgil
- **
- 273 mesaje
- din 12 Mar 2005
- Astra 2002 Y17DT
- Bucuresti
virgil
- Mesaje scrise: 273
- Masina: Astra 2002 Y17DT
- Cont inregistrat: 12 Mar 2005
- Mesaj Privat
- Daniel
- OP
- 2,852 mesaje
- din 06 Dec 2004
- Astra 2012 A17DTJ
- Bucuresti
Daniel
- Mesaj Privat
- ovidium
- 1,016 mesaje
- din 05 Jan 2006
- Astra 2001 Z16SE
- Ploiesti
ovidium
- Mesaje scrise: 1,016
- Masina: Astra 2001 Z16SE
- Cont inregistrat: 05 Jan 2006
- Mesaj Privat
Le-am schimbat eu ...ieri!
Atentie, am sistem Bosch
Dupa scoaterea surubului, trebuie scoasa siguranta - un fel de saiba cu doua aripioare.
De asemenea trebuie scoasa siguranta de la cablul franei de mana: are un fel de ureche - daca aveti probleme fac niste poze.
Atentie la presarea cilindrului de frana (pentru ca etrierul sa incapa pe placutele noi, mai groase, normal), in sensul ca acesta NU SE PRESEAZA inapoi.
Aici este o problemuta - eu mi-am confectionat o scula dintr-o platbanda pe care am polizat-o astfel incat sa am la un capat un fel de furculita cu doi dinti. Dintii aia trebuie sa intre in tesiturile cilindrului de frana pentru a-l putea INSURUBA inapoi.
Repet: daca aveti nevoie de mai multe detalii fac niste poze...
LE atentie - trebuie schimbate placutele pe toata osia - adica la ambele roti fata sau spate.
De asemenea, dupa operatiune franati de cateva ori, trageti si frana de mana sa se auto-regleze placutele...
in rest, bafta!
Atentie, am sistem Bosch
Dupa scoaterea surubului, trebuie scoasa siguranta - un fel de saiba cu doua aripioare.
De asemenea trebuie scoasa siguranta de la cablul franei de mana: are un fel de ureche - daca aveti probleme fac niste poze.
Atentie la presarea cilindrului de frana (pentru ca etrierul sa incapa pe placutele noi, mai groase, normal), in sensul ca acesta NU SE PRESEAZA inapoi.
Aici este o problemuta - eu mi-am confectionat o scula dintr-o platbanda pe care am polizat-o astfel incat sa am la un capat un fel de furculita cu doi dinti. Dintii aia trebuie sa intre in tesiturile cilindrului de frana pentru a-l putea INSURUBA inapoi.
Repet: daca aveti nevoie de mai multe detalii fac niste poze...
LE atentie - trebuie schimbate placutele pe toata osia - adica la ambele roti fata sau spate.
De asemenea, dupa operatiune franati de cateva ori, trageti si frana de mana sa se auto-regleze placutele...
in rest, bafta!
- kapp
- **
- 359 mesaje
- din 17 Apr 2006
- Astra 2000 y20dth
kapp
- Mesaje scrise: 359
- Cont inregistrat: 17 Apr 2006
- Mesaj Privat
- ovidium