ririnel a scris:Atentie! In linkul de deasupra gasiti manualul de utilizare pt Opel Astra Classic, tiparit in 2004.
Cei care au masini mai vechi nu-si vor gasi motorul acolo. De exemplu Y20DTH pe care il am eu nu este, nu se mai fabrica de ceva timp (nu stiu exact de cand).
@ririnel: Acel manual il am si eu (am un Y17DT) si se refera la toate motorizarile Astra G (incepand din 03/1998) si Zafira (incepand din 04/1999). Daca te uiti la pagina 13 din manual (pagina 10 din pdf), vei gasi un tabel "Datele tehnice ale motoarelor" in care se regaseste si motorul tau, Y20DTH. Pentru ca, in general, motoarele Opel Astra sunt asemanatoare constructiv, cartea este realizata in consecinta, dar face mentiuni speciale unde este cazul - vezi exemplu schimbului curelei de distributie: "La fiecare 4ani sau 60.000km - toate motoarele incepand cu 10/2000, cu exceptia Z16SE si Y17DT se inlocuiesc cureaua de distributie si rola intinzatoare". Mai jos apare si Z16SE, operatiunea se face "La fiecare 8ani sau 120.000km", iar la Diesel de 1.7l "La fiecare 10ani sau 150.000km". Pe pagina imediat urmatoare, la capitolul "Verificarea curelei de transmisie", motorul tau Diesel de 2.0l este tratat separat pentru ca operatiunea difera de celelalte motorizari. Deci poti avea incredere in respectivul manual, trebuie doar sa citesti cu atentie.
Pentru cei care, din diferite motive, nu reusesc sa ia manualul de la link-ul postat de @hoinarel [editat]
Spor la citit