Sam 05 Apr, 2008 8:57 am
Salut!Doamne-fereste ,ce intimplare! Domnule te poti considera un mare norocos....Ce te faceai daca erai pe autostrada si mergeai cu ...130 km/h?Nici nu cred ca vrei sa ne gindim........Oricum intimplarea ridica o problema mare.Si iata de ce.Pe vremea cind aveam Dacie am facut o pana la o vulcanizare oarecare.Dupa un timp am vrut sa umblu la roata(spate)si surpriza...nu am putut sa desfac piulitele de la prezoane.Am tras cit am putut cu chei inelere,am facut pirghie cu o ranga sanatoasa...nimic.Incredibil...mai,mai sa sficuiesc piulitele si asta cu o cheie inelara...Pina la urma am pus mina pe o dalta tapana si un ciocan pe masura si prin bataie am reusit.Dar piulitele erau taiate aproape un sfert...Si asta de ce sa intimplat?Pt ca au fost strinse la vulcanizare cu cheia pneumatica ,care de fapt este o cheie industriala si care prin bataie poate stringe piulitele la cupluri foarte mari ! Cupluri care ating rezistenta la rupere a materialului din care este facut prezonul....Lucru care este cel mai probabil ca v-i sa intimplat....De aceea s-au retezat toate patru in acelas timp...Un defect ,un viciu ascuns s-ar fi retezat un prezon,prin absurd hai doua ,dar toate patru......este clar ca au avut o cauza comuna.Asa ca ,un lucru marunt respectiv o pana facuta la vulcanizare iata cum ajunge sa n-e puna vietile in pericol!