theone
- Mesaje scrise: 5
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 14 Mai 2005
- Mesaj Privat
- sandumbogdan
- 887 mesaje
- din 03 Sep 2004
- Iasi
sandumbogdan
- Mesaje scrise: 887
- Masina:
- Cont inregistrat: 03 Sep 2004
- Mesaj Privat
- 4EST
- 686 mesaje
- din 30 Apr 2004
- Brasov
4EST
- Mesaje scrise: 686
- Masina:
- Cont inregistrat: 30 Apr 2004
- Mesaj Privat
- chiciuc
- 1,372 mesaje
- din 29 Apr 2004
- Vectra 1997 X20DTL
- Craiova
chiciuc
- Mesaje scrise: 1,372
- Masina: Vectra 1997 X20DTL
- Cont inregistrat: 29 Apr 2004
- Mesaj Privat
theone
- Masina:
- Mesaj Privat
- LDivora
- 3,097 mesaje
- din 30 Mai 2005
- Astra 2003 Y20DTH/PSG16
- Bucuresti
LDivora
- Mesaje scrise: 3,097
- Masina: Astra 2003 Y20DTH/PSG16
- Cont inregistrat: 30 Mai 2005
- Mesaj Privat
Am un Astra Caravan 2,0DTI (Y20DTH). Va rog, imi poate spune cineva unde este (sau ar trebui sa fie) amplasat senzorul de temperatura exterioara? Din moment ce pe afisaj imi apare:--,--t C presupun ca nu este pe masina. Am citit mesaje care spun ca ar fi in oglinda din dreapta sau in bara de protectie, fata stanga, dar nu il gasesc. In bara de protectie fata exista o ramificatie T a instalatiei electrice terminata cu un conector in care nu este cuplat nimic. Presupun ca acolo ar trebui sa fie conectat senzorul. Dar cum arata? Poate cineva sa-mi spuna sau sa-mi trimita o schita? Acelasi tip de senzor este echipat pe mai multe tipuri de Opel? Multumiri anticipate.
- Daniel
- 2,852 mesaje
- din 06 Dec 2004
- Astra 2012 A17DTJ
- Bucuresti
Daniel
- Mesaje scrise: 2,852
- Masina: Astra 2012 A17DTJ
- Status: Online
- Cont inregistrat: 06 Dec 2004
- Mesaj Privat
- zafirul
- 1,443 mesaje
- din 22 Apr 2004
- Zafira 2001 Z18XE
- Bucuresti
zafirul
- Mesaje scrise: 1,443
- Masina: Zafira 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 22 Apr 2004
- Mesaj Privat
- LDivora
- 3,097 mesaje
- din 30 Mai 2005
- Bucuresti
LDivora
- Mesaj Privat
Am mai facut sapaturi: am gasit un conector necuplat cu nimic in bara de protectie stanga fata in care vin doua fire, unul alb-negru si celalalt maron deschis (bej). Pe mijlocul barei in fata exista un conector tot cu doua fire (tot necuplat) de culoare alb-maron si maron. Presupun (dar o sa verific cu instrumentul de masura) ca maron este masa electrica. In schimb nici urma de senzor. Revin cu intrebarea daca acest senzor este acelasi la mai multe (toate) tipuri de Opel si eventual daca este o termorezistenta sau termocuplu, pentru ca daca este termorezistenta as putea depista conectorul cupland o rezistenta de 1K de exemplu pentru a vedea daca am indicatie la bord (indiferent daca este eronata, pot vedea doar ca functioneaza).
Multumesc pentru poza Zafirule.
Multumesc pentru poza Zafirule.
- LDivora
- 3,097 mesaje
- din 30 Mai 2005
- Bucuresti
LDivora
- Mesaj Privat
Rezolvat problema: conectorul era cel de pe mijlocul barei de protectie fata. Am incercat cu o rezistenta de 10K si mi-a aparut temperatura pe afisaj (nu conta valoarea). Am vazut in diagrama din forum ca senzorul este un termistor NTC de 5K si am dat fuga la Conex pe Maica Domnului si am luat unul (costa doar 2 lei). Am confectionat un suport de plastic cu doi pini de conector pe care am lipit cu fludor termistorul. L-am amplasat acolo unde mi-a aratat "Zafirul" (inca o data multumiri), am cuplat conectorul si acum am indicatie de temperatura exterioara la bord. Si asta cu numai 2 lei! (am inteles ca senzorul cu suport cu tot ar fi 60 lei).
- zafirul
- 1,443 mesaje
- din 22 Apr 2004
- Zafira 2001 Z18XE
- Bucuresti
zafirul
- Mesaj Privat
dor
- Mesaje scrise: 36
- Cont inregistrat: 18 Mai 2005
- Mesaj Privat
- LDivora
- 3,097 mesaje
- din 30 Mai 2005
- Bucuresti
LDivora
- Mesaj Privat
Parerea mea este ca nu trebuie sa te grabesti sa cumperi un senzor. Verifica mai intai contactele lui cu conectorul. Daca te uiti in diagrama din site-ul www.team-corsa.de/worksh...eraturfuehler.htm
ai sa vezi ca la o rezistenta mare corespunde o temperatura mai mica. Rezistenta mare provine din rezistenta de contact mare ceea ce inseamna un contact imperfect din multiple cauze: de la dezarcuirea lamelelor conectorului pana la patrunderea de impuritati in conector. Senzorul trebuie sa aiba o rezistenta de 5 Kohm la temperatura de 25 grade Celsius, ceea ce se poate verifica cu un multimetru.
ai sa vezi ca la o rezistenta mare corespunde o temperatura mai mica. Rezistenta mare provine din rezistenta de contact mare ceea ce inseamna un contact imperfect din multiple cauze: de la dezarcuirea lamelelor conectorului pana la patrunderea de impuritati in conector. Senzorul trebuie sa aiba o rezistenta de 5 Kohm la temperatura de 25 grade Celsius, ceea ce se poate verifica cu un multimetru.
dor
- Mesaj Privat
l-am gasit, l-am desfacut, l-am curatat si pana la urma am reusit sa rup chestia aia neagra care parca e din carbune
acum am reusit sa rezolv problema si nu imi mai arata decat ceva de genul _ _ , _ C
deci am rezolvat problema de tot.
acum se pare ca singura solutie e sa merg la magazin si sa-mi comand un senzor de temp ext. cat o fi costand? se potriveste de la orice opel sau trebuie numai de la tigra?
senzorul meu era siemens, are vreo importanta ce marca e ?
acum am reusit sa rezolv problema si nu imi mai arata decat ceva de genul _ _ , _ C
deci am rezolvat problema de tot.
acum se pare ca singura solutie e sa merg la magazin si sa-mi comand un senzor de temp ext. cat o fi costand? se potriveste de la orice opel sau trebuie numai de la tigra?
senzorul meu era siemens, are vreo importanta ce marca e ?
dor
- Mesaj Privat
theone
- Masina:
- Mesaj Privat
baron
- Mesaje scrise: 76
- Masina:
- Cont inregistrat: 11 Mai 2005
- Mesaj Privat
Salut! Am un Opel Astra F din '94. Deasupra casetofonului este un display care afiseaza ora, data/inf radio si temperatura. Cred ca este vorba de temp. exterioara. Problema e ca la temperatura nu imi afiseaza nimic....
De unde sa incep verificarile? Senzorul de temp unde este pozitionat mai exact? Se poate repara?
Numai bine!
De unde sa incep verificarile? Senzorul de temp unde este pozitionat mai exact? Se poate repara?
Numai bine!
- zafirul
- 1,443 mesaje
- din 22 Apr 2004
- Zafira 2001 Z18XE
- Bucuresti
zafirul
- Mesaj Privat