eazy_e
- Mesaje scrise: 27
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 06 Mar 2007
- Mesaj Privat
Va salut opelisti , am o nedumerire si m-am gandit sa va spun si voua , poate un cunoscator ma va lamurii inainte sa fac vreo greseala .De curand am aflat de la un amic cum ca cineva a adus o masina opel omega din germania deci neinmatriculata si o da la un pret rezonabil de circa 2000 euro . Precizez masina este opel omega b din 96 motor 2000 benzina .am fost sa o vad si sa ma interesez de masina , am condus-o se afla intro stare exceptionala , mi-a placut mult ....si as vrea sa o cumpar , numai k si cu noua modificare la taxa auto tot m-ar mai costa aprox 3000-3500 euro sa o inscriu .Si nu am atatia bani ....tipul mi-a spus k el este proprietar , si k actele sunt valabile inca 6 luni ....si k pot sa o pastrez si sa circul cu ea neinmatriculata pe timp nedefinit ...si ca pot sa ii fac si asigurare in tara si ca costa vreo 3 mil ..tot avand in vedere k e provenienta UE pot sa o folosesc fara probleme fara sa o inscriu. in orice tara ue..Voi ce parere aveti de aceasta ultima sugestie , este adevarat ce spune ...se poate asa ceva ?
- doru.christian
- *
- 29 mesaje
- din 03 Aug 2007
- Corsa 2006 Z13DT
- Galati
doru.christian
- Mesaje scrise: 29
- Masina: Corsa 2006 Z13DT
- Cont inregistrat: 03 Aug 2007
- Mesaj Privat
Sfatul meu este sa nu pleci urechea la tot ce spune lumea si sa te documentezi temeinic inainte de a face o asemenea achizitie. Sunt destui "binevoitori" care vor doar sa-si vanda marfa si nu ii intereseaza ce se intampla pe urma. Va spune "eu i-am vandut masina, stia conditiile si cu toate astea a mers cu ea neinmatriculata". Dovedeste ca el ti-a spus ca poti circula cu ea neinmatriculata. Nu prea se poate.
Iti spun asta deoarece conform Art.85. - (1) Cod Rutier: "Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani." Concluzie: dosar penal si inchisoare. Nu se merita.
Sper sa te fi ajutat catusi de putin si cine stie poate in viitorul apropiat vei reusi sa-ti iei masina dorita.
Cu stima,
Doru
Iti spun asta deoarece conform Art.85. - (1) Cod Rutier: "Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani." Concluzie: dosar penal si inchisoare. Nu se merita.
Sper sa te fi ajutat catusi de putin si cine stie poate in viitorul apropiat vei reusi sa-ti iei masina dorita.
Cu stima,
Doru
eazy_e
- Mesaj Privat
[Multumesc mult pentru sfat Doru , pai ideea e ca masina va ramane "inmatriculata "cu numerele din germania Fiind in Ue am dreptul cica sa le folosesc pe o perioada nedeterminata , daca am asigurare ( care cica se poate face in romania )..el fiind proprietar poate sa imi faca procura sau sa mi-o vanda direct .In prezent el circula cu masina . Deci ma vad nevoit sa ma repet , poate cineva are o masina achizitionata in acest fel. Este adevarat ce zice tipul?
- naniacostin
- 1,267 mesaje
- din 01 Mar 2007
- Astra 2000 x20dtl
- Prahova
naniacostin
- Mesaje scrise: 1,267
- Masina: Astra 2000 x20dtl
- Cont inregistrat: 01 Mar 2007
- Mesaj Privat
eazy_e
- Mesaj Privat
- DB77AAA
- 6,682 mesaje
- din 19 Jan 2007
- Vectra 2005 Z19DTH 200CP
- Dambovita
DB77AAA
- Mesaje scrise: 6,682
- Masina: Vectra 2005 Z19DTH 200CP
- Cont inregistrat: 19 Jan 2007
- Mesaj Privat
poti circula cu ea, dar trebuie sa ai procura/imputernicire, asigurare si itp valabil, asigurarea o poti face la noi in tara, dar probabil va costa mai mult decat in tara de provenienta(pentru asigurare du-te la sediul unei societati de profil si intreaba acolo ce si cum), dar itp/tuv-ul trebui facut in tara de provenienta
te expui: masina sa fie declarata furata - inchisoare
masina sa fie radiata - inchisoare
in caz ca lovesti pe cineva o sa ai mult de tras
te va opri politia foarte des pentru verificari - asa e la noi in DB
in final vei ajunge sa o dezmembrezi pentru ca nu iti va conveni sa faci tuv in germania, nu e ca la noi
PS: pretul nu e foarte bun(4000-5000 euro inmatriculata), la banii astia poti gasi cu putin noroc o vectra a inmatriculata si bunicica
te expui: masina sa fie declarata furata - inchisoare
masina sa fie radiata - inchisoare
in caz ca lovesti pe cineva o sa ai mult de tras
te va opri politia foarte des pentru verificari - asa e la noi in DB
in final vei ajunge sa o dezmembrezi pentru ca nu iti va conveni sa faci tuv in germania, nu e ca la noi
PS: pretul nu e foarte bun(4000-5000 euro inmatriculata), la banii astia poti gasi cu putin noroc o vectra a inmatriculata si bunicica
eazy_e
- Mesaj Privat
- shaftt24
- 813 mesaje
- din 18 Dec 2007
- Omega 2001 2200
- Timis
shaftt24
- Mesaje scrise: 813
- Masina: Omega 2001 2200
- Cont inregistrat: 18 Dec 2007
- Mesaj Privat
eazy_e a scris:Va salut opelisti , am o nedumerire si m-am gandit sa va spun si voua , poate un cunoscator ma va lamurii inainte sa fac vreo greseala .De curand am aflat de la un amic cum ca cineva a adus o masina opel omega din germania deci neinmatriculata si o da la un pret rezonabil de circa 2000 euro . Precizez masina este opel omega b din 96 motor 2000 benzina .am fost sa o vad si sa ma interesez de masina , am condus-o se afla intro stare exceptionala , mi-a placut mult ....si as vrea sa o cumpar , numai k si cu noua modificare la taxa auto tot m-ar mai costa aprox 3000-3500 euro sa o inscriu .Si nu am atatia bani ....tipul mi-a spus k el este proprietar , si k actele sunt valabile inca 6 luni ....si k pot sa o pastrez si sa circul cu ea neinmatriculata pe timp nedefinit ...si ca pot sa ii fac si asigurare in tara si ca costa vreo 3 mil ..tot avand in vedere k e provenienta UE pot sa o folosesc fara probleme fara sa o inscriu. in orice tara ue..Voi ce parere aveti de aceasta ultima sugestie , este adevarat ce spune ...se poate asa ceva ?
poti sa umblii cu ea daca pana cand are verificare?si iel ati face o inputernicire!fara sa iti mai vanda masina...capisi:D..deci masina e tot al lui..si tu umblii cu inputernicirea..dar asta numai daca masina are verificarea facuta..sau...tio vinde..si tu scoti nr toll..dar dupa ce ati expira nr-le..tre sa o inmatriculezi..sau..prelungesti nr-le..dar asta e un pic complicat..si nu prea merita..avand in vedere ca nr provizorii pe 3 luni sunt undeva la 500 de euro..este practic asigurarea!
eazy_e
- Mesaj Privat
bush
- Mesaje scrise: 3
- Masina: Tigra 1996
- Cont inregistrat: 23 Jan 2008
- Mesaj Privat