Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra H
  • DGabrielPirvu

• Mesaje scrise: 4
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 10 Sep 2019

• Mesaj Privat
Salutare motor Z17DTJ Astra G 2009
Am fost sa schimb distributia la mecanic si acesta mi-a sugerat sa schimb si pompa de ulei ca este uzata .
Am luat distributia noua cu tot cu accesorii , pompa de apa si absolut toate rolele . Pompa de ulei BGA noua .
Dupa inlocuirea acestora am capatat un sunet nou , am ajuns acasa cu masina si curgea ulei .
Am dus masina inapoi si mi s-a spus ca pompa de ulei aftermarket are capacul turnat prost si nu etanseaza .
A luat capacul de la pompa veche cu mecanismele de la pompa noua si nu a mai curs ulei , insa sunetul nou inca era prezent .
Am dus a treia oara masina la mecanic a mentionat urmatoarele , a verificat masina , a probat cu alta pompa din dezmembrari masina , alta pompa de inalte , alta distributie etc. zgomotul se aude din interiorul motorului ca urmare a uzurii produse din lipsa presiunii de ulei de la vechea pompa de ulei care a fost pe masina . (a avut stocat de 2 ori eroare de senzor presiune ulei in ultimul an)
Ce poate fi uzat si ce poate produce acest zgomot ?

Atasat video : http://www.youtube.com/shorts/qMDAx-ChgiI

MODEL: Astra H
MOTOR: 1.7 110CP Z17DTJ

Like
Skip ads

• bibu16v

• Mesaje scrise: 7,181
  • Masina: Astra 1995 X16XEL
  • Cont inregistrat: 25 Jan 2016

• Mesaj Privat
Bun venit la CO!
Din păcate, un motor care a funcționat cu presiune slabă de ulei sau deloc, poate avea multe boale, unele dintre ele, mortale...cine o să-ți spună ce e defect în el, fără demontare, e povestitor...
Like
  • DGabrielPirvu

• Mesaj Privat
Eu cred ca uzura s-a produs ca nu a etansat bine capacul de la pompa de ulei si nu am avut suficienta presiune/ungere .
Like
  • bibu16v

• Mesaj Privat
Nu e exclus...dar ce am spus mai sus, rămâne la fel de valabil.
Like
  • DGabrielPirvu

• Mesaj Privat
Am sa o duc la alt mecanic , acesta la care a fost a zis ca nu el nu a avut loc sa bage un manometru mecanic . vreau sa ma conving mai intai ca are presiune la rece , cald si daca are peste 1.5 bari la 1000 RPM unde se aude si zgomotul . Binenteles clar desfacut motorul dupa daca presiunea este conforma .
Like
  • bibu16v

• Mesaj Privat
Pare destul de clar că trebuie schimbat mecanicul...la ce argumente are, ai zice că e mecanizator, nu mecanic...
Chiar dacă constați că presiunea nu e conformă, motorul tot trebuie desfăcut ptr evaluare...asta dacă nu intenționezi să-l arunci. Ceea ce ar fi mai ieftin...oarecum.
Like
  • DGabrielPirvu

• Mesaj Privat
Din fericire motorul a scapat , cu ajutorul unui stetoscop s-a stabilit ca turbina are geometria afectata si aceasta era cauza zgomotului din video (probabil tot din lipsa de ulei) . Urmeaza sa fie trimisa la reparat si verificata presiunea ulei-ului la motor cu manometrul clasic analogic .
Like
Skip ads

1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra H

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR