Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra H
  • sebage

• Mesaje scrise: 2,640
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 15 Jun 2019

• Mesaj Privat
Sunt iesiri separate din UEC, pentru a putea sti care bec este ars.
Din cate imi aduc aminte, circuitele )electronice, interne ale UEC) sunt diferite pentru cele doua becuri, deci oarecum este normal comportamentul diferit.
La fel si componentele nu pot fi exact de aceleasi valori.

"Pacalirea" acelui circuit, se poate realiza in mai multe moduri, dar se va ajunge la "carpeli", din pacate.
Aici, putem aprofunda, daca este cazul.
  • CristiFilip

• Mesaje scrise: 24
  • Masina: Astra 2005 Z16XEP
  • Cont inregistrat: 24 Mai 2021

• Mesaj Privat
Așa este. Momentan mă gândesc să montez alt UEC pe mașină, dar vreau să mă asigur că e compatibil cu mașina mea. Am unul luat de pe o mașină din 2006 diesel (a mea e din 2005 benzină) full option. E divorțat de pe mașina donoare, oricum am și codul de securitate. Din ce am citit pe net, sunt mașini (Astra H) la care nu sunt probleme de genul celor întâmpinate de mine.
  • sebage

• Mesaje scrise: 2,640
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 15 Jun 2019

• Mesaj Privat
Cu alt UEC, nu stiu ce sa zic, ar merita incercat, dar cu atentie sa nu faci deranj mai mare.
Ar fi interesant de incercat cu ambele "anulatoare" pe becul de pe partea care face probleme. Daca este consumator pur rezistiv, ar rezulta un 9 Ohm.
La fel de bine, se poate folosi un rezistor de putere mare, de genul "RX24 50W 6rj". Acesta se poate monta pe un radiator pentru a disipa mai bine puterea transformata in caldura.
Se poate cauta un soclu cu fire (din dezmembrari), pentru bec de 21W si ascuns pe undeva, suficient de bine gandit incat sa nu prezinte pericol de incendiu.
Toate aceste metode maresc curentul consumat pe acel circuit si cumva, produc caldura, ceea ce nu este tocmai Eco Friendly (nu caldura generata ci consumul nejustificat).

Am avut si bucuria sa vad o idee ingenioasa, care desi ciudata, s-a dovedit a fi functionala.
Am gasit, doua module micute, boost convertere, izolate pe intrare si pe iesire prin diode de putere pe terminalele de minus si de plus, cumva realizand o chestie stupida, dar cu rezultate OK.
Reglajul pentru curentul de iesire, era realizat astfel incat sa asigure diferenta de curent necesara. Popular spus, consuma de pe circuitul pentru bec, pentru a incarca aceeasi baterie a masinii, de aici rezultand un consum pe circuitul becului dar care nu era transformat in caldura ci in energie electrica intoarsa in sistmul masinii.
Complicat de realizat si echilibrat, asa ca nu recomand incercarea.

LE. Era sa uit, parca UEC are pe iesirile spre becuri BTS6133, deci s-ar putea interveni si in acest circuit, pentru modificarea curentului "raportat". Desigur, este mai mult ca o gluma ...
  • CristiFilip

• Mesaje scrise: 24
  • Masina: Astra 2005 Z16XEP
  • Cont inregistrat: 24 Mai 2021

• Mesaj Privat
Ai dreptate cu UEC-ul... E cam riscant și slabe șanse ca să rezolv ceva. Ideea pe care aș lua-o în calcul ar fi cea cu rezistorii ,, dezechilibrați" pe cele 2 ramuri: las un,, anulator" pe LED-ul care stă aprins (la 18 ohmi se încălzește extrem de puțin) iar pe LED-ul din stânga să montez 2 rezistorii de putere (50w) în paralel de 25-20 ohmi. Am montat inițial de 6 ohmi (fără radiator) și se încinge foarte tare dar LED-ul stă aprins, după cum am scris mai sus. Oricum ar fi, o să postez rezultatul final aici.
P. S. Dacă aș avea schema electronică a UEC-ului aș îndrăzni să încerc să fac ceva modificări acolo dar cum n-o am și nu o găsesc pe nicăieri mai bine adopt varianta cu load resistors..
Toate bune!
Skip ads

1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra H

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR