- sebage
- 2,640 mesaje
- din 15 Jun 2019
- Alta tara
sebage
- Mesaje scrise: 2,640
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 15 Jun 2019
- Mesaj Privat
Din cate imi aduc aminte, circuitele )electronice, interne ale UEC) sunt diferite pentru cele doua becuri, deci oarecum este normal comportamentul diferit.
La fel si componentele nu pot fi exact de aceleasi valori.
"Pacalirea" acelui circuit, se poate realiza in mai multe moduri, dar se va ajunge la "carpeli", din pacate.
Aici, putem aprofunda, daca este cazul.
- CristiFilip
- *
- 24 mesaje
- din 24 Mai 2021
- Astra 2005 Z16XEP
- Neamt
CristiFilip
- Mesaje scrise: 24
- Masina: Astra 2005 Z16XEP
- Cont inregistrat: 24 Mai 2021
- Mesaj Privat
- sebage
- 2,640 mesaje
- din 15 Jun 2019
- Alta tara
sebage
- Mesaje scrise: 2,640
- Masina:
- Cont inregistrat: 15 Jun 2019
- Mesaj Privat
Ar fi interesant de incercat cu ambele "anulatoare" pe becul de pe partea care face probleme. Daca este consumator pur rezistiv, ar rezulta un 9 Ohm.
La fel de bine, se poate folosi un rezistor de putere mare, de genul "RX24 50W 6rj". Acesta se poate monta pe un radiator pentru a disipa mai bine puterea transformata in caldura.
Se poate cauta un soclu cu fire (din dezmembrari), pentru bec de 21W si ascuns pe undeva, suficient de bine gandit incat sa nu prezinte pericol de incendiu.
Toate aceste metode maresc curentul consumat pe acel circuit si cumva, produc caldura, ceea ce nu este tocmai Eco Friendly (nu caldura generata ci consumul nejustificat).
Am avut si bucuria sa vad o idee ingenioasa, care desi ciudata, s-a dovedit a fi functionala.
Am gasit, doua module micute, boost convertere, izolate pe intrare si pe iesire prin diode de putere pe terminalele de minus si de plus, cumva realizand o chestie stupida, dar cu rezultate OK.
Reglajul pentru curentul de iesire, era realizat astfel incat sa asigure diferenta de curent necesara. Popular spus, consuma de pe circuitul pentru bec, pentru a incarca aceeasi baterie a masinii, de aici rezultand un consum pe circuitul becului dar care nu era transformat in caldura ci in energie electrica intoarsa in sistmul masinii.
Complicat de realizat si echilibrat, asa ca nu recomand incercarea.
LE. Era sa uit, parca UEC are pe iesirile spre becuri BTS6133, deci s-ar putea interveni si in acest circuit, pentru modificarea curentului "raportat". Desigur, este mai mult ca o gluma ...
- CristiFilip
- *
- 24 mesaje
- din 24 Mai 2021
- Astra 2005 Z16XEP
- Neamt
CristiFilip
- Mesaje scrise: 24
- Masina: Astra 2005 Z16XEP
- Cont inregistrat: 24 Mai 2021
- Mesaj Privat
P. S. Dacă aș avea schema electronică a UEC-ului aș îndrăzni să încerc să fac ceva modificări acolo dar cum n-o am și nu o găsesc pe nicăieri mai bine adopt varianta cu load resistors..
Toate bune!