Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel X
  3. Opel Crossland X
  • catalin004

• Mesaje scrise: 13
  • Masina: Vectra 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 19 Jun 2023

• Mesaj Privat
Cand o sa am timp de ea...
In ce sens ii blocheaza? poate in miscarea lor pe piston (comprimare/extensie intre piston si camasa)

Acum na, sorbul am vazut ca are o sita, acea sita ar mai retine din ele, plus ca mai este si filtrul de ulei...in ultimul caz ce s-ar intampla daca se blocheaza segementul?

Sincer dupa schimb vreau sa o vand...oricum am luat alta masina, ca de stiam treaba asta de la inceput mai bine luam Duster.
Skip ads

• A4496

• Mesaje scrise: 2
  • Masina: Crossland 2024
  • Cont inregistrat: 07 Oct 2024

• Mesaj Privat
catalin004
daca reusesti sa o vinzi, te rog sa ne zici si noua cu cat! Smile
  • catalin004

• Mesaj Privat
Sper sa iau macar 10000 pe ea Smile
Asta in cel mai bun caz...este din 2020, poate ma ajuta anul, nu stiu...ca de julit s-a mai julit pe ici picolo...la primavara o sa ii schimb distributia, ca acum e frig si oricum nu prea o mai folosesc, poate 1-2 km pe zi, o usa trebuie revopsita, treapta 1 la maneta "agata" (de cand am luat-o), rola la intinzator accesorii "fasaie" la rece, volanul s-a cam "ciuflit" pielea aia sau ce-o fi...momentan cam astea sunt bubele.
  • bazate

• Mesaje scrise: 504
  • Masina: Grandland X 2018 B12xht
  • Cont inregistrat: 26 Sep 2016

• Mesaj Privat
catalin004 a scris:Cand o sa am timp de ea...
In ce sens ii blocheaza? poate in miscarea lor pe piston (comprimare/extensie intre piston si camasa)

Acum na, sorbul am vazut ca are o sita, acea sita ar mai retine din ele, plus ca mai este si filtrul de ulei...in ultimul caz ce s-ar intampla daca se blocheaza segementul?

Sincer dupa schimb vreau sa o vand...oricum am luat alta masina, ca de stiam treaba asta de la inceput mai bine luam Duster.

Pericolul e ca bucățile f mici de curea ajung în ulei și se depun pe segmenți..și fie se blochează pe închis și începe consum de ulei și lipsa compresie fie pe deschis și se uzează segmenți și cămășile...și apoi tot la consum de ulei ajungi. Știu mecanici în Buc. care schimba cu 1800, inclusiv schimb ulei și demontat sorb. Teoretic noul ulei rezolva problemele și nu ar trebui sa mai fie probleme pe viitor.
  • catalin004

• Mesaj Privat
Totusi care este noul ulei? 0W30 (pe acesta il folosesc dupa primul si ultimul service la ei) sau 5W30 de la INNEO?

Eu mi-am facut singur schimburile de ulei, la 10.000, filtrul chinezesc la 30lei (inainte foloseam MAN). Singur o sa imi schimb si distributia, e aprox 800 lei de la conti, tot kitul. Sorbul l-am facut tot eu, insa nu l-am demontat fizic de pe masina, doar curatit acolo jos.

Iar ce mi s-a parut naspa la acest motor schimbul des al bujiilor. Dupa 30 000 incep si intrerup, si daca o face des intra in limp mode exact cand depasesti Smile
  • bazate

• Mesaje scrise: 504
  • Masina: Grandland X 2018 B12xht
  • Cont inregistrat: 26 Sep 2016

• Mesaj Privat
Noul ulei este RCP 5w30. Este recomandat pt toate motorizările 1.2 Opel PSA. Inițial a apărut anul trecut pt anumite serii de motor....Eu personal cred ca acest ulei se schimba la 10k pt cei care merg majoritar extraurban și 7500 pt condiții urbane. Cu o mentenanță corecta acest motor este decent din toate punctele de vedere.
  • catalin004

• Mesaj Privat
Ok, multumesc!
Vedem ce o mai fi cu el, prin martie...momentan prefer focus-ul de 1.5 TDCi, ulei la 15000, ieftin, consum 4,6-4,7 mixt (fata de 5,8-6 opel). In rest nema bujii, nema curea la 90k sau stres ca imi da sorbul eroare presiune ulei. Sa nu mai zic de cuplu, chiar daca are 120CP bate opel-ul la fund de 130.

Drumuri bune!
Skip ads

1. Home
  2. Opel X
  3. Opel Crossland X

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR