Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra J
  • Mr.Opel

• Mesaje scrise: 2,374
  • Masina: Astra 2001 Y17DT
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 15 Apr 2004

• Mesaj Privat
@xxl_cm IMO evit-o.
Skip ads

• HAlHalabi

• Mesaje scrise: 4
  • Cont inregistrat: 29 Aug 2024

• Mesaj Privat
da
  • Shade89

• Mesaje scrise: 129
  • Masina: Astra 2017
  • Cont inregistrat: 12 Jun 2017

• Mesaj Privat
Legat de tipul de ulei, am gasit articolul acesta dexos 2 vs dexos 1 Gen2 / Gen3: https://www.speedwaymotors.c...-dexos-oil/120130

"European specs are different than US specs, and even though dexos 1 was developed to be a global system, GM’s dexos 2 is the European spec for all GM engines that are not Duramax diesels. The main reason that dexos 2 is the recommended GM gasoline-engine oil in Europe is because there are far more light-duty diesels in Europe than gas engines, so GM opted to use dexos 2 exclusively in Europe. dexos 1 is the recommended gas-engine oil in the US."

In primul an de revizie la reprezentanta mi-a pus GM dexos 2, al 2-lea an GM dexos 1 gen 2. Anii ce au urmat nu am mai facut la reprezentanta, era dificil sa ma duc in al oras si sa pierd 1 zi, si am facut la un service local. Am folosit si alte branduri de ulei dexos 2 si dexos 1 gen 2, insa tot GM mi s-a parut mai bun: motor mult mai silentios, fara sunete ciudate la oprire, consum mai bun. Anul ascesta vreau sa incerc Gm dexos 1 gen 3. Am de 7 ani masina, B14NET, nu am avut nici-o problema cu motorul sau turbina din pricina uleiului.

Pana in anul 2015 pe acest tip de motor recomandarea Opel si a reprezentantelor era Dexos 2 5W30. Dupa 2015 uleiul nu mai era bun si s-a trecut la Dexos 1 Gen 2. La finele 2022 - inceputul 2023 s-a schimbat iar tipul de ulei la Dexos 1 Gen 3.
  • danielus

• Mesaje scrise: 214
  • Masina: Astra 2017 B14NET
  • Cont inregistrat: 07 Sep 2017

• Mesaj Privat
Eu folosesc de 2 ani Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30 care are noile specificatii Opel OV 040 1547 - G30.

https://www.liqui-moly.com/e...p000323.html#3715

• bogdan080790

• Mesaje scrise: 12
  • Masina: Astra 2008 Z17DTL
  • Cont inregistrat: 06 Mar 2023

• Mesaj Privat
Salutare, de astazi sunt noul posesor al unui opel astra 1.4 turbo, an 2019, 40.000 de mii de km, luata direct de la proprietar, achizitionata de noua din Romania de la DI-BAS. Am avut o experienta nu tocmai placuta cu un H, bine adus din Germania care avea 150k km, probabil peste 300k km reali, teapa mare. La bugetul meu si pentru ce am nevoie, naveta autostrada, undeva pe la 8000 8000 si din ce m-am documentat, mi s-a parut cea mai buna alegere. De asemenea si directorul tehnic al service-ului de unde am cumparat-o mi-a recomandat benzina si mi-a spus ca este cea mai buna optiune in momentul de fata, sa evit diesel-urile. Stiu ca exista topicuri deja deschise, dar na sunt entuziasmat, are schimbul de ulei facut, am vazut ca pus ceva standard, care ar fi cea mai buna varianta de ulei + filtre? De asemenea, preventiv, la cat timp recomandati revizii periodice? Masina o sa fie alergata ca sa zic asa, estimez un 35k km pe an, si chiar am nevoie de ea. Multumesc
  • epidaurus

• Mesaje scrise: 270
  • Masina: Astra 2018 B14NET
  • Cont inregistrat: 29 Sep 2018

• Mesaj Privat
Drumuri bune si fara incidente. Revizie ulei + filtre la 10k sau 1 an . Eu pun ulei 5w30 de la GM si flitre Mann. Cel de aer se poate schimba si la 20k
  • Tai-Pan

• Mesaje scrise: 2,956
  • Masina: Astra 2017 B14NET
  • Cont inregistrat: 15 Jun 2017

• Mesaj Privat
Ulei Mobil 1 ESP X3 0W40 si filtru de ulei Hengst (cu el a venit din fabrica si e mai bine lucrat).
Schimbate in functie de modul de folosire a masinii:
- urban, la 5000 km
- preponderent urban, la 7000 km
- 50 - 50 urban/extraurban, la 10000 km
- preponderent extraurban, la 15000 km.
Filtru de aer Hengst sau Man
Filtru de polen cu carbon activ, Valeo este ieftin si bun.
Skip ads

1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra J

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR