- extremefyoo
- OP
- 14 mesaje
- din 04 Feb 2016
- Vectra 2007 Z19DTH
- Mures
extremefyoo
- Mesaje scrise: 14
- Masina: Vectra 2007 Z19DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 04 Feb 2016
- Mesaj Privat
Salutare , pe a mea vectra c am vrut sa pun o lumina in portbagaj (banda led) suplimentara cu buton pentru un + de lumina la nevoie (cele de fabrica mi se par chioare chiar si led) , am gandit ca pot lua "curent" de pe panoul din spate stanga de la un circuit cu siguranta , montand unul din acel cabluri cu 2 sigurante ,cea destinata circuitului si alta ptr ce vrei sa pui auxiliar. Totul montat, cautat la sigurantele mari tensiune cu, cheia scoasa din contact, si montat acel cablu cu 2 locuri de sigurante. Verificat , functioneaza dar cand pun cheia pe mod contact im opreste banda auxilara din portbagaj. Am incercat pe mai multe sigurante de amperaj peste 20A si aceeasi problema. Solutii? nu vreau sa fac un panou separat cu fire de la baterie intrucat e prea mult de lucru. si nu cred ca o banda led de 10w ar trebui sa influenteze incat sa imi opreasca circuitul cand pun cheia. Erori in bord nu apar dar nici nu ma pot folosi de micul circuit de lumina. Idei?
MODEL: Vectra 2007 caravan
MOTOR: Z19DTH
MODEL: Vectra 2007 caravan
MOTOR: Z19DTH
- sebage
- 2,606 mesaje
- din 15 Jun 2019
- Alta tara
sebage
- Mesaje scrise: 2,606
- Masina:
- Cont inregistrat: 15 Jun 2019
- Mesaj Privat
Din ce descrii tu, inteleg ca atunci cand "pui cheia pe mod contact", dispare diferenta de potential de la bornele "benzii LED".
Asta situatie poate fi cauzata de doua variante:
1. dispate tensiunea de +12V, de pe acea siguranta;
2. se ridica potentialul "firului" de minus (-, GND).
Presupun ca tu masori pe acea siguranta, ca doar nu te opreste nimeni, daca raman cei +12V si mai presupun ca raman. (noua nu ne-ai spus ce se intampla cu acea tensiune).
Daca este cum presupun eu, inseamna ca tu iei "masa" / GND / minus, de pe un fir pe care apare tensiune cand pui contactul si deci, este normal ca nu mai ai diferenta de potential la bornele benzii LED.
Daca totusi este altfel, spune exact de pe ce siguranta iei _12V si eventual fa un mic desen (nu trebuie sa fie artistic), exact cum schema pe care vrei sa o implementezi.
Asta situatie poate fi cauzata de doua variante:
1. dispate tensiunea de +12V, de pe acea siguranta;
2. se ridica potentialul "firului" de minus (-, GND).
Presupun ca tu masori pe acea siguranta, ca doar nu te opreste nimeni, daca raman cei +12V si mai presupun ca raman. (noua nu ne-ai spus ce se intampla cu acea tensiune).
Daca este cum presupun eu, inseamna ca tu iei "masa" / GND / minus, de pe un fir pe care apare tensiune cand pui contactul si deci, este normal ca nu mai ai diferenta de potential la bornele benzii LED.
Daca totusi este altfel, spune exact de pe ce siguranta iei _12V si eventual fa un mic desen (nu trebuie sa fie artistic), exact cum schema pe care vrei sa o implementezi.
- Mihai.P
- **
- 339 mesaje
- din 05 Feb 2015
- Astra 2005 Z17DTH
- Bucuresti
Mihai.P
- Mesaje scrise: 339
- Masina: Astra 2005 Z17DTH
- Cont inregistrat: 05 Feb 2015
- Mesaj Privat