Dum 05 Mai, 2024 9:06 pm
Daca uleiul de pe (si din) alternator provine din compromiterea etansarii pompei de vacuum, atunci o rezolvare in cazul tau poate fi:
(1) Quick and cost efective - curatat internele alternatorului de ulei si cumparat semering+o-ring de etansare noi, apoi neaparat deplasare o-ring : mai spre inapoi sau mai spre inainte pe axul rotorului ca sa nu calce in zona uzata... unde exista deja un sant si acolo nici macar un semering nou pe original nu poate sa mai etanseze corect, apoi reasamblat alternator daca restul (perii, releu, punte redresoare) arata bine.
(2) Pricey, but more reliable - inlocuit rotorul vechi (uzat) cu rotor nou aftermarket si daca restul (perii, releu, punte redresoare) arata bine atunci cumparat semering+o-ring de etansare noi, de pus la loc puntea + releul de incarcare si urcat alternatorul pe masina. Daca nu ai un istoric cand au fost schimbate puntea,releul iar carbunii arata cam rau... atunci trebuie schimbate si ele. Reparatia in acest caz o sa coste peste 500lei.
Eu am avut o infasurare la stator intrerupta si facea contact/nu facea/iar facea/tot asa... si alternator nou n-am vrut, astfel ca ,,m-am calificat obligatoriu,, la acest gen de reparatie cu stator CARGO, punte redresoare HUCO, releu Mobiletron, o-ring CARGO, semering CARGO toate noi, si... fara demontat-remontat m-a costat 500lei in 2020. Alternatorul meu vad ca functioneaza perfect, am facut deja 40.000km cu el, dar il menajez (nu dau curent la nimeni si folosesc A/C in oras doar sporadic, ambele la recomandarea electricianului auto).
L.E:
Demontarea si montarea alternatorului o poti face si tu, ca sa mai reduci din costuri. Dar asigura-te ca ai scut la masina si e intreg, altfel... viata alternatorului (reparat sau nou) va fi una scurta !
L.E2:
Nu cred in alternatoarele noi pentru acest tip de motor, in opinia mea sunt doar niste stifturi cu viata scurta. Daca locuiam in Germania luam unul nou, dar pe-aici... pe cocioc prin Romania nu prea vad niciun sens sa iau unul nou doar ca sa traiesc drama, sa am ce povesti dupa ce moare la datorie (dupa garantie).