CIvanciu
- Mesaje scrise: 2
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 05 Mar 2024
- Mesaj Privat
CIvanciu
- Mesaje scrise: 2
- Cont inregistrat: 05 Mar 2024
- Mesaj Privat
Update. Am descoperit problema, se pare ca nu este rezistenta suficient de mare ceea ce duce la oprirea întregului circuit. Am realizat asta când am observat ca nici lumina de zi (care e tot led) nu mai funcționează când led-urile de la stopuri sunt montate). Am să vorbesc cu un prieten care le are cu partea electrică și revin cu update. Cel mai probabil trebuie pusă o rezistenta pe circuit
- sebage
- 2,606 mesaje
- din 15 Jun 2019
- Alta tara
sebage
- Mesaje scrise: 2,606
- Masina:
- Cont inregistrat: 15 Jun 2019
- Mesaj Privat
Treaba asta cu: "becurile au CANbus", este doar o tampenie/magarie/vrajeala (nu a ta, ci a producatorilor si vanzatorilor).
In realiotate, un astfel de "bec" nu are legatura cu vreo CAN (este ea, pentru ca este retea), ci au in paralel cu diodele LED, niste consumatori rezistivi, cu scopul de a pacali sistemele masinilor de "verificare bec ars".
Calculul consumului si deci a sarcinii rezistive fiind unul aproximativ (becul cu incandescenta are o rezistenta variabila cu temperatura filamentului), la unele masini functioneaza, la altele NU.
"Update. Am descoperit problema, se pare ca nu este rezistenta suficient de mare...", rezistenta suficient de MICA, in rest cam da, pe acolo este explicatia si chiar si rezolvarea.
In realiotate, un astfel de "bec" nu are legatura cu vreo CAN (este ea, pentru ca este retea), ci au in paralel cu diodele LED, niste consumatori rezistivi, cu scopul de a pacali sistemele masinilor de "verificare bec ars".
Calculul consumului si deci a sarcinii rezistive fiind unul aproximativ (becul cu incandescenta are o rezistenta variabila cu temperatura filamentului), la unele masini functioneaza, la altele NU.
"Update. Am descoperit problema, se pare ca nu este rezistenta suficient de mare...", rezistenta suficient de MICA, in rest cam da, pe acolo este explicatia si chiar si rezolvarea.
- epidaurus
- **
- 270 mesaje
- din 29 Sep 2018
- Astra 2018 B14NET
- Ilfov
epidaurus
- Mesaje scrise: 270
- Masina: Astra 2018 B14NET
- Cont inregistrat: 29 Sep 2018
- Mesaj Privat