De la service singura solutie este schimbarea ansamblului pedale ambreiaj frana si acceleratie deoarece vin impreuna, nu se vand separat costa f mult in jur de 600 euro cu tot cu manopera.
Am cautat si alte solutii si care e cauza problemei, din ce cauza se misca pedala ambreiaj. Pe un forum din Germania am gasit acelasi subiect cu problema la pedala ambreiaj si cei de acolo au gasit solutia. Axul pe care se misca pedala ambreiaj are doua bucse de plastic si acestea de la apasari repetate pe pedala se uzeaza si incepe sa apara acest joc. Cineva de pe acel forum a luat dimensiunile si a inlocuit piesele cu unele facute la imprimanta 3D dar se pot face si la strung. Pentru a schimba acele bucse nu este nevoie sa se demonteze pedalele, se demonteaza panourile din bord de sub volan pentru a avea acces mai usor la pedale si se schimba piesele de la pedala mai exact axul si bucsele pe care se misca pedala. Piesele originale sunt din plastic si capata joc deoarece se uzeaza repede plasticul (parerea mea e ca sunt special facute sa se uzeze repede). Mai jos poze si filmulet cu solutia problemei de pe forumul nemtesc. La noi nu am gasit pe nimeni care sa confectioneze piesele si de pe acel forum inca nu mi a raspuns nimeni. Poate reuseste cineva sa le confectioneze si sa ne ajute pe cei cu problema asta, este un defect de fabricatie si cred ca suntem destul de multi in situatia asta.
Pana acum am schimbat de trei ori senzorul apasare ambreiaj deoarece nu mai detecta apasarea pedalei ambreiaj. Sper sa poata cineva sa confectioneze acele piese.
https://m.youtube.com/watch?v=VJdztyFuN3k
MODEL: Astra 2010
MOTOR: A13DTE